Δευτέρα, 20 Μαΐ, 2024
Μαθητές φορούν μάσκες προσώπου καθώς παρακολουθούν το μάθημα την πρώτη ημέρα του σχολείου στο Μόντρεαλ στις 31 Αυγούστου 2021. (The Canadian Press/Graham Hughes)

Μελέτες που έχουν αξιολογηθεί επιβεβαιώνουν ότι οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί και μάσκες δεν σταμάτησαν την εξάπλωση του COVID στα σχολεία και τα πανεπιστήμια

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του ιού του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας (ΚΚΚ), οι διευθυντές των σχολείων και των πανεπιστημίων εφάρμοσαν με δογματισμό και σε πολλές περιπτώσεις με βίαιο τρόπο εντολές για μάσκες και εμβόλια με σκοπό να αποτρέψουν την εξάπλωση του SARS-CoV2, ωστόσο, οι πολιτικές αυτές δεν είχαν μεγάλο αποτέλεσμα, σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες που έχουν αξιολογηθεί από ομοτίμους.

Μια ερευνητική εργασία που δημοσιεύθηκε στις 18 Μαΐου υπογραμμίζει τις ελλείψεις των σημερινών εντολών μάσκας και εμβολιασμού, καθώς οι πολιτικές αυτές δεν περιόρισαν την εξάπλωση του SARS-CoV2 στο Πανεπιστήμιο Cornell.

Παρά το γεγονός ότι το πανεπιστήμιο απαιτούσε μάσκες στην πανεπιστημιούπολη, απομόνωση και ανίχνευση επαφών εντός ωρών από κάθε θετικό κρούσμα, το έγγραφο αναγνωρίζει ότι: «Η εμπειρία του Κορνέλ δείχνει ότι οι παραδοσιακές παρεμβάσεις δημόσιας υγείας δεν ήταν κατάλληλες για την Όμικρον. Ενώ ο εμβολιασμός προστάτευε από σοβαρή ασθένεια, δεν ήταν επαρκής για να αποτρέψει την ταχεία εξάπλωση, ακόμη και όταν συνδυάστηκε με άλλα μέτρα δημόσιας υγείας, συμπεριλαμβανομένων των εκτεταμένων ελέγχων επιτήρησης».

Μια άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι οι δευτερογενείς μεταδόσεις ήταν «αισθητά χαμηλότερες στα σχολεία σε σύγκριση με τα νοικοκυριά, γεγονός που υποδηλώνει ότι η μετάδοση στα νοικοκυριά είναι πιο σημαντική από τη μετάδοση στα σχολεία σε αυτή την πανδημία».

Προς το τέλος του εξαμήνου του 2021, το σχεδόν πλήρως εμβολιασμένο Πανεπιστήμιο Cornell έκλεισε την πανεπιστημιούπολη λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων COVID.

«Οι εντολές μάσκας απέτυχαν να ελέγξουν την εξάπλωση της λοίμωξης στα σχολεία, όπως δείχνει αυτή η ανάλυση των σχολείων με και χωρίς εντολές μάσκας. Προηγούμενες μελέτες έχουν αποδείξει ότι τα εμβόλια COVID δεν εμποδίζουν την εξάπλωση της μετάδοσης», δήλωσε ο Dr. Sanjay Verma στους Epoch Times, αναφερόμενος στη μελέτη της 18ης Μαΐου.

Ο Dr. Verma, καρδιολόγος που ασκεί το επάγγελμα στην Καλιφόρνια και έχει δει έξαρση των καρδιακών προβλημάτων μετά τη μαζική εφαρμογή των εμβολίων, πιστεύει ότι οι εντολές για μάσκες και εμβόλια δεν ήταν ο καλύτερος τρόπος για τον χειρισμό του COVID.

«Υπήρξε ελάχιστη, αν όχι καθόλου, έμφαση σε άλλες πιο αποτελεσματικές προσπάθειες μετριασμού: Ο αερισμός-διήθηση, η άσκηση, η απώλεια βάρους και η προσωπική ευθύνη θα ήταν πολύ πιο αποτελεσματικές».

«Έτσι, αυτές οι εντολές των σχολείων και των πανεπιστημίων προκαλούν το ερώτημα: τι ελπίζουν να επιτύχουν;» ρώτησε ρητορικά.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Pfizer Michael Yeadon, τοξικολόγος και ειδικός σε θέματα έρευνας αλλεργιών/αναπνευστικών ερευνών, υποστηρίζει ότι εφόσον ο δείκτης θνησιμότητας λοιμώξεων (IFR) της COVID-19 δεν ήταν υψηλός, τα εμβόλια δεν θα έπρεπε να είχαν επιβληθεί και ότι οι μάσκες ήταν γνωστό ότι ήταν άχρηστες στην αναχαίτιση των αναπνευστικών ιών από προηγούμενη επιστημονική βιβλιογραφία.

«Ήταν γνωστό πολύ πριν από την COVID-19 ότι οι μάσκες προσώπου δεν κάνουν τίποτα», δήλωσε ο Yeadon σε δήλωση που απέστειλε στους Epoch Times.

«Πολλοί δεν γνωρίζουν ότι οι μπλε ιατρικές μάσκες δεν είναι φίλτρα. Ο εισπνεόμενος και εκπνεόμενος αέρας σας κινείται μέσα και έξω μεταξύ της μάσκας & του προσώπου σας. Πρόκειται για προστατευτικά πιτσιλίσματος, αυτό είναι όλο».

«Αυτή είναι μια καλή ανάλυση των ευρημάτων με τις μάσκες στους ιούς του αναπνευστικού από έναν αναγνωρισμένο εμπειρογνώμονα στον τομέα. Καμία επίδραση», πρόσθεσε ο Yeadon. «Ούτε οι μάσκες ούτε τα lockdown απέτρεψαν την εξάπλωση του ιού. [Εδώ είναι] μια ανασκόπηση και περίληψη 400 εργασιών».

«Γνωρίζουμε από πρόσφατες έρευνες ότι τα εμβόλια COVID αυξάνουν τον κίνδυνο μυοκαρδίτιδας, ιδίως σε άνδρες ηλικίας 16-29 ετών», σημείωσε περαιτέρω ο Dr. Verma.

«Τα υποτιθέμενα και αναπόδεικτα οφέλη αυτών των σχολικών και πανεπιστημιακών πολιτικών πρέπει να εξισορροπηθούν με τους πολύ πραγματικούς κινδύνους (όσο σπάνιοι και αν φαίνονται). Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα στοιχεία του CDC αποκαλύπτουν μηδενικούς υπερβολικούς θανάτους σε άτομα 0-24 [ετών] το 2020 και το 2021 σε σύγκριση με τα προηγούμενα έτη. Το συνολικό ποσοστό νοσηλείας και το IFR για αυτή την ηλικιακή ομάδα είναι πολύ χαμηλά και δεν φαίνεται να δικαιολογούν τέτοιες εντολές, οι οποίες φαίνεται να είναι ούτως ή άλλως αναποτελεσματικές στην αναχαίτιση της εξάπλωσης. Οι αξιωματούχοι δημόσιας υγείας θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν καλύτερα το κοινό δίνοντας έμφαση στις μάσκες N95 για όλα τα άτομα υψηλού κινδύνου, στη βελτίωση του αερισμού-διήθησης, στην άσκηση και την απώλεια βάρους και στην απομόνωση όταν υπάρχουν συμπτώματα».

Μια άλλη μελέτη από τις 25 Μαΐου διαπίστωσε «καμία σημαντική σχέση μεταξύ των εντολών για μάσκες και των ποσοστών κρουσμάτων», αφού αναπαρήγαγε μια «πολύ αναφερόμενη μελέτη του CDC που έδειξε αρνητική σχέση μεταξύ των εντολών για μάσκες στα σχολεία και των παιδιατρικών κρουσμάτων SARS-CoV-2», με μεγαλύτερο δείγμα περιφερειών και μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε