Σάββατο, 13 Απρ, 2024
Η πόλη της Γάζας στις 29 Μαΐου 2022. (Mohammed Salem/Reuters)

Η τρομοκρατική ομάδα της Χαμάς εκτελεί 5 Παλαιστίνιους στη Γάζα

ΓΑΖΑ – Η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς που κυβερνά τη Γάζα εκτέλεσε πέντε Παλαιστίνιους την Κυριακή, δύο από αυτούς με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ του Ισραήλ που χρονολογείται από το 2015 και το 2009, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών του θύλακα που διοικείται από τη Χαμάς.

Οι εκτελέσεις τα ξημερώματα, με απαγχονισμό ή εκτελεστικό απόσπασμα, ήταν οι πρώτες στα εδάφη από το 2017. Παλαιότερες περιπτώσεις εκτέλεσης της θανατικής ποινής στη Γάζα έχουν προκαλέσει επικρίσεις από ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η ανακοίνωση του υπουργείου δεν έδωσε τα πλήρη ονόματα για κανέναν από τους καταδικασθέντες. Ανέφερε ότι τρεις είχαν καταδικαστεί για φόνο. Οι δύο καταδικασθέντες κατάσκοποι, ηλικίας 44 και 54 ετών, είχαν δώσει στο Ισραήλ πληροφορίες που οδήγησαν στη δολοφονία Παλαιστινίων, ανέφερε.

Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού, το οποίο εποπτεύει τις υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας, αρνήθηκε να σχολιάσει.

«Η εκτέλεση πραγματοποιήθηκε μετά την ολοκλήρωση όλων των νομικών διαδικασιών. Οι αποφάσεις ήταν οριστικές, με υποχρεωτική εφαρμογή, αφού σε όλους τους καταδικασθέντες παραχωρήθηκαν πλήρη δικαιώματα υπεράσπισης», ανέφερε η ανακοίνωση.

Το Reuters δεν μπόρεσε να το επιβεβαιώσει άμεσα.

Παλαιστινιακές και διεθνείς ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν καταδικάσει τη θανατική ποινή και έχουν καλέσει τη Χαμάς και την Παλαιστινιακή Αρχή να τερματίσουν την πρακτική αυτή.

Ο παλαιστινιακός νόμος λέει ότι ο ηγέτης Μαχμούντ Αμπάς έχει τον τελικό λόγο για το αν μπορούν να εκτελεστούν εκτελέσεις. Όμως δεν έχει ουσιαστική εξουσία στη Γάζα.

Το Παλαιστινιακό Κέντρο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (PCHR) καταδίκασε τις εκτελέσεις από τη Χαμάς ως παραβίαση του παλαιστινιακού νόμου. Είπε ότι η κίνηση αυτή αποτελεί επίσης παραβίαση των διεθνών δεσμεύσεων των παλαιστινιακών αρχών.

Από τότε που η Χαμάς ανέλαβε τον έλεγχο της Γάζας, τα δικαστήριά της έχουν καταδικάσει σε θάνατο περίπου 180 Παλαιστίνιους και έχουν εκτελέσει 33 μέχρι στιγμής, δήλωσε το PCHR.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε