Πέμπτη, 07 Δεκ, 2023
Η Τζένα Έλις, ανώτερη νομική σύμβουλος της εκστρατείας Τραμπ, μιλά στα μέσα ενημέρωσης ενώ πλαισιώνεται από τον δικηγόρο του Τραμπ και τον πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Ρούντι Τζουλιάνι (Αριστερά) και την δικηγόρο Σίντνεϊ Πάουελ, σε συνέντευξη Τύπου στα κεντρικά γραφεία της Εθνικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικανών στην Ουάσινγκτον στις 19 Νοεμβρίου 2020 (Charlotte Cuthbertson / The Epoch Times)

Η ομάδα Τραμπ ξεκινά εγκληματολογική εξέταση των μηχανημάτων Dominion στο Μίσιγκαν

Η νομική ομάδα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ξεκίνησε μια εγκληματολογική ανάλυση των μηχανημάτων ψηφοφορίας Dominion στο Μίσιγκαν, αφότου δόθηκε η άδεια από έναν δικαστή την Παρασκευή για την πραγματοποίηση της εξέτασης.

«Η ομάδα μας θα είναι σε θέση να πάει σήμερα το πρωί περίπου στις 8:30 π.μ. και θα είναι εκεί για περίπου οκτώ ώρες για να διεξαγάγει αυτήν την εγκληματολογική εξέταση και θα έχουμε τα αποτελέσματα σε περίπου 48 ώρες, και αυτό θα μας δώσει πολλές πληροφορίες για αυτά τα μηχανήματα», δήλωσε η δικηγόρος Τζένα Έλις στο Fox News την Κυριακή.

«Ένας δικαστής παραχώρησε στην ομάδα μας πρόσβαση… για να διενεργήσει εγκληματολογικό έλεγχο», πρόσθεσε η Έλις.

Η Έλις αναφερόταν στην απόφαση ενός δικαστή της κομητείας Άντριμ του Μίσιγκαν, ο οποίος εξουσιοδότησε τον έλεγχο 22 μηχανημάτων της Dominion Voting Systems, δήλωσε ο δικηγόρος του Τραμπ, Ρούντι Τζουλιάνι. Δεν είναι σαφές από ποια από τις εκλογικές αγωγές προήλθε η εντολή.

Αργότερα, ο εκπρόσωπος της κομητείας Άντριμ, Τζέρεμι Σκοτ, δήλωσε στο Detroit Free Press ότι τα ακριβή αντίγραφα θα ληφθούν από τα μηχανήματα ψηφοφορίας που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου. Ο δικαστής Κέβιν Ελσενχάιμερ εξέδωσε την εντολή βασιζόμενος πάνω σε μια ένσταση του ψηφοφόρου Ουίλιαμ Μπέιλι, ο οποίος είχε υποβάλει αγωγή ισχυριζόμενος ότι τα ψηφοδέλτια υπέστησαν ζημιές στην επανακαταμέτρηση των ψήφων μιας πρότασης με θέμα τη μαριχουάνα που πέρασε «με το ζόρι», ανέφερε το Fox News. Η εντολή του Ελσενχάιμερ δεν αναφέρεται στην προεδρική κούρσα και δεν είναι ακόμη σαφές εάν η εντολή επιτρέπει στην ομάδα του Τραμπ να εξετάσει τα μηχανήματα.

Το Ρεπουμπλικανικό κόμμα του Μίσιγκαν τον περασμένο μήνα σημείωσε ότι τα μηχανήματα ψηφοφορίας στην κομητεία Άντριμ μετέφεραν λανθασμένα 6.000 ψήφους από τον Τραμπ στον Τζο Μπάιντεν. Το γραφείο της υπουργού Εσωτερικών της πολιτείας δήλωσε ότι οφειλόταν σε τεχνικό σφάλμα και μη ενημερωμένο λογισμικό, προσθέτοντας ότι το ζήτημα διορθώθηκε αργότερα.

Η Έλις, στη συνέντευξή της στο Fox News την Κυριακή, αμφισβήτησε τους ισχυρισμούς της υπουργού Εσωτερικών, λέγοντας ότι ήταν «μια ανεξήγητη και λεγόμενη δυσλειτουργία».

(Αριστερά-Δεξιά) Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος των Εκλογικών Συστημάτων & Λογισμικού Τομ Μπερτ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Dominion Voting Systems Τζον Πούλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hart InterCivic Τζούλι Μάθις καταθέτουν κατά τη διάρκεια ακρόασης ενώπιον της Επιτροπής Διοίκησης της Βουλής στο Κογκρέσο στην Ουάσιγκτον στις 9 Ιανουαρίου 2020. (Alex Wong / Getty Images)
(Αριστερά-Δεξιά) Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος των Εκλογικών Συστημάτων & Λογισμικού Τομ Μπερτ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Dominion Voting Systems Τζον Πούλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hart InterCivic Τζούλι Μάθις καταθέτουν κατά τη διάρκεια ακρόασης ενώπιον της Επιτροπής Διοίκησης της Βουλής στο Κογκρέσο στην Ουάσιγκτον στις 9 Ιανουαρίου 2020. (Alex Wong / Getty Images)

Η εντολή του Έλσενχάιμερ αναφέρει ότι η κομητεία Άντριμ πρέπει να «διατηρήσει, να συντηρήσει και να προστατεύσει όλα τα αρχεία που έχει στην κατοχή της τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την καταχώρηση των ψήφων στην κομητεία Άντριμ, να μην ενεργοποιήσει το σύστημα Dominion που έχει στην κατοχή της και να μην συνδέσει το σύστημα Dominion που έχει στην κατοχή της με το Διαδίκτυο,» όπως αναφέρεται από το Detroit News.

Ο Τζέικ Ρόλοου, εκπρόσωπος της υπουργού Εσωτερικών Τζόσελιν Μπένσον, δήλωσε στο Detroit News ότι η εντολή του δικαστή δεν είναι σαφής.

«Ωστόσο, αυτό που γνωρίζουμε, και έχει εξηγηθεί στο παρελθόν σε πολλές περιπτώσεις, είναι ότι αυτό που οδήγησε στην λανθασμένη αναφορά των αποτελεσμάτων ήταν ανθρώπινο λάθος από έναν υπάλληλο της κομητείας Άντριμ», δήλωσε ο Ρόλοου στη δημοσίευση. «Τέτοιου είδους λάθη είναι κάτι κοινό, δεν έχουν καμία επίδραση στην καταχώρηση και πάντα βρίσκονται και διορθώνονται στον πίνακα της κομητείας, αν όχι πριν, όπως συνέβη στην κομητεία Άντριμ».

Η Dominion Voting Machines, σε πολλές δηλώσεις, αρνήθηκε σθεναρά ότι τα μηχανήματά της μπορούν να αλλάξουν ψήφους από έναν υποψήφιο σε άλλον και επίσης αρνήθηκε δεσμούς με άλλες εταιρείες λογισμικού καταχώρησης ψήφων ή ξένες κυβερνήσεις.

Η Epoch Times επικοινώνησαν με το γραφείο του Υπουργού Εσωτερικών του Μίσιγκαν και της κομητείας Άντριμ μετά τη συνέντευξη της Έλις στο Fox News.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε