Παρασκευή, 31 Μαρ, 2023
Ένα κινητό τηλέφωνο που παρουσιάζει το Διαβατήριο Υγείας HELIX στο REVIV στο Λας Βέγκας, 7 Απριλίου 2021. (Ethan Miller/Getty Images)

Η βουλή της Πενσυλβάνια εγκρίνει νομοσχέδιο απαγόρευσης των διαβατηρίων εμβολιασμού

Η βουλή της πολιτείας Πενσυλβάνια των ΗΠΑ υπερψήφισε ένα νομοσχέδιο στις 23 Ιουνίου που θα μπορεί να αποτρέπει κυβερνητικές υπηρεσίες και κρατικά πανεπιστήμια και κολλέγια από το να απαιτούν διαβατήρια εμβολιασμού για την COVID-19. Το νομοσχέδιο θα περιορίζει επίσης την εξουσία των υγειονομικών αρχών σε διάρκεια πανδημίας.

Το μέτρο, SB 618 (pdf), πέρασε βάσει κομματικής ψήφου με 112 έναντι 89 ψήφων, και τώρα αναμένει την συναίνεση της Γερουσίας για τροπολογίες της Βουλής. Η Επιτροπή Κανονισμών και Εκτελεστικών Προτάσεων της Γερουσίας ενέκρινε το τροποποιημένο νομοσχέδιο στις 24 Ιουνίου.

Το νομοσχέδιο θα μπορεί να απαγορεύει σε κολλέγια ή πανεπιστήμια που λαμβάνουν κρατική χρηματοδότηση να απαιτούν απόδειξη εμβολιασμού για COVID-19 για την χρήση οποιασδήποτε υπηρεσίας, για παρακολούθηση μαθημάτων στις αίθουσες διδασκαλίας, ή για συμμετοχή σε άλλες δραστηριότητες. Κυβερνητικές οντότητες υπόκεινται σε παρόμοιες απαιτήσεις και δεν τους επιτρέπεται να περιλαμβάνουν πληροφορίες εμβολιασμού σε ταυτότητες ή να αναπτύσσουν ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής τέτοιων πληροφοριών.

Το νομοσχέδιο θα αποτρέπει επίσης τον υπουργό Υγείας της πολιτείας από το να δίνει εντολή για κλείσιμο ή να απαιτεί από ένα άτομο που δεν έχει εκτεθεί σε μια μεταδοτική ασθένεια να τηρεί κοινωνική απόσταση, να φορά κάλυμμα στόματος, να τηρεί καραντίνα, ή να περιορίσει τα ταξίδια του.

Ο Δημοκρατικός κυβερνήτης Τομ Γουλφ έχει αναφέρει πως θα έθετε βέτο στο νομοσχέδιο αν φτάσει στο γραφείο του. Οι Ρεπουμπλικανοί δεν έχουν την πλειοψηφία που απαιτείται για να αναιρέσουν το βέτο.

 

Ο κυβερνήτης της Πενσυλβάνια Τομ Γουλφ και η υπουργός Υγείας Ρέιτσελ Λεβίν, σε φωτογραφία αρχείου. (Γραφείο του Κυβερνήτη)

 

«Εκτιμώ την στήριξη της Βουλής για ένα σχέδιο που, στον πυρήνα του, έχει να κάνει με την τοποθέτηση ελέγχων και ισορροπιών σε ανεξέλεγκτη εξουσία που επιβλήθηκε στον κόσμο της Πενσυλβάνια για περισσότερο από 15 μήνες», είπε η Ρεπουμπλικανή γερ. Τζούντυ Γουόρντ, μία από τους δημιουργούς του νομοσχεδίου, σε δήλωση μετά την έγκριση της νομοθεσίας από την Βουλή.

«Είτε είναι η επιβολή εμβολίου, μάσκας, κοινωνικής απομόνωσης, ή κλεισίματος επιχειρήσεων, σήμερα η Ολομέλεια είπε ως εδώ στην κατάχρηση εξουσίας της κυβέρνησης και στην άνευ προηγουμένου παρείσφρηση εκ μέρους των ανθρώπων που εκπροσωπούμε. Είναι ελπίδα μου ότι ο Κυβερνήτης θα πάρει χρόνο για να εξετάσει αυτές τις παραγράφους με ένα ανοιχτό μυαλό.»

Η Ρεπουμπλικανή γερ. Κρίστιν Φίλλιπς-Χιλ, μια άλλη συντάκτρια του νομοσχεδίου, τόνισε την απαγόρευση διαβατηρίων εμβολιασμού όταν μίλησε για το μέτρο.

«Ένα διαβατήριο εμβολιασμού εκδιδόμενο από την κυβέρνηση πηγαίνει πολύ μακριά, ειδικά υπό το φως του πως το πρόγραμμα καταγραφής επαφών της πολιτείας απογοήτευσε περισσότερους από 72.000 πολίτες της Πενσυλβάνια και κακομεταχειρίστηκε τα πολύ προσωπικά τους ιατρικά δεδομένα», είπε.

Τον Απρίλιο, μια εταιρεία που συνεργαζόταν με το υπουργείο Υγείας της Πενσυλβάνια δεν ασφάλισε τα δεδομένα της, και λεπτομερείς ιατρικές πληροφορίες περισσοτέρων από 72.000 ανθρώπων διέρρευσαν στο διαδίκτυο.

Ο Δημοκρατικός γερ. Τζέυ Κόστα κατά την σύνοδο της Γερουσίας στις 24 Ιουνίου είπε πως το νομοσχέδιο «δεν είναι αναγκαίο», σημειώνοντας πως ο κυβερνήτης είχε πει πως δεν έχει καμία πρόθεση να εισαγάγει διαβατήρια εμβολιασμού, και ότι θα έθετε βέτο στο μέτρο. Ο Κόστα αποκάλεσε επίσης τους περιορισμούς εξουσίας στην δύναμη του υπουργείου Υγείας ως «επίπονες παραγράφους», λέγοντας πως η υπουργός Υγείας δεν «θα ήταν ικανή να διαχειριστεί τον ρόλο της σε αυτήν την συγκεκριμένη υπόθεση.»

Περισσότεροι από 2 εκατομμύρια κάτοικοι της Πενσυλβάνια ψήφισαν σε προκριματικές εκλογές τον Μάιο, και ενέκριναν δύο συνταγματικές τροποποιήσεις σε θέματα ψηφοδελτίων που περιορίζουν τις δυνάμεις διακήρυξης έκτακτης ανάγκης του κυβερνήτη και δίνουν κάποια δύναμη πάλι στην βουλή.

Ωστόσο, πολλές από τις προσπάθειες περιορισμού της πανδημίας της διοίκησης Γουλφ υπό την εξουσία της υπουργού Υγείας παραμένουν εν ενεργεία.

 

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε