Σάββατο, 13 Απρ, 2024
Αίμα συλλέγεται από έναν αιμοδότη σε μια σακούλα κατά τη διάρκεια μιας αιμοδοσίας στον λόφο του Καπιτωλίου στην Ουάσινγκτον, στις 20 Ιουνίου 2017. (Alex Wong/Getty Images)

Μη κερδοσκοπική υπηρεσία αιμοδοσίας ξεκινά την αντιστοίχιση ανεμβολίαστων ασθενών με δωρητές

Ο Ελβετός φυσιοπαθητικός γιατρός Τζωρτζ Ντέλα Πιέτρα πιστεύει ότι οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα πρέπει να είναι ελεύθεροι να επιλέξουν αν θα κάνουν ή όχι το εμβόλιο COVID-19.

Πιστεύει ότι το ίδιο θα πρέπει να ισχύει και για όσους λαμβάνουν μεταγγίσεις με «εμβολιασμένο» αίμα.

«Το πρόβλημα είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε καμία επιλογή», δήλωσε ο Ντέλα Πιέτρα, ιδρυτής της μη κερδοσκοπικής υπηρεσίας ασφαλούς αιμοδοσίας το 2021, η οποία συνδυάζει μη εμβολιασμένους λήπτες αίματος με δότες σε 65 χώρες.

«Ήταν πολύ σαφές από την αρχή ότι η διαφημιστική εκστρατεία COVID είχε ξεφύγει εντελώς από τον έλεγχο», δήλωσε ο Ντέλα Πιέτρα. «Δεν ήταν τόσο επικίνδυνο όσο λένε ότι ήταν».

«Ως φυσιοθεραπευτής, δεν μπορώ να βγάλω κανένα νόημα από αυτή την πανδημία, η οποία δεν ήταν ποτέ πραγματικά πανδημία. Αφήνει χώρο για τόσες πολλές εξηγήσεις».

O Ντέλα Πιέτρα πιστεύει ότι ένα εμβόλιο mRNA είναι πιο επικίνδυνο από ό,τι θέλουν να παραδεχτούν οι φαρμακευτικές εταιρείες. Είπε ότι ο αυξανόμενος αριθμός ανεπιθύμητων παρενεργειών είναι λόγος να αμφισβητηθεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητά τους.

Τα στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) έδειξαν ότι τα εμβολιασμένα και ενισχυμένα άτομα αποτελούσαν το 58,6% (6.512) των θανάτων από το COVID-19 τον Αύγουστο -από 41% τον Ιανουάριο.

«Δεν μπορούμε πλέον να λέμε ότι πρόκειται για μια πανδημία των ανεμβολίαστων», δήλωσε η Σίνθια Κοξ, αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Kaiser Family Foundation στην εφημερίδα Washington Post σε άρθρο της στις 23 Νοεμβρίου.

Σχεδόν το 70 τοις εκατό των 8 δισεκατομμυρίων ανθρώπων στον κόσμο έχουν λάβει τουλάχιστον ένα εμβόλιο mRNA κατά της COVID-19 από τότε που άρχισαν να κυκλοφορούν τα εμβόλια το 2021, στο αποκορύφωμα της εξάπλωσης του ιού.

Καθένα από τα τρία πρωτογενή mRNA εμβόλια COVID-19 περιέχει τμήματα «πρωτεΐνης ακίδας» COVID-19, τα οποία δεσμεύονται σε κυτταρικό επίπεδο για να διεγείρουν την ανοσολογική απόκριση στον ιό.

Ο Ντέλα Πιέτρα πιστεύει ότι αυτές οι πρωτεΐνες ακίδας παράγουν «κλασικά συμπτώματα» -δηλαδή θρόμβους αίματος- που τον «τρόμαξαν».

«Δεν έχω δει ποτέ κάτι παρόμοιο -και δεν μιλάω μόνο για τις πρωτεΐνες ακίδας», δήλωσε ο Ντέλα Πιέτρα στην Epoch Times σε τηλεφωνική συνέντευξη.

«Είναι απίστευτο γιατί δεν είχαμε ποτέ πριν αυτό το πρόβλημα. Έχουν περάσει μόλις δύο χρόνια. Θέλουν να διατηρήσουν το αφήγημα [ότι ένα εμβόλιο mRNA] δεν είναι επικίνδυνο».

Ένας άνδρας κοιτάζει το τηλέφωνό του ενώ δίνει αίμα στο κέντρο αιμοδοσίας Vitalant στο Σαν Φρανσίσκο στις 11 Ιανουαρίου 2022. (Justin Sullivan/Getty Images)

 

Αν και το αιμοδοτούμενο αίμα και πλάσμα πρέπει να υποβάλλονται σε διαδικασία καθαρισμού πριν από τη μετάγγιση, η SafeBlood Donation (Ασφαλής Αιμοδοσία) λέει ότι αυτό δεν είναι αρκετό για να απομακρυνθούν όλα τα συστατικά του mRNA.

«Μιλάω για το οξείδιο του γραφενίου και τα μη δηλωμένα ανόργανα συστατικά του εμβολίου, τα οποία μπορούμε να δούμε στο αίμα. Όταν τα βλέπω, δεν έχω ιδέα πώς μπορούμε να τα ξεφορτωθούμε ξανά», δήλωσε ο Ντέλα Πιέτρα.

Κοιτάζοντας τις ανωμαλίες στο εμβολιασμένο αίμα, είπε: «Εντάξει, έχουμε πρόβλημα». Οι άνθρωποι λαμβάνουν το εμβόλιο «λίγο πολύ από την πίσω πόρτα».

«Δεν μπορείτε πλέον να το αποφύγετε».

Μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, υπάρχουν περίπου 16 εκατομμύρια μονάδες αιμοδοσίας ετησίως. Από αυτές τις μονάδες, περίπου 643.000 είναι «αυτόλογες» και ο αριθμός αυτός αυξάνεται ετησίως, σύμφωνα με το BloodBook.com.

Ο Ντέλα Πιέτρα δήλωσε ότι, εξ όσων γνωρίζει, η Safe Blood Donation, με έδρα την Ελβετία, είναι η πρώτη υπηρεσία αιμοδοσίας για ανεμβολίαστους του είδους της.

«Έτσι, δεν υπάρχει ακόμη καμία τράπεζα αίματος με αίμα χωρίς mRNA, ούτε καν με εμάς», αναφέρει η Safe Blood Donation στην ιστοσελίδα της.

«Και, παρόλο που έχουμε ήδη ρωτήσει εκατοντάδες κλινικές, προς το παρόν -τουλάχιστον στην Ευρώπη- όλες τους εξακολουθούν να αρνούνται να επιτρέψουν το ανθρώπινο δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής αίματος -ή τουλάχιστον δεν θέλουν να αναφερθούν, γιατί διαφορετικά φοβούνται αντίποινα».

O Ντέλα Πιέτρα δήλωσε ότι ο κύριος στόχος της Safe Blood Donation δεν είναι να ξεκινήσει μια τράπεζα αίματος χωρίς mRNA. Αντίθετα, είναι να καταστεί δυνατή η αντιστοίχιση μη εμβολιασμένων αιμοδοτών και μη εμβολιασμένων ληπτών, «τους οποίους φέρνουμε σε επαφή σε μια κλινική (ιατρικός συνεργάτης) που επιτρέπει την επιλογή του αιμοδότη».

Ο ιατρικός ιστότοπος Seed Scientific δήλωσε ότι οι τράπεζες αίματος και οι εταιρείες βιοτεχνολογίας θα προσφέρουν έως και 1.000 δολάρια μηνιαίως για αιμοδοσίες.

Ενώ ο Ντέλα Πιέτρα δήλωσε ότι δεν υπάρχουν τράπεζες ανεμβολίαστου αίματος, βλέπει τη ζήτηση για ανεμβολίαστο αίμα να αυξάνεται.

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αποφάσισα να κάνω [την αιμοδοσία SafeBlood Donation]. Ήθελα να δημιουργήσω ένα δίκτυο για τους ανεμβολίαστους ανθρώπους που αναζητούν αιμοδότη επειδή το χρειάζονται – είτε έχουν προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση είτε επείγοντα περιστατικά», δήλωσε.

Η Safe Blood Donation άρχισε να εργάζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες πριν από περίπου ένα μήνα, δημιουργώντας μια υποδομή ιατρικών συνεργατών.

Ωστόσο, στο σημερινό ιατρικό περιβάλλον, οι κεντρικές τράπεζες αίματος, όπως ο Ερυθρός Σταυρός, δεν διαχωρίζουν τις αιμοδοσίες τους με βάση την εμβολιασμένη ή ανεμβολίαστη κατάστασή τους.

Απεικόνιση των πρωτεϊνών ακίδας SARS-CoV-2 που συνδέονται με τους υποδοχείς ACE2. (Shutterstock)

 

«Ο Αμερικανικός Ερυθρός Σταυρός δεν διευκολύνει τις καθορισμένες δωρεές για τις συνήθεις ανάγκες σε αίμα, καθώς η διαδικασία αυτή συχνά διαρκεί περισσότερο και είναι πιο απαιτητική σε πόρους από την απόκτηση ενός προϊόντος αίματος μέσω της κανονικής μας διαδικασίας», δήλωσε ο Ερυθρός Σταυρός στην Epoch Times σε ηλεκτρονικό μήνυμα.

«Σε ένα μικρό αριθμό περιπτώσεων, υπάρχει εξαίρεση για σπάνιες ομάδες αίματος όπου είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθούν συμβατές ομάδες αίματος. Ως σπάνιος τύπος αίματος ορίζεται αυτός που υπάρχει σε λιγότερους από 1/1000 ανθρώπους».

«Θέλουμε να τονίσουμε ότι ο Ερυθρός Σταυρός τηρεί όλες τις απαιτήσεις για τους δότες και τα προϊόντα, όπως καθορίζονται από τον FDA, ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια της προσφοράς αίματος και δεσμεύεται να συνεχίσει να παρέχει προϊόντα αίματος που σώζουν ζωές σε ασθενείς σε όλη τη χώρα».

Η National Library of Medicine (Εθνική Βιβλιοθήκη της Ιατρικής) ανέφερε ότι «σε όλες τις τοποθεσίες της μελέτης, το μέσο νοσοκομειακό κόστος ανά μονάδα αίματος που μεταγγίστηκε ήταν 155 δολάρια και η μέση χρέωση ανά ασθενή ήταν 219 δολάρια».

Ακόμα, ο Ερυθρός Σταυρός, ο οποίος παρέχει το 40 τοις εκατό των αιμοδοσιών της χώρας, δήλωσε ότι «καμία μελέτη» δεν καταδεικνύει δυσμενή αποτελέσματα από μεταγγίσεις προϊόντων αίματος που συλλέγονται από εμβολιασμένους δότες.

Αντιθέτως, «το αίμα σώζει και βελτιώνει τη ζωή εκατομμυρίων ατόμων κάθε χρόνο».

Ο οργανισμός παρέχει επίσης υπηρεσία αυτόλογης αιμοδοσίας για τους πελάτες που επιθυμούν να αποθηκεύσουν το αίμα τους για τους ίδιους ή τους φίλους και συγγενείς τους.

Η Vitalant, ένας μη κερδοσκοπικός φορέας συλλογής και παροχής αιμοδοσίας, «δεν αλληλεπιδρά άμεσα με τους ασθενείς, οπότε δεν μπορούμε να προσφέρουμε καμία εικόνα σχετικά με το πόσο συχνά οι νοσοκομειακοί ασθενείς μπορεί να υποβάλλουν τέτοια αιτήματα» για μη εμβολιασμένο αίμα, δήλωσε η Λιζ Λάμπερτ, υπεύθυνη στρατηγικής επικοινωνίας.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), ο οποίος καθορίζει τα πρότυπα ασφάλειας του αίματος στις Ηνωμένες Πολιτείες, «δεν απαιτεί την επισήμανση των προϊόντων αίματος ώστε να γίνεται διάκριση μεταξύ των δοτών που έχουν ή δεν έχουν εμβολιαστεί», δήλωσε η Λάμπερτ στην Epoch Times.

Εν τω μεταξύ, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) επιδιώκει την εξουσία να καθορίσει την παγκόσμια πολιτική υγείας κατά μελλοντικών πανδημιών, η οποία περιλαμβάνει την τυπική χρήση εμβολίων mRNA.

Ο Ντέλα Πιέτρα δήλωσε ότι αυτό είναι ένα ύπουλο σημάδι για το τι πρόκειται να έρθει, καθώς οι ποσότητες ανεμβολίαστου αίματος γίνονται μικρότερες και πιο δαπανηρές στην προμήθεια.

«Θα γίνεται όλο και πιο σπάνιο», δήλωσε ο Ντέλα Πιέτρα, ο οποίος θέλει οι άνθρωποι να έχουν μια επιλογή – «την ίδια επιλογή που είχαμε και πριν από 10 χρόνια».

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε