Παρασκευή, 02 Ιούν, 2023
Η Χίλαρι Κλίντον μιλάει σε εκδήλωση στη Νέα Υόρκη στις 9 Δεκεμβρίου 2019. (Jeenah Moon/Getty Images)

Κας Πατέλ: Η εκστρατεία της Κλίντον, το DNC πληρώνουν τα πρόστιμα της FEC σε μια προσπάθεια να θάψουν την ιστορία

Ο επικεφαλής της έρευνας της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων για το 2018 σχετικά με την έρευνα του FBI για την υποτιθέμενη συνέργεια Τραμπ-Ρωσίας, Κας Πατέλ, δήλωσε ότι το γεγονός ότι η εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον πληρώνει πρόστιμο στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εκλογών (FEC) αποτελεί παραδοχή ενοχής. Η Κλίντον και το DNC το κάνουν αυτό για να θάψουν το αφήγημα και να αποτρέψουν περισσότερη κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης για αυτές τις παράνομες δραστηριότητες, δήλωσε ο Πατέλ.

«Νομίζω ότι το κοινό αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει. Είναι ο τρόπος τους να θάψουν το αφήγημα, διότι αν αμφισβητήσουν αυτό που συμβαίνει, περισσότερη κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης, περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να εξετάζουν αυτά τα πράγματα», δήλωσε ο Πατέλ.

«Έτσι, η εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον δεν το αμφισβητεί, πληρώνει το πρόστιμο. Ουσιαστικά παραδέχονται ότι το έκαναν αυτό και η δικαιολογία τους είναι: “απλά δεν θέλουμε μια παρατεταμένη νομική διαπραγμάτευση”, λες και η εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον και το DNC απέφυγαν ποτέ να πάνε κάτι ή κάποιον στα δικαστήρια», πρόσθεσε ο Πατέλ.

Η προεκλογική εκστρατεία της Κλίντον και το DNC συμφώνησαν να πληρώσουν συνολικά 113.000 δολάρια στην FEC, σύμφωνα με έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν στις 30 Μαρτίου, αφού η επιτροπή διαπίστωσε πιθανή αιτία ότι οι οντότητες παραβίασαν την ομοσπονδιακή νομοθεσία περιγράφοντας τις πληρωμές που τελικά πήγαν στην ερευνητική ομάδα Fusion GPS ως προοριζόμενες για νομικές υπηρεσίες και συμβουλευτικές υπηρεσίες.

«Δείχνει πόσο λάθος έκαναν να παραβιάσουν τον νόμο και να ξοδέψουν δολάρια της πολιτικής εκστρατείας για χτυπήματα, κομμάτια έρευνας αντιπολίτευσης για τον τότε υποψήφιο Τραμπ, τα οποία, [για να] υπενθυμίσω στο ακροατήριο, χρησιμοποιήθηκαν στη συνέχεια σκόπιμα από το FBI -αν και γνώριζαν ότι ήταν ψευδή- για να πάνε σε ομοσπονδιακό μυστικό δικαστήριο και να παρακολουθήσουν έναν προεδρικό υποψήφιο και αργότερα έναν πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών».

Η FEC, η οποία είναι υπεύθυνη για την εποπτεία των ομοσπονδιακών εκλογών, συμπεριλαμβανομένων των προεδρικών εκλογών, διαπίστωσε ότι η εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον παραβίασε τους κανόνες της FEC σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι δωρεές.

«Αυτό που ξέραμε όταν διεξήγαμε την έρευνα για το Russiagate, ο πρόεδρος Νούνες και εγώ, αποκαλύψαμε ότι η εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον πλήρωσε για τον φάκελο Στιλ, μια έρευνα αντιπολίτευσης που ήταν ένα χτύπημα. Το είχαμε αποδείξει αυτό πριν από μερικά χρόνια», δήλωσε ο Πατέλ.

«Αυτό που έκανε το Ίδρυμα Coolidge Reagan … με βάση την έρευνά μας, είπε “περιμένετε ένα λεπτό FEC, δεν μπορείτε ως πολιτική εκστρατεία να ξοδεύετε πολιτικά δολάρια για να ξεκινήσετε έρευνα αντιπολίτευσης, ψευδή ή μη”», δήλωσε ο Πατέλ.

Ο Νταν Μπέικερ, δικηγόρος που υπέβαλε την καταγγελία στην εκλογική επιτροπή κατά της προεκλογικής εκστρατείας της Κλίντον και του DNC, δήλωσε στην Epoch Times ότι είναι η πρώτη φορά που η Κλίντον «έχει πραγματικά λογοδοτήσει για παραπτώματα», χαρακτηρίζοντας τα πρόστιμα «ένα μεγάλο βήμα για τη λογοδοσία».

«Τους επέβαλαν λοιπόν πρόστιμο, αυτή είναι η δουλειά της FEC. Και η εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον θα μπορούσε να πει: “Διαφωνούμε με το πόρισμά σας. Θα προσφύγουμε στο δικαστήριο”. Τι έκανε η εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον; … Συμφώνησε με την διαπίστωση της πιθανής αιτίας από την FEC, πράγμα που σημαίνει ότι ουσιαστικά συμφωνούν ότι συνέβη. … Όπως λέγαμε πάντα, “ακολουθήστε το χρήμα”».

Ο Πατέλ δήλωσε ότι ενώ το πρόστιμο της FEC είναι ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της απόδοσης ευθυνών στην εκστρατεία της Κλίντον και σε άλλους βασικούς παράγοντες που συμμετείχαν στην εκστρατεία παραπληροφόρησης για τη Ρωσία, η πραγματική νίκη, όπως ελπίζει, θα είναι οι κατηγορίες που θα απαγγείλει ο ειδικός εισαγγελέας των ΗΠΑ Τζον Ντάραμ.

Τον Οκτώβριο του 2020, ο Ντάραμ διορίστηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης ως ειδικός σύμβουλος για να διερευνήσει τους χειρισμούς του FBI στο Russiagate. Οι πρόσφατες καταθέσεις του αποκάλυψαν ότι η Κλίντον πλήρωσε για να χακαριστούν οι διακομιστές του Πύργου Τραμπ και του Λευκού Οίκου για να κατασκευάσει δεσμούς μεταξύ του Τραμπ και της Ρωσίας.

Η κατάθεση, η οποία υποβλήθηκε αργά στις 11 Φεβρουαρίου σε σχέση με την απαγγελία κατηγοριών στον Μάικλ Σούσμαν, πρώην δικηγόρο της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον το 2016, αποκαλύπτει ότι ο Ρόντνεϊ Τζόφε, στέλεχος τεχνολογίας που συνεργαζόταν με τον Σούσμαν, είχε εκμεταλλευτεί την πρόσβαση στην κίνηση στο διαδίκτυο του συστήματος ονομάτων τομέα (DNS) που αφορούσε το Εκτελεστικό Γραφείο του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών (EOP) καθώς και τον Πύργο Τραμπ και το κτίριο διαμερισμάτων του Ντόναλντ Τραμπ στο Σέντραλ Παρκ Γουέστ.

«Αυτό το πρόστιμο της FEC είναι ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση της λογοδοσίας. Αλλά [για] εμένα ως πρώην ομοσπονδιακό εισαγγελέα, ίσως είμαι προκατειλημμένος, αλλά το τελικό βήμα της λογοδοσίας που περιμένει το αμερικανικό κοινό,έρχεται με τη μορφή κατηγοριών, ειδικά σε εκείνους τους ανθρώπους που παραβίασαν τον όρκο του αξιώματός τους», δήλωσε ο Πατέλ.

Η Epoch Times απευθύνθηκαν στην εκστρατεία της Κλίντον για σχολιασμό.

Οι Zachary Stieber, Jeff Carlson και Hans Mahncke συνέβαλαν σε αυτό το ρεπορτάζ.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε