Κυριακή, 03 Μαρ, 2024
Από την άσκηση "Locked Shields" του 2019. (φωτ. INTS KALNINS/REUTERS)

“Locked Shields”: Άρχισε στην Εσθονία η διεξαγωγή της μεγαλύτερης άσκησης κυβερνοάμυνας παγκοσμίως

Το Κέντρο Αριστείας Συνεργατικής Κυβερνοάμυνας (CCD CoE) του ΝΑΤΟ, που εδρεύει στο Ταλίν της Εσθονίας, ανήγγειλε την Τετάρτη 19 Απριλίου την έναρξη της μεγαλύτερης άσκησης κυβερνοάμυνας παγκοσμίως, στην οποία συμμετέχουν περισσότεροι από 3.000 ειδικοί από 38 χώρες.

Κατά τη διάρκεια της τετραήμερης αυτής άσκησης με τίτλο “Locked Shields”, οι συμμετέχοντες θα προστατεύσουν τα συστήματα πληροφορικής “από επιθέσεις σε πραγματικό χρόνο και θα εκπαιδευτούν στη λήψη τακτικών και στρατηγικών αποφάσεων σε κρίσιμες καταστάσεις”.

“Εκτός από την προάσπιση των συστημάτων, οι ομάδες πρέπει να αναφέρουν τα περιστατικά, να εκτελούν στρατηγικές αποφάσεις και να επιλύουν προβλήματα”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

“Το Locked Shields είναι μια εκπαιδευτική άσκηση που φέρνει μια επιθετική (κόκκινη) ομάδα αντιμέτωπη με αμυντικές (μπλε) ομάδες, που αποτελούνται από κράτη μέλη της CCD CoE του ΝΑΤΟ και χώρες εταίρους”,  διευκρινίζει η ανακοίνωση.

“Η προηγούμενη χρονιά μας έδειξε πόσο σημαντική είναι η δύναμη της κυβερνοάμυνας”, δήλωσε ο Εσθονός υπουργός Άμυνας Χάνο Πεβκούρ, τον οποίο επικαλείται το δελτίο Τύπου, αναφερόμενος στη σύγκρουση στην Ουκρανία.

“Η Ουκρανία διαθέτει ισχυρές ψηφιακές δεξιότητες, που σημαίνει ότι το κράτος της μπορεί να συνεχίσει να παρέχει βασικές ψηφιακές υπηρεσίες ακόμη εν καιρώ πολέμου” πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι “ασκήσεις όπως αυτές είναι καίριας σημασίας για τη συνεχιζόμενη ανθεκτικότητα”.

Το Κέντρο Αριστείας Συνεργατικής Κυβερνοάμυνας, που εγκαταστάθηκε στο Ταλίν το 2010, είναι ένα κέντρο έρευνας και εκπαίδευσης διαπιστευμένο από το ΝΑΤΟ και ασχολείται με την εκπαίδευση, την παροχή συμβουλών και την έρευνα στο θέμα της άμυνας στον κυβερνοχώρο.

(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε