Τρίτη, 05 Μαρ, 2024
Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούττε του Λαϊκού Κόμματος για Ελευθερία και Δημοκρατία, μιλά μετά από τηλεοπτική αντιπαράθεση, με συντονιστή τον δημοσιογράφο Τζερόεν Πάου, την παραμονή των ευρωπαϊκών εκλογών στο Άμστερνταμ, Ολλανδία, 23 Μαΐου 2019. (Piroschka van de Wouw/Reuters)

Η Ολλανδική κυβέρνηση παραιτείται λόγω σκανδάλου οικογενειακών επιδομάτων

Εγγραφή στο Newsletter της Epoch Times

ΧΑΓΗ – Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούττε ανακοίνωσε την παραίτηση της κυβέρνησής του την Παρασκευή, αποδεχόμενος την ευθύνη για χρόνια κακοδιαχείρισης επιδομάτων ανατροφής τέκνων, η οποία οδήγησε χιλιάδες οικογένειες σε οικονομική καταστροφή.

Ο Ρούττε είπε πως είχε παραδόσει την παραίτησή του στον βασιλιά Βίλλεμ Αλεξάντερ. Η κυβέρνηση θα παραμείνει ως διαχειριστική για τον συντονισμό των μέτρων κορωνοϊού, με εκλογές προγραμματισμένες για τις 17 Μαρτίου.

Η παραίτηση έρχεται μετά από κοινοβουλευτική ακρόαση τον προηγούμενο μήνα, που βρήκε ότι γραφειοκράτες στην φορολογική υπηρεσία είχαν κατηγορήσει άδικα οικογένειες για απάτη.

Η έκθεση της ακρόασης αναφέρει ότι περίπου 10.000 οικογένειες είχαν αναγκαστεί να επιστρέψουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ επιδομάτων, και σε κάποιες περιπτώσεις οδηγήθηκαν σε ανεργία, χρεοκοπία, και διαζύγια, σε αυτό που ονόμασε «μια άνευ προηγουμένου αδικία».

Πολλές από τις οικογένειες προέρχονταν από άλλες χώρες, δήλωσε η φορολογική υπηρεσία πέρυσι.

Η κρίση έρχεται με την Ολλανδία εν μέσω των πιο αυστηρών μέτρων περιορισμού για την πανδημία COVID-19, και ο Ρούττε σκέφτεται για ακόμα περισσότερα μέτρα καθώς οι φορείς πληθαίνουν.

Αν και η στήριξη των πολιτών προς τα μέτρα για την COVID της κυβέρνησης έχει πέσει κατακόρυφα τις τελευταίες εβδομάδες, το Λαϊκό Κόμμα του Ρούττε (VVD) έχει ακόμα υψηλή αποδοχή από την κοινή γνώμη, σύμφωνα με έρευνες, πριν από τις εκλογές του Μαρτίου.

Το κόμμα του Ρούττε αναμένεται να πάρει λίγο κάτω από το 30 τοις εκατό των ψήφων, περισσότερο από το διπλάσιο από αυτό που αναμένεται για το δεύτερο κόμμα PVV, που έχει διαφορετική στάση προς την παράνομη μετανάστευση, με επικεφαλής τον Γκηρτ Γουάιλντερς. Ο Ρούττε έχει υπηρετήσει από το 2010, έχοντας κερδίσει δύο επανεκλογές.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε