Πέμπτη, 13 Ιούν, 2024
Ο Δρ. Ρόμπερτ Μαλόουν σε συνέντευξή του για την εκπομπή "American Thought Leaders" του EpochTV στην Ουάσιγκτον στις 30 Αυγούστου 2021. (The Epoch Times)

Μαλόουν: Τα εμβόλια COVID-19 εμποδίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα να λειτουργεί αποτελεσματικά, οδηγώντας σε πιο σοβαρές ασθένειες

Από τους Ella Kietlinska και Joshua Philipp

Μια μελέτη από το Ηνωμένο Βασίλειο έδειξε ότι αρκετοί εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης οι οποίοι είχαν κάνει όλες τις δόσεις του εμβολίου COVID-19 αφού αρχικά μολύνθηκαν με το αρχικό στέλεχος του ιού της Γουχάν, είναι πιο επιρρεπείς σε χρόνια επαναμόλυνση από την παραλλαγή Όμικρον.

Αυτό εξηγεί γιατί οι άνθρωποι που έχουν λάβει πολλαπλά εμβόλια COVID-19 είναι όλο και περισσότερο αυτοί που καταλήγουν στο νοσοκομείο με σοβαρά συμπτώματα, που μερικές φορές καταλήγουν σε θάνατο, δήλωσε ο επιστήμονας και γιατρός Δρ. Ρόμπερτ Μαλόουν.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στις 21 Ιουλίου στο πρόγραμμα “Crossroads” της EpochTV, ο Μαλόουν, εφευρέτης της τεχνολογίας εμβολίων mRNA, δήλωσε ότι το φαινόμενο αυτό είναι αποτέλεσμα μιας διαδικασίας που ονομάζεται «ανοσολογική αποτύπωση», σύμφωνα με την οποία η αρχική έκθεση σε ένα στέλεχος του ιού μπορεί να εμποδίσει τον οργανισμό να παράγει αρκετά εξουδετερωτικά αντισώματα έναντι ενός νεότερου στελέχους.

Πρόσθεσε ότι η διαδικασία αυτή ενισχύεται με πολλαπλούς εμβολιασμούς.

«Σε όλο τον κόσμο, βλέπουμε αυτά τα σύνολα δεδομένων που δείχνουν ότι, δυστυχώς, οι άνθρωποι που πεθαίνουν και νοσηλεύονται σε νοσοκομεία είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι πολλαπλά εμβολιασμένοι», είπε. «Δεν είναι εκείνοι που έχουν φυσική ανοσία».

Εμβόλια βασισμένα σε παλιά στελέχη

Τα εμβόλια COVID-19 που κυκλοφορούν σήμερα βασίζονται στο αρχικό στέλεχος από την Γούχαν του ιού του ΚΚΚ (Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα), επίσης γνωστού ως SARS-CoV-2, ο οποίος προκαλεί την ασθένεια COVID-19.

Από τότε που επικράτησε το στέλεχος της Γούχαν έχουν εμφανιστεί και κυριαρχήσει διάφορα στελέχη, συμπεριλαμβανομένης της επικρατούσας σήμερα παραλλαγής Όμικρον.

Το πρόβλημα είναι ότι τα εμβόλια COVID-19 χρησιμοποιούν μόνο ένα από τα συστατικά του ιού, το οποίο είναι μια πρωτεΐνη αιχμής, οπότε το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ατόμου που έλαβε εμβόλιο mRNA εκπαιδεύεται να ανταποκρίνεται μόνο σε αυτό το συστατικό, εξήγησε ο Μαλόουν.

«Εάν αυτό το αντιγόνο έχει αλλάξει ελαφρώς, εάν αυτός ο ιός αλλάξει ελαφρώς, [το ανοσοποιητικό σύστημα] εξακολουθεί να αντιδρά σαν να πρόκειται για το παλιό», είπε.

Τα εμβόλια COVID-19 βασίζονται σε μια μια πρωτεΐνη αιχμής του αρχικού ιού που εντοπίστηκε στη Γουχάν. Αυτό το στέλεχος του ιού δεν υπάρχει πλέον και δεν κυκλοφορεί πλέον στον πληθυσμό, δήλωσε ο Μαλόουν.

Εάν ένα εμβόλιο που βασίζεται σε ένα πλέον ανενεργό στέλεχος του ιού χορηγείται επανειλημμένα, εκπαιδεύει το ανοσοποιητικό σύστημα να εστιάζει όλο και περισσότερο στο αντιγόνο που παρέχεται μέσω του εμβολίου και να αγνοεί οτιδήποτε άλλο είναι ελαφρώς διαφορετικό, εξήγησε ο Μαλόουν, ονομάζοντας αυτό το φαινόμενο ανοσολογική αποτύπωση.

«Η βιβλιογραφία σχετικά με την ανοσολογική αποτύπωση είναι βομβαρδισμένη», δήλωσε. «Η μία δημοσίευση μετά την άλλη, στα κορυφαία επιστημονικά περιοδικά με κριτές από τα κορυφαία εργαστήρια σε όλο τον κόσμο, το τεκμηριώνουν».

Το φαινόμενο είναι από καιρό γνωστό στον τομέα της εμβολιολογίας, δήλωσε ο Μαλόουν, αλλά το θέμα είναι απαγορευμένο και οι άνθρωποι που εργάζονται στον τομέα προτιμούν να μην το συζητούν, είπε.

Ανοσία κατά του εμβολίου έναντι της φυσικής ανοσίας

Μια νοσηλεύτρια φροντίζει ασθενείς με COVID-19 σε μια μονάδα εντατικής θεραπείας στο Ιατρικό Κέντρο Harbor-UCLA στο Τόρανς της Καλιφόρνια, στις 21 Ιανουαρίου 2021. (Mario Tama/Getty Images)

 

Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στο Ηνωμένο Βασίλειο -πολλοί από τους οποίους μολύνθηκαν με την πρώτη παραλλαγή του ιού και έλαβαν επίσης τρεις ή τέσσερις δόσεις εμβολίου COVID-19, εμφάνισαν επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις από την παραλλαγή Όμικρον, δήλωσε ο Μαλόουν, επικαλούμενος μια εργασία που δημοσιεύθηκε στο ακαδημαϊκό περιοδικό Science.

Μια άλλη εργασία που δημοσιεύθηκε στο Nature δείχνει ότι η εξέλιξη του ιού δεν προέρχεται από τον γενικό πληθυσμό, αλλά μάλλον από ανοσοκατεσταλμένους ανθρώπους που έχουν λάβει πολλαπλές δόσεις εμβολίου, δήλωσε ο Μαλόουν, και περίπου το 30 τοις εκατό του πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί σε μεγάλο βαθμό εμφανίζει επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις.

Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την προωθούμενη αφήγηση ότι οι ανεμβολίαστοι θέτουν σε κίνδυνο τον ευρύτερο πληθυσμό, σημείωσε ο Μαλόουν.

Η φυσική ανοσία από μια μόλυνση με COVID-19 διαρκεί τουλάχιστον 14 μήνες, συμπεριλαμβανομένης της ανοσίας έναντι των στελεχών Όμικρον, δήλωσε ο Μαλόουν, επικαλούμενος μια επιστημονική εργασία από το Κατάρ, η οποία δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί από ομότιμους (pdf).

Η ανοσία που προκαλείται από τον εμβολιασμό, ωστόσο, διαρκεί μόνο μερικούς μήνες, πρόσθεσε.

Όταν κάποιος μολυνθεί με τον αρχικό ιό, το άτομο αυτό θα δημιουργήσει μια ανοσολογική απόκριση που θα περιλαμβάνει «όλα τα είδη πρωτεϊνών από τον ιό», υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχει υποστεί υπερβολική ανοσολογική αποτύπωση, εξήγησε ο Μαλόουν.

«Το πρόβλημα με αυτά τα μονοδύναμα εμβόλια, ή τα εμβόλια ενός αντιγόνου, είναι ότι οδηγούν όλη την ανοσολογική σας απάντηση ενάντια σε ένα πράγμα σε αντίθεση με ολόκληρο τον ιό», είπε. «Και αυτό ακριβώς συνέβη με την Όμικρον».

Το παράδοξο είναι ότι οι περισσότερες από τις χώρες με αναδυόμενες οικονομίες και χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού έχουν επίσης τα χαμηλότερα ποσοστά θνησιμότητας από COVID-19, δήλωσε ο Μαλόουν.

«Είναι πιθανό ότι θα συνεχίσουμε να βλέπουμε αυτή την τάση», δήλωσε.

Σύμφωνα με το Our World in Data, μόνο το 1,4% του πληθυσμού της Αϊτής έχει εμβολιαστεί και η χώρα έχει καταγράψει 838 θανάτους από COVID-19, ποσοστό 73 θανάτων ανά 1 εκατομμύριο ανθρώπους.

Στη Νότια Αφρική, όπου έχει εμβολιαστεί το 32% του πληθυσμού, έχουν σημειωθεί σχεδόν 102.000 θάνατοι, ποσοστό 1.717 θανάτων ανά 1 εκατομμύριο ανθρώπων.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το 75% του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο και έχουν πεθάνει περισσότεροι από 184.000 άνθρωποι, δηλαδή ποσοστό 2.736 θανάτων ανά 1 εκατομμύριο.

Και στις Ηνωμένες Πολιτείες, το 67% του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο και 1,03 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον ιό, ποσοστό 3.058 θανάτων ανά 1 εκατομμύριο ανθρώπων.
Άλλα προβλήματα με τα εμβόλια

Ένας εργαζόμενος στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης ετοιμάζεται να χορηγήσει εμβόλιο κατά της ευλογιάς των πιθήκων στο Wilton Manors της Φλόριντα, στις 12 Ιουλίου 2022. (Joe Raedle/Getty Images)

 

Ο Μαλόουν επεσήμανε ένα πρόβλημα με τα σημερινά εμβόλια mRNA.

Όταν ένα εμβόλιο εγχέεται στο χέρι ενός ασθενούς, το RNA από το εμβόλιο, το οποίο είναι ένα τροποποιημένο RNA, υποτίθεται ότι διαρκεί μόνο μερικές ώρες, αλλά μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ δείχνει ότι «το RNA παραμένει για τουλάχιστον 60 ημέρες», δήλωσε ο Μαλόουν.

Ωστόσο, η κυβέρνηση υπολογίζει μόνο τις αντιδράσεις του εμβολίου που καταγράφονται στο Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Συμβάντων Εμβολίων (VAERS) εντός των πρώτων δύο εβδομάδων μετά τον εμβολιασμό, παρόλο που βρίσκεται ακόμη στο σώμα δύο μήνες αργότερα, δήλωσε ο Μαλόουν.

«Το RNA από το εμβόλιο παράγει περισσότερη πρωτεΐνη αιχμής από ό,τι η φυσική λοίμωξη», είπε. «Τώρα αυτό βγάζει νόημα σχετικά με το γιατί βλέπουμε περισσότερα ανεπιθύμητα συμβάντα με τα εμβόλια από ό,τι βλέπουμε με την ίδια τη λοίμωξη, επειδή η πρωτεϊνη αιχμής είναι μια τοξίνη».

Το VAERS ιδρύθηκε από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων και την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για τη συλλογή και ανάλυση δεδομένων σχετικά με τις ανεπιθύμητες ενέργειες του εμβολιασμού.

Το σύστημα βασίζεται σε άτομα που στέλνουν αναφορές και δεν έχει σκοπό να καθορίσει αν ένα αναφερόμενο πρόβλημα υγείας προκλήθηκε από ένα εμβόλιο, αλλά είναι «ιδιαίτερα χρήσιμο για τον εντοπισμό ασυνήθιστων ή απροσδόκητων ανεπιθύμητων ενεργειών που μπορεί να υποδεικνύουν πιθανό πρόβλημα ασφάλειας με ένα εμβόλιο», σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ.

Ο Μαλόουν, πρόεδρος και συνιδρυτής της Διεθνούς Συμμαχίας Ιατρών και Ιατρικών Επιστημόνων, δήλωσε ότι πάνω από 17.000 γιατροί και επιστήμονες έχουν υπογράψει δήλωση στην οποία δηλώνουν απερίφραστα ότι τα γενετικά εμβόλια πρέπει να αποσυρθούν.

«Αυτά τα γενετικά εμβόλια δεν λειτουργούν», δήλωσε.

Οι Meiling Lee και Zachary Stieber συνέβαλαν σε αυτό το ρεπορτάζ.

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο αποτελούν απόψεις του συγγραφέα και δεν αντανακλούν απαραίτητα τις απόψεις της Epoch Times.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε