Παρασκευή, 12 Απρ, 2024
Δρ.Μάρτιν Κούλντορφ, καθηγητής ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ και βιοστατιστικός και επιδημιολόγος στο Brigham and Women’s Hospital, στο Κονέκτικατ στις 7 Αυγούστου 2021. (York Du / The Epoch Times)

Καθηγητής του Χάρβαρντ: Ο εξαναγκασμός των ανθρώπων να κάνουν εμβόλια COVID-19 είναι επιζήμιος για την εμπιστοσύνη στη δημόσια υγεία

Zachary Stieber και Jan Jekielek

Η ταχέως κλιμακούμενη πίεση σε πολλούς Αμερικανούς να κάνουν ένα εμβόλιο COVID-19 υπονομεύει την εμπιστοσύνη στη δημόσια υγεία, σύμφωνα με τον Μάρτιν Κούλντορφ καθηγητή ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ και στο Brigham and Women’s Hospital.

Η Νέα Υόρκη έγινε η πρώτη μεγάλη μητροπολιτική περιοχή στις Ηνωμένες Πολιτείες αυτόν τον μήνα που απαιτεί πιστοποιητικό εμβολιασμού για να εισέλθουν οι άνθρωποι σε πολλές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων γυμναστηρίων και εστιατορίων. Άλλες πόλεις και πολιτείες επιβάλλουν στους εργαζόμενους να εμβολιαστούν, συμπεριλαμβανομένων των αστυνομικών και των νοσηλευτών.

«Στην καλύτερη περίπτωση, είναι ένας αρκετά εξαναγκαστικός τρόπος για να κάνεις τους ανθρώπους να εμβολιαστούν, και νομίζω ότι αυτό είναι πολύ κακό για τη δημόσια υγεία», δήλωσε ο Κούλντορφ στην εκπομπή της Epoch Times «American Thought Leaders».

«Η μία πτυχή είναι το γιατί να εξαναγκαστούν άτομα που έχουν ανοσία, ή που είναι νέα και διατρέχουν πολύ μικρό κίνδυνο, τη στιγμή που τα εμβόλια είναι πολύ πιο απαραίτητα για τους ηλικιωμένους; Αυτό λοιπόν, είναι το ηθικό κομμάτι. Νομίζω ότι είναι πολύ ανήθικο να το κάνουμε», πρόσθεσε.

«Η άλλη πτυχή είναι ότι εάν επιβάλλετε κάτι στους ανθρώπους, εάν εξαναγκάσετε κάποιον να κάνει κάτι, αυτό μπορεί να αποτύχει. Άρα η δημόσια υγεία πρέπει να βασίζεται στην εμπιστοσύνη. Και αν [ένας] αξιωματούχος της δημόσιας υγείας θέλει το κοινό να τους εμπιστευτεί, οι δημόσιοι υπάλληλοι υγείας πρέπει επίσης να εμπιστευτούν το κοινό».

Ο Κούλντορφ εργάζεται εδώ και καιρό πάνω στα εμβόλια και μια βασική πτυχή είναι η διατήρηση της εμπιστοσύνης στα εμβόλια, έτσι ώστε πολλοί άνθρωποι να παρακινηθούν να τα κάνουν, επιτυγχάνοντας την ανοσία της αγέλης.

«Υπάρχει μια μικρή ομάδα ανθρώπων που είναι κατά των εμβολίων, αλλά δεν έχουν πραγματικά επιρροή. Είναι πολύ θορυβώδεις, αλλά δεν έχουν επιρροή επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι εμπιστεύονται τα εμβόλια και έχουν εμπιστοσύνη σε αυτά. Θα τους αποκαλούσα φανατικούς εμβολιασμού, αυτούς που απαιτούν διαβατήρια εμβολιασμού και την υποχρεωτικότητα του εμβολίου, πιέζοντας γι’ αυτό-έχουν κάνει μεγαλύτερη ζημιά στην εμπιστοσύνη στα εμβόλια από ό, τι έχουν καταφέρει ποτέ αυτά τα λεγόμενα αντιβακτηριακά», είπε ο Κούλντορφ.

Οι υποστηρικτές των διαβατηρίων εμβολιασμού, λένε ότι ο εξαναγκασμός αυξάνει την απορρόφηση των εμβολίων, βοηθώντας στην προστασία της ευρύτερης κοινωνίας, συμπεριλαμβανομένων των πληθυσμών που προς το παρόν δεν μπορούν να προσβληθούν. Υποστηρίζουν επίσης ότι οι άνθρωποι που δεν θέλουν να κάνουν εμβόλιο δεν χρειάζεται. Εάν απολυθούν, η γραμμή σκέψης συνεχίζεται, τότε μπορούν απλά να βρουν μια νέα δουλειά.

Αλλά η ώθηση για τον εμβολιασμό έρχεται σε αντίθετη με ορισμένους Αμερικανούς, οι οποίοι προβληματίζονται που υπάρχει τόσο ισχυρή καταστολή εναντίον όσων δεν κάνουν εμβόλιο. Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός επίσης παραβλέπει ένα βασικό ζήτημα: τη φυσική ανοσία ή την προστασία που απολαμβάνουν οι άνθρωποι που αναρρώνουν από την COVID-19 έναντι του ιού που την προκαλεί.

«Γιατί πρέπει να αναγκάσετε κάποιον να κάνει το εμβόλιο εάν είναι τόσο ωφέλιμο για εσάς; Αυτό είναι ένα είδος λογικής», είπε ο Κούλντορφ.

Ακόμα κι αν οι άνθρωποι εξαναγκαστούν να το κάνουν, «θα τους αποτρέψει από τη δημόσια υγεία, θα τους κάνει να μην έχουν εμπιστοσύνη στη δημόσια υγεία και θα απομακρυνθούν από άλλα εμβόλια που δεν είναι υποχρεωτικά», πρόσθεσε. «Επομένως, έχει κάποιες επιπτώσεις σε άλλες πτυχές της δημόσιας υγείας που είναι πολύ ατυχείς».

Ο Σουηδός καθηγητής σημείωσε ότι η εμπιστοσύνη στα εμβόλια παραμένει υψηλή στην πατρίδα του, όπου εκεί δεν είναι υποχρεωτικό.

«Είναι εντελώς εθελοντικό και νομίζω ότι αν θέλετε να έχετε μεγάλη εμπιστοσύνη στα εμβόλια, πρέπει να είναι εθελοντικό. Δεν πρέπει να το επιβάλλεται», είπε.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε