Δευτέρα, 22 Απρ, 2024
Επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2019.

Μια σπάνια προβολή του συγκλονιστικού ντοκιμαντέρ «Letter from Masanjia» στα Λουτρά Αιδηψού

Μία γυναίκα από το Όρεγκον των ΗΠΑ ανακαλύπτει μέσα σε ένα διακοσμητικό παιχνίδι ένα γράμμα από την Κίνα το οποίο καλεί για βοήθεια, εκκινώντας μία αλυσίδα γεγονότων που οδήγησε στην κατάργηση ολόκληρου του συστήματος καταναγκαστικής εργασίας στην Κίνα και στην επικίνδυνη προσπάθεια του συγγραφέα του γράμματος να εκθέσει μια θανάσιμη δίωξη…

Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του Λέον Λι, βασισμένο σε πλάνα που τράβηξε μέσα στην Κίνα ο Σουν Γι, ο άνθρωπος που πραγματικά έγραψε και έστειλε το γράμμα μέσα από στο κινέζικο στρατόπεδο εργασίας Μασάντζια, με τη βοήθεια του Μάρκους Φουνγκ στην κινηματογράφηση και με τη συνδρομή της τεχνικής  κλασικού animation για τις σκηνές της φυλακής που ήταν αδύνατον να καταγραφούν στην κάμερα, με αφετηρία τα σχέδια του Σουν Γι, αφηγείται με εξαιρετικά ζωντανό τρόπο το χρονικό της προσπάθειας του τελευταίου να φέρει στο φως της δημοσιότητας τη βάναυση δίωξη που πραγματοποιεί το κράτος της Κίνας κατά μιας ομάδας πολιτών του, χαρίζοντάς μας μια εκ των έσω ματιά σε όσα συμβαίνουν πίσω από την πρόσοψη που εμφανίζει το κινεζικό καθεστώς στον κόσμο.

Το «Γράμμα από τη φυλακή» («Letter from Massanja») συμμετείχε το 2019 στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και έχει βραβευθεί σε πολλά διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ.

Ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού προσφέρει μια σπάνια ευκαιρία στο ελληνικό κοινό να δει αυτό το δυνατό ντοκιμαντέρ και να κατανοήσει σε μεγαλύτερο βάθος πράγματα που είναι δύσκολο να γίνουν πιστευτά, φιλοξενώντας μια δωρεάν προβολή τη Δευτέρα 31 Ιουλίου στο Σινέ «Απόλλων», στα Λουτρά Αιδηψού.

«Ένα εξαίσιο ντοκιμαντέρ… μια σπουδαία ιστορία, που προκαλεί
μεγαλύτερη ένταση με τη συμπαγή δομή του… πολύ καλό.»
– New York Times

«Φανταστική ταινία… Ένα δυνατό αφήγημα ανθρώπινου πόνου και
βασάνων, συμπόνιας και καρτερικότητας.»
– Los Angeles Times

«Μια απίστευτη αλληλουχία γεγονότων»
– BBC Radio

«Είναι η πρώτη φορά, πλέον,
που λέγεται όλη η ιστορία»
– Globe & Mail

LETTER FROM MASANJIA (ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ)
ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2019

Δευτέρα 31 Ιουλίου, ώρα 21:00
Λουτρά Αιδηψού – Σινέ «Απόλλων»

Είσοδος ελεύθερη

Για την πρόσκληση για την προβολή της 31ης Ιουλίου, πατήστε εδώ.

www.LetterFromMasanjia.com

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε