Τρίτη, 16 Ιούλ, 2024
(Ludovic Marin/Pool via Reuters)

Μακρόν και Σάντσεθ υπέγραψαν «συνθήκη φιλίας και συνεργασίας»

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ υπέγραψαν σήμρα στη Βαρκελώνη μια «συνθήκη φιλίας και συνεργασίας», με την οποία οι σχέσεις των δύο χωρών ανάγονται στο υψηλότερο επίπεδό τους, σε μια περίοδο που ο γαλλογερμανικός άξονας διανύει μια δύσκολη φάση.

Η συνθήκη αυτή προβλέπει την ενίσχυση των διμερών σχέσεων σε θέματα που αφορούν τη μετανάστευση, την άμυνα, την ενέργεια και τη νεολαία. Οι δύο ηγέτες την υπέγραψαν σε μια τελετή στο Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Καταλωνίας. Η συνθήκη θεωρείται «υψηλού συμβολισμού» για τη γαλλική προεδρία καθώς είναι μόλις η τρίτη που υπογράφει το Παρίσι με ευρωπαϊκές χώρες, μετά από εκείνη του 1963 με τη Γερμανία (συμπληρώθηκε το 2019 με τη συνθήκη του Άαχεν) και τη συνθήκη του Κυριναλίου του 2021 με την Ιταλία.

Η Ισπανία έχει υπογράψει μόνο μία τέτοια παρόμοια συνθήκη, με την Πορτογαλία.

Ο Μακρόν, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα El Pais, χαρακτήρισε «πολύ σημαντική» τη γαλλοϊσπανική συνθήκη, επισημαίνοντας ότι έχει «σχέση πραγματικής φιλίας» με τον Σάντσεθ.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε