Τρίτη, 05 Μαρ, 2024
Ιβερμεκτίνη συσκευασμένη για ανθρώπινη χρήση συνταγογραφείται ευρέως εδώ και δεκαετίες για μια σειρά από ασθένειες, συμπεριλαμβανομένης της θεραπείας των ψειρών, άλλων παρασίτων και ιών. (Natasha Holt/The Epoch Times)

Ιαπωνική εταιρεία: Η ιβερμεκτίνη είναι ‘ασφαλής’ και ‘αποτελεσματική’ για τη θεραπεία της Όμικρον

Ένας ιαπωνικός όμιλος διαπίστωσε ότι το αντιπαρασιτικό φάρμακο ιβερμεκτίνη είναι αποτελεσματικό και ασφαλές για τη θεραπεία της παραλλαγής COVID-19 Όμικρον, σύμφωνα με κλινική δοκιμή φάσης ΙΙΙ.

Η Kowa Co. Ltd., ένας όμιλος με συμφέροντα στο εμπόριο, τη φιλοξενία, τα ηλεκτρονικά, μαζί με εφαρμογές υγείας και ιατρικής, εξέδωσε δελτίο τύπου (pdf) στις 31 Ιανουαρίου, στο οποίο αναφέρει ότι η ιβερμεκτίνη βρέθηκε αποτελεσματική κατά της Όμικρον.

Οι εκπρόσωποι της Kowa δεν ανταποκρίθηκαν αμέσως σε αίτημα σχολιασμού από την Epoch Times.

Η εταιρεία, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Kitasato που εδρεύει στο Τόκιο, δήλωσε ότι η ιβερμεκτίνη έχει την “ίδια αντιική δράση” σε όλα τα “μεταλλαγμένα στελέχη”, συμπεριλαμβανομένων των Άλφα, Δέλτα και Όμικρον. Η Kowa πρόσθεσε ότι η ιβερμεκτίνη καταστέλλει την εισβολή του ιού και αναστέλλει τον πολλαπλασιασμό του.

«[Η ιβερμεκτίνη] αναμένεται να εφαρμοστεί ως θεραπευτικό φάρμακο (δισκίο) για όλες τις νέες μολυσματικές ασθένειες του κορονοϊού», αναφέρεται στην έκθεση.

Η ιβερμεκτίνη χρησιμοποιείται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για πάνω από 30 χρόνια για τη θεραπεία παρασιτικών λοιμώξεων. Εθελοντές έχουν διανείμει το φάρμακο σε αφρικανικές χώρες όπου έχει διαπιστωθεί ότι είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό, αναφέρει η έκθεση της Kowa.

Ωστόσο, η θεραπεία έχει βυθιστεί σε διαμάχη τον τελευταίο καιρό, καθώς ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) δεν έχει εγκρίνει τη χρήση της ιβερμεκτίνης ως θεραπεία για την COVID-19, παρόλο που το φάρμακο χρησιμοποιείται στον άνθρωπο για τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων.

Ο FDA αρνήθηκε να απαντήσει σε αίτημα κατά τον «νόμο για την ελευθερία της πληροφόρησης» (Freedom of Information Act) με το οποίο του ζητήθηκε λεπτομέρειες σχετικά με τυχόν αναφορές παρενεργειών που σχετίζονται με τη χρήση της ιβερμεκτίνης για τη θεραπεία της COVID-19, ενώ κατήγγειλε δημοσίως τη χρήση της.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πληρώνει νοσοκομεία σε όλη τη χώρα για τη θεραπεία ασθενών με COVID-19, αλλά η πληρωμή συνδέεται με εγκεκριμένες μεθόδους και η ιβερμεκτίνη δεν αποτελεί μέρος του πρωτοκόλλου.

Ωστόσο, οι οικογένειες που προσπαθούν απεγνωσμένα να σώσουν τους αγαπημένους τους καταφεύγουν στο να εισάγουν κρυφά το φάρμακο στα νοσοκομεία ως μια ύστατη προσπάθεια που συχνά καταλήγει να βοηθά τους μολυσμένους να αναρρώσουν.

Περίπου 22 χώρες σε όλη τη χώρα έχουν εγκρίνει τη χρήση της ιβερμεκτίνης για τη θεραπεία της COVID-19, βάσει πολλαπλών μελετών. Η Ιαπωνία δεν έχει ακόμη εγκρίνει τη χρήση της ιβερμεκτίνης.

Παρουσιάστηκε νομοσχέδιο για να γίνει το Νιου Χάμσαϊρ η πρώτη πολιτεία της χώρας που θα εντάξει την ιβερμεκτίνη στις εγκεκριμένες θεραπείες για την COVID-19 και θα την προσφέρει ως μη συνταγογραφούμενο φάρμακο.

«Δεν έχω καμία απολύτως αμφιβολία ότι θα σωθούν ζωές αν η ιβερμεκτίνη, κατάλληλη για τον άνθρωπο, ήταν διαθέσιμη στους ασθενείς με COVID», δήλωσε στην Epoch Times η πολιτειακή ρεπουμπλικανή βουλευτής Λία Κούσμαν, επίσης εγγεγραμμένη νοσοκόμα, σχετικά με το προτεινόμενο νομοσχέδιο HB3005.

Οι πολέμιοι της χρήσης της ιβερμεκτίνης έχουν υποστηρίξει ότι το φάρμακο είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. «Δεν θα ήθελα ποτέ να συνταγογραφηθεί αυτό το φάρμακο στον εαυτό μου ή στην οικογένειά μου και θα κινηθώ νομικά εναντίον οποιουδήποτε το συνιστούσε στους οικείους μου», έγραψε ο Δρ. Ντέιβιντ Λεβίν του Ιατρικού Κέντρου Dartmouth-Hitchcock στη γραπτή του κατάθεση σχετικά με το νομοσχέδιο.

Ο Δρ. Πολ Μάρικ, υποστηρικτής της χρήσης της ιβερμεκτίνης, κατέθεσε ότι η ιβερμεκτίνη «είναι ένα από τα ασφαλέστερα φάρμακα που κυκλοφορούν σε αυτόν τον πλανήτη».

Ο Μάρικ, ο οποίος είναι συνιδρυτής της Front Line COVID-19 Critical Care Alliance (FLCCC), ομάδας υπεράσπισης που αποτελείται από ιατρούς, δήλωσε ότι η ιβερμεκτίνη έχει εγκριθεί για τη θεραπεία των ιών σε 79 χώρες.

«Έτσι, με κάποιο τρόπο οι Ιάπωνες, οι Ινδοί, οι Βραζιλιάνοι μπορούν να την ανεχθούν με ασφάλεια, αλλά είναι τοξική στους Αμερικανούς. Πρέπει να αστειεύεστε», δήλωσε ο Μάρικ.

Ο Μάρικ αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη θέση του στην Ιατρική Σχολή της Ανατολικής Βιρτζίνια λόγω νομικών διαμαχών σχετικά με τη χρήση εναλλακτικών θεραπειών για την COVID-19, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ιβερμεκτίνης.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε