Κυριακή, 23 Ιούν, 2024
Ο ειδικός σύμβουλος Τζον Ντάραμ σε φωτογραφία αρχείου. (Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ μέσω AP)

Τζον Ντάραμ: Οι Δημοκρατικοί πλήρωσαν για να «διεισδύσουν» στους διακομιστές του Λευκού Οίκου του Τραμπ

Η ομάδα του ειδικού εισαγγελέα Τζον Ντάραμ ισχυρίστηκε στις 12 Φεβρουαρίου ότι ένα στέλεχος τεχνολογίας που πρόσκειται στο Δημοκρατικό Κόμμα πληρώθηκε για να κατασκοπεύει τις κατοικίες του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και τον Λευκό Οίκο όταν ο Τραμπ ήταν πρόεδρος.

Οι δικηγόροι της προεκλογικής εκστρατείας της Κλίντον φέρεται να πλήρωσαν το στέλεχος τεχνολογίας για να διεισδύσει σε διακομιστές στον Πύργο του Τραμπ και στον Λευκό Οίκο, ανέφερε ο Ντάραμ στις δικαστικές καταθέσεις (pdf), προκειμένου να δημιουργηθεί ένα “συμπέρασμα” και ένα “αφήγημα” για να συνδεθεί ο Τραμπ με τη ρωσική κυβέρνηση. Το γραφείο του Ντάραμ προέβη στον ισχυρισμό αυτό στο πλαίσιο της έρευνάς του όπου είχε απαγγείλει κατηγορίες σε βάρος του Μάικλ Σούσμαν, ενός δικηγόρου που είχε εργαστεί για λογαριασμό της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών και της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον το 2016 και ο οποίος κατηγορείται σήμερα για ψευδή δήλωση στο FBI.

Ο Ντάραμ ισχυρίστηκε ότι ο Σούσμαν «συγκέντρωσε και μετέφερε τους ισχυρισμούς περί “ρωσικής συμπαιγνίας” στο FBI για λογαριασμό τουλάχιστον δύο συγκεκριμένων πελατών, συμπεριλαμβανομένου ενός στελέχους τεχνολογίας (Tech Executive 1) σε μια εταιρεία διαδικτύου με έδρα τις ΗΠΑ (Internet Company 1) και της προεκλογικής εκστρατείας της Κλίντον», σύμφωνα με ένα τμήμα της δικαστικής κατάθεσης με τίτλο «Factual Background».

Τα αρχεία τιμολόγησης που απέκτησε δείχνουν ότι ο Σούσμαν «χρέωσε επανειλημμένα την εκστρατεία Κλίντον για την εργασία του σχετικά με τους ισχυρισμούς της ρωσικής τράπεζας-1» και ότι το ανώνυμο στέλεχος τεχνολογίας συναντήθηκε και επικοινωνούσε με τον Μαρκ Ελάιας, έναν αριστερό δικηγόρο και παράγοντα που έχει καταθέσει πολλές αγωγές που σχετίζονται με τις εκλογές για λογαριασμό των Δημοκρατικών. Ο Σούσμαν είχε προηγουμένως δηλώσει αθώος και κατηγόρησε τον Ντάραμ ότι ενήργησε με πολιτικά κίνητρα.

«Το στέλεχος τεχνολογίας-1 ζήτησε επίσης τη βοήθεια ερευνητών σε πανεπιστήμιο με έδρα τις ΗΠΑ, οι οποίοι λάμβαναν και ανέλυαν μεγάλες ποσότητες δεδομένων του Διαδικτύου σε σχέση με μια εκκρεμή σύμβαση έρευνας για την κυβερνοασφάλεια σε ομοσπονδιακή κυβέρνηση», αναφέρεται στην κατάθεση του Ντάραμ.

Το στέλεχος «ανέθεσε επίσης στους εν λόγω ερευνητές να εξορύξουν δεδομένα του Διαδικτύου για να δημιουργήσουν “ένα συμπέρασμα” και “αφήγημα” που να συνδέει τον τότε υποψήφιο Τραμπ με τη Ρωσία», αναφέρεται στην κατάθεση, προσθέτοντας ότι η εταιρεία τεχνολογίας για την οποία εργαζόταν το στέλεχος «είχε έρθει για να αποκτήσει πρόσβαση και να διατηρήσει ειδικούς διακομιστές» για το εκτελεστικό γραφείο του Τραμπ.

«Το τεχνολογικό στέλεχος-1 και οι συνεργάτες του εκμεταλλεύτηκαν αυτή τη συμφωνία εξορύσσοντας την κίνηση DNS του EOP και άλλα δεδομένα με σκοπό τη συλλογή υποτιμητικών πληροφοριών για τον Ντόναλντ Τραμπ», αναφέρεται στην κατάθεση του Ντάραμ. Το EOP αναφέρεται στο γραφείο του Τραμπ, ενώ η κίνηση DNS αναφέρεται στην κίνηση που εισέρχεται και εξέρχεται από έναν διακομιστή.

Ο Μάικλ Σούσμαν σε συνέντευξη χωρίς ημερομηνία. (CNN/Screenshot via NTD)

 

Ο Ντάραμ έγραψε ακόμη ότι ο Σούσμαν «παρείχε ένα επικαιροποιημένο σύνολο ισχυρισμών -συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων της ρωσικής τράπεζας-1 και πρόσθετων ισχυρισμών που αφορούν τον Τραμπ» – σε άλλη ομοσπονδιακή υπηρεσία που δεν είναι το FBI. Οι ισχυρισμοί που παρείχε ο Σούσμαν σε μια συνάντηση τον Φεβρουάριο του 2017 βασίστηκαν «στην υποτιθέμενη κίνηση DNS που είχε συγκεντρώσει η Tech Executive-1 και άλλοι που αφορούσαν τον Πύργο Τραμπ, το κτίριο διαμερισμάτων του Ντόναλντ Τραμπ στη Νέα Υόρκη, την EOP και τον προαναφερθέντα πάροχο υγειονομικής περίθαλψης», σύμφωνα με τον Ντάραμ.

Επιπλέον, στη δικαστική κατάθεση αναφέρεται για τον Σούσμαν: «παρείχε δεδομένα τα οποία, όπως ισχυρίστηκε, αντανακλούσαν δήθεν ύποπτες αναζητήσεις DNS από τις εν λόγω οντότητες σε διευθύνσεις πρωτοκόλλου διαδικτύου που συνδέονται με έναν ρωσικό πάροχο κινητής τηλεφωνίας» στις συναντήσεις του Φεβρουαρίου 2017. Ο Σούσμαν είπε επίσης ότι αυτές οι αναζητήσεις DNS «απέδειξαν ότι ο Τραμπ και/ή οι συνεργάτες του χρησιμοποιούσαν δήθεν σπάνια, ρωσικής κατασκευής ασύρματα τηλέφωνα στην περιοχή του Λευκού Οίκου και σε άλλες τοποθεσίες», κάτι που ο Ντάραμ χαρακτήρισε ψευδές.

«Το Γραφείο του Ειδικού Εισαγγελέα δεν έχει εντοπίσει καμία υποστήριξη για αυτούς τους ισχυρισμούς», έγραψε ο Ντάραμ. «Πράγματι, τα πληρέστερα δεδομένα DNS που έλαβε το Γραφείο του Ειδικού Εισαγγελέα από μια εταιρεία που βοήθησε την Tech Executive-1 στη συγκέντρωση αυτών των ισχυρισμών αντικατοπτρίζουν ότι τέτοιες αναζητήσεις DNS δεν ήταν καθόλου σπάνιες στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Μετά την αποσφράγιση της δικαστικής κατάθεσης του Ντάραμ, ο Τραμπ στις 12 Φεβρουαρίου εξέδωσε δήλωση στην οποία υποστήριζε ότι η κατάθεση παρείχε «αδιαμφισβήτητες αποδείξεις» ότι η εκστρατεία και το γραφείο του κατασκοπεύονταν από τους Δημοκρατικούς σε μια προσπάθεια να τον συνδέσουν με τη ρωσική κυβέρνηση. Ο πρώην πρόεδρος έχει από καιρό καταγγείλει το αφήγημα περί συνωμοσίας Τραμπ-Ρωσίας ως ένα παραποιημένο κυνήγι μαγισσών που έχει σχεδιαστεί για να θέσει σε κίνδυνο τις πολιτικές του πιθανότητες, ενισχύοντας παράλληλα τα ποσοστά τηλεθέασης των αριστερών συστημικών μέσων ενημέρωσης.

«Πρόκειται για ένα σκάνδαλο πολύ μεγαλύτερο σε έκταση και μέγεθος από το Γουότεργκεϊτ και όσοι συμμετείχαν και γνώριζαν για αυτή την επιχείρηση κατασκοπείας θα πρέπει να υποβληθούν σε ποινική δίωξη», δήλωσε ο Τραμπ.

Και ο Κας Πατέλ, πρώην αξιωματούχος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, ο οποίος φιλοξενεί την εκπομπή “Kash’s Corner” του EpochTV, δήλωσε ότι η κατάθεση αποκαλύπτει μια «πιο περίπλοκη και συντονισμένη συνωμοσία» για τη στοχοποίηση του Τραμπ όσο ήταν υποψήφιος και αργότερα ως πρόεδρος.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε