Δευτέρα, 22 Απρ, 2024
Ο Δρ Ρόμπερτ Μαλόουν στην Ουάσιγκτον στις 5 Ιανουαρίου 2022. (American Thought Leaders/EpochTV)

Μαλόουν: Τα εμβόλια COVID-19 μπορεί να ενισχύουν την ασθένεια

Τα εμβόλια COVID-19 μπορεί να ενισχύουν τη νόσο επειδή στοχεύουν σε μια παλιά παραλλαγή του κορονοϊού, υποστηρίζει ο Δρ Ρόμπερτ Μαλόουν.

«Τα δεδομένα δείχνουν ότι ο εμβολιασμός μπορεί στην πραγματικότητα να αυξήσει τον κίνδυνο μόλυνσης από την παραλλαγή Όμικρον αυτού του ιού», δήλωσε ο Μαλόουν στην Epoch Times σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Ο Μαλόουν αναφερόταν στο πώς σε ορισμένες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Σκωτίας και της Νέας Ζηλανδίας, οι ασθενείς που νοσηλεύονται με COVID-19 είναι πιθανότερο να έχουν κάνει εμβόλιο COVID-19 παρά να μην έχουν κάνει.

Μια πρόσφατη μελέτη, εν τω μεταξύ, διαπίστωσε ότι μια δόση εμβολίου ενίσχυσε την προστασία για τους ανθρώπους που ανάρρωσαν από την COVID-19, αλλά δύο ή τρεις δόσεις φάνηκε να μειώνουν την προστασία- οι συγγραφείς δήλωσαν ότι δεν είναι σίγουροι γιατί συνέβη αυτό. Μια άλλη μελέτη διαπίστωσε υψηλότερη προστασία μεταξύ των ατόμων με φυσικό ανοσοποιητικό που δεν είχαν εμβολιαστεί έναντι εκείνων που είχαν εμβολιαστεί.

Οι ενισχυμένες ασθένειες που σχετίζονται με το εμβόλιο (VAED) αναγνωρίστηκαν (pdf) ως «σημαντικός δυνητικός κίνδυνος» των εμβολίων COVID-19 από τις ρυθμιστικές αρχές φαρμάκων των ΗΠΑ, όπως και ένα παρόμοιο συμβάν γνωστό ως ενισχυμένη αναπνευστική νόσος μετά τον εμβολιασμό COVID-19. Ορισμένα ανεπιθύμητα συμβάντα που καταγράφηκαν μετά τον εμβολιασμό COVID-19 «θα μπορούσαν να υποδηλώνουν» VAED (pdf), σύμφωνα με ομάδα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Το VAED αναφέρεται σε ασθένεια «που προκύπτει από μόλυνση σε άτομα με μη προστατευτικές ανοσολογικές αποκρίσεις έναντι των αντίστοιχων ιών άγριου τύπου», ανέφεραν οι ερευνητές πέρυσι, καθώς καθόρισαν έναν ορισμό περίπτωσης για τον όρο. «Δεδομένου ότι αυτές οι ενισχυμένες αντιδράσεις πυροδοτούνται από αποτυχημένες προσπάθειες ελέγχου του μολυσματικού ιού, το VAED παρουσιάζει συνήθως συμπτώματα που σχετίζονται με το όργανο-στόχο του παθογόνου της λοίμωξης», πρόσθεσαν.

«Αυτό δείχνουν τα δεδομένα εδώ και λίγους μήνες», δήλωσε στην Epoch Times ο Μαλόουν, ο οποίος συνέβαλε στην εφεύρεση της τεχνολογίας mRNA στην οποία βασίζονται δύο από τα τρία εμβόλια COVID-19 που έχουν εγκριθεί για χρήση στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σε έγγραφο της Pfizer (pdf) που δημοσιεύθηκε αυτόν τον μήνα, ο κατασκευαστής του εμβολίου ανέφερε ότι από τον Δεκέμβριο του 2020 έως τον Φεβρουάριο του 2021 αναφέρθηκαν ενδεχομένως 138 περιπτώσεις με 317 σχετικά συμβάντα VAED. Από τα 138 περιστατικά, τα 71 ήταν ιατρικά σημαντικά, τα 16 απαιτούσαν νοσηλεία, τα 13 ήταν απειλητικά για τη ζωή και υπήρξαν 38 θάνατοι.

Το πιο συχνά αναφερόμενο συμβάν από τα 317 δυνητικά σχετικά συμβάντα ήταν η αναποτελεσματικότητα του φαρμάκου (135). Άλλα συμβάντα περιελάμβαναν πνευμονία COVID-19, διάρροια, αναπνευστική ανεπάρκεια και επιληπτική κρίση.

«Το VAED μπορεί να παρουσιαστεί ως σοβαρή ή ασυνήθιστη κλινική εκδήλωση του COVID-19», καταλήγει η Pfizer, προσθέτοντας ότι, «με βάση τα τρέχοντα στοιχεία, το VAED/VAERD παραμένει ένας θεωρητικός κίνδυνος για το εμβόλιο» και ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί το σύνδρομο.

Η Pfizer, η Moderna και η Johnson & Johnson δεν απάντησαν σε αιτήματα για σχολιασμό.

Εκπρόσωπος του CDC δήλωσε ότι ο οργανισμός, μαζί με τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), παρακολουθούν την ασφάλεια των εμβολίων μέσω συστημάτων επιτήρησης όπως το Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Συμβάντων Εμβολίων και το v-safe.

Η μέχρι σήμερα παρακολούθηση «δεν έχει τεκμηριώσει αιτιώδη σχέση μεταξύ του εμβολιασμού με την COVID-19 και της ενισχυμένης νόσου που σχετίζεται με το εμβόλιο», δήλωσε ο εκπρόσωπος στην Epoch Times σε ηλεκτρονικό μήνυμα.

Το CDC λέει ότι τα εμβόλια είναι σε μεγάλο βαθμό ασφαλή και αποτελεσματικά, αλλά ενθαρρύνει επίσης τους ανθρώπους που παρουσιάζουν παρενέργειες μετά την λήψη ενός από αυτά να αναφέρουν τα προβλήματα σε ένα από τα συστήματα.

Ο FDA, εν τω μεταξύ, δεν έχει προς το παρόν εντοπίσει συσχέτιση μεταξύ ενισχυμένης αναπνευστικής νόσου με τα τρία εμβόλια που έχει εγκρίνει ο οργανισμός, δήλωσε εκπρόσωπος στην Epoch Times μέσω email.

Η Meiling Lee συνέβαλε σε αυτό το ρεπορτάζ.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε