Τρίτη, 23 Απρ, 2024
Τα φιαλίδια με τις ετικέτες των εμβολίων Pfizer-BioNTech και Moderna COVID-19 φαίνονται σε αυτή τη φωτογραφία απεικόνισης που ελήφθη στις 19 Μαρτίου 2021. (Dado Ruvic/Illustration/Reuters)

Μελέτη: Το εμβόλιο της Moderna αυξάνει τον κίνδυνο μυοκαρδίτιδας κατά 44 φορές σε νεαρούς ενήλικες

Μια γαλλική μελέτη που αξιολογήθηκε από ομότιμους κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τόσο για το εμβόλιο της Pfizer όσο και για το εμβόλιο της Moderna, ο κίνδυνος μυοκαρδίτιδας εκτοξεύεται στα ύψη μια εβδομάδα μετά τον εμβολιασμό.

Ο κίνδυνος μυοκαρδίτιδας μετά τη λήψη εμβολίου mRNA ήταν 8 φορές και 30 φορές μεγαλύτερος από τις ομάδες ελέγχου που δεν είχαν εμβολιαστεί για τα εμβόλια BNT162b2 (Pfizer-BioNTech) και mRNA-1273 (Moderna), αντίστοιχα.

Η μεγαλύτερη συσχέτιση για μυοκαρδίτιδα μετά το εμβόλιο της Moderna ήταν 44 φορές υψηλότερος κίνδυνος για άτομα ηλικίας 18 έως 24 ετών.

Όσον αφορά το εμβόλιο της Pfizer, σε σχέση με την ίδια ηλικιακή ομάδα, ο κίνδυνος ήταν 13 φορές υψηλότερος.

Η μόλυνση με τον ιό του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας απέδωσε, συγκριτικά, 9 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο για την ίδια πάθηση.

Η μυοκαρδίτιδα αναφέρεται στη φλεγμονή του καρδιακού μυός -μια κατάσταση απειλητική για τη ζωή. Υπάρχουν πολλές διαπιστωμένες αιτίες για αυτή την καρδιακή πάθηση. Η κύρια αιτία -σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες ανακαλύψεις της σύγχρονης επιστήμης- είναι οι ιοί- αλλά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τα εμβόλια COVID mRNA κέρδισαν μια θέση ως κορυφαίοι ύποπτοι για τη μυοκαρδίτιδα.

Στόχος της νέας μελέτης ήταν να παράσχει μια αξιολόγηση της συσχέτισης με τα εμβόλια σε όλες τις ομάδες φύλου και ηλικίας.

«Τόσο η λοίμωξη SARS-CoV2 όσο και τα mRNA εμβόλια COVID έχουν συσχετιστεί με μυοκαρδίτιδα. Γνωρίζοντας τη συγγένεια της πρωτεΐνης ακίδας στους υποδοχείς ACE2 στην καρδιά και τη βλάβη της πρωτεΐνης ακίδας στα καρδιομυοκύτταρα (κύτταρα της καρδιάς), η συσχέτιση της μυοκαρδίτιδας με τον ιό SARS-CoV2 ή τον εμβολιασμό με mRNA που βασίζεται στην πρωτεΐνη ακίδα δεν ήταν εντελώς απροσδόκητη», δήλωσε ο Dr. Sanjay Verma, καρδιολόγος, στην The Epoch Times μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ο Verma θεωρεί επίσης ότι η ανάλυση του CDC «λανθασμένα υποδηλώνει» ότι ο κίνδυνος μυοκαρδίτιδας μετά από μόλυνση SARS-CoV2 είναι μεγαλύτερος από ό,τι μετά τη λήψη εμβολίου mRNA κατά της COVID-19.

«Για τα κρούσματα μυοκαρδίτιδας μετά από SARS-CoV2, το CDC χρησιμοποιεί επίσημα επιβεβαιωμένα PCR+ “κρούσματα”, παρόλο που τα δικά τους δεδομένα ορολογικού επιπολασμού καταδεικνύουν ότι έχουν μολυνθεί πολύ περισσότεροι άνθρωποι από τα επίσημα επιβεβαιωμένα PCR+ “κρούσματα”. Για παράδειγμα, τα δεδομένα οροεπιπολασμού από τις 21 Φεβρουαρίου 2022 αποκαλύπτουν ότι το 75% (περίπου 54 εκατομμύρια) όλων των παιδιών έχουν μολυνθεί σε σύγκριση με 12 εκατομμύρια επίσημα επιβεβαιωμένα “κρούσματα” PCR+ (δηλαδή, ο πραγματικός αριθμός των παιδιών που έχουν μολυνθεί είναι 4,5 φορές μεγαλύτερος από τα “κρούσματα” PCR+). Επομένως, υπολογίζοντας τον κίνδυνο μυοκαρδίτιδας μετά από λοίμωξη SARS-CoV2, το ποσοστό που σημειώνει το CDC θα πρέπει επομένως να μειωθεί κατά 4,5 φορές. Μέχρι στιγμής, το CDC δεν έχει προσαρμόσει ανάλογα τα δεδομένα νοσηρότητας και θνησιμότητας του COVID-19», δήλωσε ο καρδιολόγος, ο οποίος ασκεί το ιατρείο του στην Coachella Valley της Καλιφόρνια.

Η μελέτη ανέλυσε 1.612 περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας και 1.613 περιπτώσεις περικαρδίτιδας στη Γαλλία από τις 12 Μαΐου 2021 έως τις 31 Οκτωβρίου 2021, που αφορούσαν 32 εκατομμύρια άτομα ηλικίας 12 έως 50 ετών, τα οποία έλαβαν 46 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων mRNA.

Περιορίζεται με τη χρήση αποκλειστικά διαγνώσεων εξόδου από το νοσοκομείο. Ως εκ τούτου, δεν περιλαμβάνει εκείνους που μπορεί να πέθαναν πριν από τη νοσηλεία τους ή εκείνους των οποίων τα συμπτώματα δεν ήταν αρκετά σοβαρά ώστε να εισαχθούν στο νοσοκομείο.

«Υπήρξαν αναφορές (pdf) για αυτοψία-αποδεδειγμένη μυοκαρδίτιδα μετά από εμβολιασμό και ανεπίσημες ενδείξεις για ασθενείς που απολύθηκαν από τα επείγοντα και δεν νοσηλεύτηκαν ποτέ. Η προσαρμογή για αυτά τα αποκλεισμένα υποσύνολα μπορεί να αποδώσει ακόμη υψηλότερο κίνδυνο από αυτόν που αναφέρεται στην παρούσα μελέτη. Η παρακολούθηση των ασθενών σε αυτή τη μελέτη περιορίστηκε σε ένα μήνα μετά την έξοδο. Ωστόσο, μια προηγούμενη μελέτη καρδιακής μαγνητικής τομογραφίας διαπίστωσε ότι περίπου το 75% των ασθενών με μυοκαρδίτιδα που σχετίζεται με τον εμβολιασμό μπορεί να έχει επίμονες ανωμαλίες μαγνητικής τομογραφίας 3-8 μήνες μετά την αρχική διάγνωση», δήλωσε ο Verma.

Οι συγγραφείς της μελέτης δεν ανέλυσαν την επίδραση του αναμνηστικού εμβολιασμού, καθώς δεν συνιστάται ακόμη για τους νέους ενήλικες στη Γαλλία.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ωστόσο, ο αναμνηστικός εμβολιασμός επιβάλλεται από τα κολέγια και τα πανεπιστήμια, τους εργοδότες, ακόμη και από ορισμένες κρατικές υπηρεσίες δημόσιας υγείας, ανεξάρτητα από την ηλικία ή την προηγούμενη μόλυνση.

«Σε μια προδημοσιευμένη συνέχεια της μελέτης τους για τη μυοκαρδίτιδα μετά τον εμβολιασμό, η ανάλυση διαπίστωσε ότι συνεχίζεται ο αυξημένος κίνδυνος μυοκαρδίτιδας μετά τον αναμνηστικό εμβολιασμό. Στην πραγματικότητα, ενώ πολλές χώρες απέφυγαν να συστήσουν τον εμβολιασμό COVID σε πολύ μικρά παιδιά επειδή οι κίνδυνοι δεν δικαιολογούν τα οφέλη, οι ΗΠΑ είναι μόνες τους που τον συστήνουν στα μικρότερα παιδιά», δήλωσε η Verma.

Μια ερευνητική εργασία που δημοσιεύθηκε στις 18 Μαΐου μελέτησε τα μέτρα ελέγχου της πανδημίας – τα οποία περιλάμβαναν εντολές για εμβόλια και μάσκες, καθώς και απομόνωση και εντοπισμό επαφών – του Πανεπιστημίου Cornell, το οποίο ήταν σχεδόν πλήρως εμβολιασμένο, και διαπίστωσε ότι οι πολιτικές αυτές «δεν ήταν κατάλληλες» για την παραλλαγή Όμικρον και την ταχεία εξάπλωσή της.

Σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου ενηλίκων

Πρόσφατα, ένας νέος όρος αναδείχθηκε στα μέσα ενημέρωσης: «Σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου ενηλίκων» ή SADS.

Οι υποκείμενοι παράγοντες για το SADS περιλαμβάνουν αδιάγνωστη μυοκαρδίτιδα, φλεγμονώδεις καταστάσεις και άλλες καταστάσεις που προκαλούν ανωμαλίες στο ηλεκτρικό σύστημα της καρδιάς, προκαλώντας έτσι καρδιακή ανακοπή.

Τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή δείχνουν 1.101 αιφνίδιους θανάτους σε αθλητές κάτω των 35 ετών μεταξύ 1966 και 2004, δίνοντας ένα μέσο ετήσιο ποσοστό 29, σε όλα τα αθλήματα. Εν τω μεταξύ, μόνο μεταξύ Μαρτίου 2021 και Μαρτίου 2022 -ένα μόνο έτος- τουλάχιστον 769 αθλητές υπέστησαν καρδιακή ανακοπή, κατέρρευσαν ή πέθαναν στον αγωνιστικό χώρο, παγκοσμίως.

Ο Δανός Κρίστιαν Έρικσεν απομακρύνεται με φορείο αφού κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του αγώνα του Β’ ομίλου του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Euro 2020 μεταξύ της Δανίας και της Φινλανδίας στο στάδιο Parken της Κοπεγχάγης, στις 12 Ιουνίου 2021. (Stuart Franklin/Pool via AP)

 

Μεταξύ των αθλητών της FIFA της ΕΕ, ο αιφνίδιος θάνατος αυξήθηκε κατά 420% το 2021. Ιστορικά, περίπου πέντε ποδοσφαιριστές πεθαίνουν ενώ παίζουν το παιχνίδι κάθε χρόνο. Από τον Ιανουάριο έως τα μέσα Νοεμβρίου 2021, 21 παίκτες της FIFA πέθαναν από αιφνίδιο θάνατο.

Ο Joseph Mercola συνέβαλε σε αυτό το ρεπορτάζ.

Οι Epoch Times επικοινώνησαν με το CDC για σχόλια.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε