Τον Οκτώβριο του 2022, ο Κινέζος ηγέτης Σι Τζινπίνγκ πραγματοποίησε μια μυστική σύσκεψη, στην οποία έδωσε οδηγίες σε ανώτατους κρατικούς αξιωματούχους – που επιβλέπουν τις πολιτικές, τις υπηρεσίες πληροφοριών και τις επιχειρήσεις επιρροής – για μια νέα, παγκόσμιας εμβέλειας στρατηγική κατά της θρησκευτικής ομάδας Φάλουν Γκονγκ, όπως αποκαλύπτουν οι Epoch Times.
Στην καρδιά της νέας στρατηγικής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας (ΚΚΚ) κατά του Φάλουν Γκονγκ βρίσκονται εκστρατείες παραπληροφόρησης μέσω influencer στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα δυτικά MME, καθώς και η εκμετάλλευση του αμερικανικού νομικού συστήματος κατά εταιρειών που ίδρυσαν ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ.
Οι λεπτομέρειες της μυστικής σύσκεψης του 2022 δόθηκαν από τον Γιουάν Χονγκμπίνγκ, Κινέζο νομικό, αυτοεξόριστο στην Αυστραλία, ο οποίος διατηρεί επαφές με ανώτατους πολιτικούς κύκλους στην Κίνα. Η αφήγησή του βασίζεται σε πληροφορίες που έλαβε από δύο πηγές: ένα μέλος οικογένειας βετεράνων του ΚΚΚ, που τώρα αντιτίθεται στον Σι, και ένα μέλος του κόμματος που μιλάει για λόγους συνείδησης.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε λίγο πριν από το 20ο Εθνικό Κογκρέσο, στο οποίο ο Σι εξασφάλισε μια πρωτοφανή τρίτη θητεία ως ηγέτης του Κόμματος. Ο Σι είπε στους αξιωματούχους κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ότι οι προηγούμενες προσπάθειες της κυβέρνησης να καταστείλουν το Φάλουν Γκονγκ στο εξωτερικό είχαν ουσιαστικά αποτύχει.
Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, το Φάλουν Γκονγκ ήταν η ταχύτερα αναπτυσσόμενη πνευματική άσκηση στην Κίνα. Βασισμένο στις αρχές της αλήθειας, της καλοσύνης και της ανεκτικότητας, και σε διαλογιστικές ασκήσεις, το Φάλουν Γκονγκ διδάσκει στους ασκούμενους να βελτιώνουν τον ηθικό τους χαρακτήρα. Το 1999, το ΚΚΚ είδε την αυξανόμενη δημοτικότητά του ως απειλή και ξεκίνησε μια εκστρατεία δίωξης για να το εξαλείψει. Από τότε, οι ασκούμενοι υφίστανται σοβαρές διώξεις από το ΚΚΚ, περιλαμβανομένων εξαναγκαστικών αφαιρέσεων οργάνων σε εκτεταμένη κλίμακα.
Οι οδηγίες του Σι, οι οποίες δεν είχαν αναφερθεί προηγουμένως, φαίνεται να οδήγησαν σε μια κλιμάκωση της μακροχρόνιας επιχείρησης κατά των ασκούμενων του Φάλουν Γκονγκ στο εξωτερικό – μια εκστρατεία που έχει ρίξει τη σκιά της στη ζωή εκείνων που αναζητούν καταφύγιο στην Αμερική και αλλού.
«Κακή κατάσταση»
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε από την Επιτροπή Πολιτικών και Νομικών Υποθέσεων και παρακολουθήθηκε από τους υπουργούς Εθνικής Ασφάλειας και Κρατικής Ασφάλειας, τον γραμματέα και αρκετούς αναπληρωτές γραμματείς της Επιτροπής Πολιτικών και Νομικών Υποθέσεων, αξιωματούχους από το Υπουργείο Εξωτερικών, καθώς και από το Τμήμα Ενιαίου Εργασιακού Μετώπου, την κύρια κινεζική υπηρεσία που αναλαμβάνει τις επιχειρήσεις επιρροής στο εξωτερικό, σύμφωνα με τον Γιουάν.
Ο Γιουάν ανέφερε ότι ένας από τους κύριους λόγους που ο Σι θεωρούσε αποτυχημένες τις διεθνείς προσπάθειες κατά του Φαλούν Γκονγκ ήταν η ανάπτυξη των μέσων ενημέρωσης που ίδρυσαν οι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ, τα οποία χαρακτήρισε ο Σι ως την κύρια «εχθρική δύναμη» κατά του ΚΚΚ, όχι μόνο στην κινεζική αλλά και στην αγγλική γλώσσα.
Τα μέσα ενημέρωσης που ιδρύθηκαν από ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ είναι οι Epoch Times και το New Tang Dynasty Television (NTD), τα οποία ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του 2000, αρχικά στα κινεζικά και τώρα σε πολλές γλώσσες, με παραρτήματα σε όλον τον κόσμο.
Ο Σι είπε ότι παρά τον μεγάλο αριθμό ανθρώπινων πόρων, υλικών πόρων και χρημάτων που δαπανήθηκαν για σειρά ετών, το ΚΚΚ όχι μόνο δεν κατάφερε να καταστείλει τη δράση των μέσων ενημέρωσης του Φάλουν Γκονγκ, αλλά αντίθετα τους επέτρεψε να πρωτοστατήσουν διεθνώς στην αντίσταση κατά του ΚΚΚ στη βιομηχανία των ΜΜΕ.
Ο ηγέτης του ΚΚΚ περιέγραψε την κατάσταση ως «κακή» και είπε ότι ήταν μια σημαντική παράλειψη των υπεύθυνωναξιωματούχων.
Δήλωσε επίσης ότι πιστεύει πως η αποτυχία οφείλεται εν μέρει στην έλλειψη «στρατηγικού σχεδιασμού» και «ενδελεχούς, αποφασιστικής συντονισμένης δράσης», σύμφωνα με τον Γιουάν.
Επιπλέον, ο Σι θεώρησε τις υπάρχουσες τακτικές καταστολής ως «πολύ συγκρατημένες, συντηρητικές και όχι αρκετά δημιουργικές» και ενώ το καθεστώς έχει επενδύσει σημαντικούς πόρους στην προσπάθεια, μεγάλο μέρος αυτών, μετά από επιθεώρηση, αποδείχθηκε ότι σπαταλήθηκαν λόγω διαφθοράς.
Ο Σι είπε στους παρευρισκόμενους να αρχίσουν «να καλλιεργήσουν νέες δυνάμεις κατά του Φάλουν Γκονγκ» και να επανεκτιμήσουν το τρέχον προσωπικό που έχει αναλάβει αυτήν την αποστολή στο εξωτερικό, επιβάλλοντας ποινές ή απομακρύνοντας άτομα αν χρειαστεί.
Αλλαγή πλεύσης
«Διείσδυση, αποδόμηση και διάλυση»: αυτές ήταν οι στρατηγικές μέθοδοι που χρησιμοποιούσαν οι κινεζικές επιχειρήσεις επιρροής εναντίον στόχων στην κινεζική διασπορά, περιλαμβανομένου του Φάλουν Γκονγκ.
Όμως, δεν ήταν επαρκείς.
Μέχρι τώρα, ήταν το Υπουργείο Εξωτερικών και το Γραφείο 610 — ένας παράνομος μηχανισμός υπεύθυνος για την καταστολή του Φάλουν Γκονγκ — που πραγματοποιούσαν την εκστρατεία στο εξωτερικό. Ο Γιουάν είπε ότι ο Σι διέταξε αναδιάρθρωση της δομής, αναθέτοντας στην Κεντρική Επιτροπή Πολιτικών και Νομικών Υποθέσεων, η οποία επιβλέπει όλες τις αρχές επιβολής του νόμου, να συντονίσει την αποστολή τόσο στην Κίνα όσο και στο εξωτερικό.
Υπό την επίβλεψη της επιτροπής, το Υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας, με περίπου 2 εκατομμύρια αξιωματικούς επιβολής του νόμου, ανέλαβε την καταστολή στην Κίνα.
Το Υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας, η κορυφαία υπηρεσία κατασκοπείας της Κίνας, ανέλαβε την επίθεση κατά του Φάλουν Γκονγκ στο εξωτερικό, με το Τμήμα Ενιαίου Εργασιακού Μετώπου, το τμήμα του ΚΚΚ για τις επιχειρήσεις επιρροής στο εξωτερικό, και το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου Εξωτερικών να παίζουν υποστηρικτικό ρόλο.
«Για να χτυπήσεις ένα φίδι, πρέπει να χτυπήσεις στην έβδομη ίντσα», παρέθεσε ο Σι στη σύσκεψη. Το κινεζικό αυτό ρητό σημαίνει να χτυπάς εκεί που πονάει περισσότερο.
Ο Σι έδωσε οδηγίες στους αξιωματούχους να χρησιμοποιήσουν το «νόμο» και την παραπληροφόρηση, αναπτύσσοντας μέσα ενημέρωσης χωρίς ανιχνεύσιμες συνδέσεις με το ΚΚΚ και μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να επιτεθούν στο Φάλουν Γκονγκ. Τους είπε να επικεντρωθούν στη συκοφάντηση του ιδρυτή του Φάλουν Γκονγκ, Λι Χονγκτζι, και στην αποδυνάμωση των μέσων ενημέρωσης που έχουν ιδρυθεί από το Φάλουν Γκονγκ, μέσω εσωτερικών πρακτόρων.
Ο λόγος για την απόφαση να χρησιμοποιηθούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα δυτικά ΜΜΕ στον «πολέμο» της κοινής γνώμης είναι ότι ο Σι πιστεύει πως η χρήση των κρατικών ΜΜΕ του ΚΚΚ δεν είναι αποτελεσματική στο εξωτερικό, επειδή θεωρούνται ευρέως προπαγανδιστικά.
Ο δυτικός Τύπος χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια σε πολέμους προπαγάνδας κομμουνιστικών χωρών.
«Αυτό που κάνει το ΚΚΚ είναι ακριβώς αυτό που έκαναν οι Σοβιετικοί προσπαθώντας να μεταφέρουν την αφήγησή τους, την προπαγάνδα τους, σε αναγνωρισμένες δυτικές εφημερίδες, περιοδικά και μέσα ενημέρωσης», δήλωσε στους Epoch Times ο Ρόναλντ Τζ. Ράιχλακ, διακεκριμένος καθηγητής νομικής στο Πανεπιστήμιο του Μισισιπή και ειδικός στην παραπληροφόρηση.
Ο Κέισι Φλέμινγκ, διευθύνων σύμβουλος της BlackOps Partners και ειδικός στην αντικατασκοπεία, δήλωσε ότι το ΚΚΚ ασχολείται με αυτό για δεκαετίες και «έχουν γίνει πάρα πολύ καλοί σε αυτό» και ότι χάρη στις νέες τεχνολογίες μπορούν να το κλιμακώσουν.
«Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν τεράστιο αντίκτυπο παγκοσμίως: τα ψευδή μηνύματα διαδίδονται άμεσα και είναι ικανά να ανατρέπουν τις απόψεις των ανθρώπων, όπως και την ελευθερία μας στις Ηνωμένες Πολιτείες και αλλού», δήλωσε ο Φλέμινγκ στους Epoch Times.
Νέος αρχηγός ασφαλείας
Μερικές μέρες μετά το Κογκρέσο του Κόμματος, το Υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας απέκτησε νέο ηγέτη, τον Τσαν Γισίν.
Ο Τσαν είχε προηγουμένως υπηρετήσει ως δήμαρχος της Γούχαν και αργότερα ως γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Πολιτικών και Νομικών Υποθέσεων. Κατά τη διάρκεια της θητείας του και στα δύο πόστα, η καταστολή κατά του Φαλούν Γκονγκ αυξήθηκε.
Άλλος πληροφοριοδότης, που εμφανίστηκε τον περασμένο μήνα, υπέδειξε επίσης τον Τσαν ως υπεύθυνο για την εκστρατεία κατά του Φάλουν Γκονγκ στο εξωτερικό.
Ο πληροφοριοδότης είπε ότι ο Τσαν θεωρεί το ζήτημα ως πολιτικό του κεφάλαιο και φιλοδοξεί να «λύσει το θέμα Φάλουν Γκονγκ μέχρι το τέλος του έτους».
Η άνοδος του αρχηγού της κατασκοπείας σε αυτή τη θέση συνοδεύτηκε από αύξηση των παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Δεκάδες χιλιάδες ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ υπήρξαν θύματα παρενόχλησης ή σύλληψης την περίοδο που ο Τσαν ήταν επικεφαλής της Κεντρικής Επιτροπής Πολιτικών και Νομικών Υποθέσεων, ενώ εκατοντάδες έχουν πεθάνει, σύμφωνα με ατελείς εκτιμήσεις του Minghui.org, οργανισμός που συλλέγει αναφορές απευθείας από την Κίνα.
Εν τω μεταξύ, η Γούχαν, η πόλη στην οποία προΐστατο αμέσως πριν, έγινε πρότυπο της καταστολής. Η επιτροπή έστειλε ακόμη και άτομα στο κέντρο πλύσης εγκεφάλου της Γούχαν— μια εγκατάσταση που χρησιμοποιείται για να εξαναγκάζει ανθρώπους να αποκηρύξουν την πίστη τους — έτσι ώστε να μάθουν τις τακτικές και να τις εφαρμόσουν σε εθνικό επίπεδο, σύμφωνα με το Minghui.
Στο εξωτερικό, το υπουργείο του Τσαν διαθέτει δίκτυα που μπορούν να αναπτυχθούν άμεσα. Μια επιστολή που απέκτησαν οι Epoch Times από τον Μάρτιο του 2021 δείχνει ότι η υπηρεσία και το Υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας επιβλέπουν από κοινού ένα «Γραφείο Αντι-Φάλουν Γκονγκ Βορείου Αμερικής».
Ένα άτομο με το όνομα Γου Σιουχούα είχε μόλις αναλάβει τη διεύθυνση του γραφείου, σύμφωνα με την επιστολή. Η επιστολή τον πιστώνει για τον «σχεδιασμό και την οργάνωση πολλών αποστολών για να παρεμποδίσει» τις προσπάθειες των ασκούμενων του Φάλουν Γκονγκ να διαδώσουν πληροφορίες για την καταστολή στην Κίνα και τον περιγράφει ως άτομο με «εκτεταμένη εμπειρία κατά του Φάλουν Γκονγκ».
Λίγες είναι οι πληροφορίες για αυτό το γραφείο στο διαδίκτυο, κάτι που δείχνει ότι πρόκειται για έναν από τους μηχανισμούς του Κόμματος που λειτουργεί κρυφά. Εκτός από το γραφείο της Βόρειας Αμερικής, το καθεστώς έχει ενσωματώσει και ένα παράνομο δίκτυο πρακτόρων που δρουν με άλλους τρόπους. Το 2023, το FBI συνέλαβε δύο πράκτορες του ΚΚΚ που λειτουργούσαν ένα μυστικό αστυνομικό τμήμα στο Μανχάταν, χρησιμοποιώντας μια φιλοκινεζική πολιτική οργάνωση ως προκάλυμμα.
«Συστηματικό και πλήρες σχέδιο»
Η διεθνής εκστρατεία κατά του Φάλουν Γκονγκ και των συναφών με αυτό ομάδων έχει ενταθεί σημαντικά το τελευταίο έτος.
Δεκάδες λογαριασμοί κοινωνικών μέσων έχουν εμφανιστεί βάλλοντας κατά του Φάλουν Γκονγκ και του Shen Yun Performing Arts, της εταιρείας παραστατικών τεχνών που ιδρύθηκε από ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ για να προβάλλει τις παραδόσεις της Κίνας, πριν τις καταστρέψει ο κομμουνισμός.
Ένας Κινεζο-Αμερικανός που ασκεί επιρροή στα κοινωνικά μέσα ανέλαβε δημοσίως την ευθύνη για τη βοήθεια στην εφημερίδα The New York Times για την δημοσίευση αρκετών άρθρων κατά του Shen Yun.
«Εγώ ήμουν αυτός που συνέστησε τους ανθρώπους [πρώην καλλιτέχνες του Shen Yun] στους New York Times, ειδικά για τις αρχικές συνεντεύξεις. Βρήκαν επιπλέον άτομα μέσα από αυτό», έγραψε στο X μετά τη δημοσίευση ενός άρθρου κατά του Shen Yun νωρίτερα φέτος.
Το συγκεκριμένο άτομο καυχήθηκε και για τις καταγγελίες κατά του Shen Yun στις αρχές της πολιτείας της Νέας Υόρκης, προκειμένου να ληφθούν νομικά μέτρα κατά της καλλιτεχνικής ομάδας. Ενθάρρυνε και άλλους να κάνουν το ίδιο.
Πέρυσι, παρακολουθήθηκε από τις αρχές κοντά στην πανεπιστημιούπολη του Shen Yun. Το FBI εξέδωσε προειδοποίηση προς τις τοπικές αρχές περιγράφοντας τον ως «δυνητικά ένοπλο και επικίνδυνο». Τώρα αντιμετωπίζει κατηγορίες για παράνομη οπλοφορία.
Τα άρθρα της New York Times προσπάθησαν να συκοφαντήσουν το Shen Yun, δημιουργώντας μία παραποιημένη εικόνα για το πρόγραμμα πρακτικής που επιτρέπει σε έναν περιορισμένο αριθμό ταλαντούχων μαθητών από δύο συνδεδεμένα θρησκευτικά σχολεία τέχνης, την Ακαδημία Fei Tian και το Κολλέγιο Fei Tian, να περιοδεύουν με το Shen Yun. Η δημοσίευση των πρόσφατων άρθρων συνέπεσε με την κατάθεση μιας πολιτικής αγωγής από μια πρώην μαθήτρια που ισχυρίστηκε παραβιάσεις εργασιακών δικαιωμάτων.
Η γυναίκα που κατέθεσε την αγωγή συνδέεται με ένα κινεζικό κυβερνητικό φορέα και έχει δώσει συνεντεύξεις σε άτομα που χρησιμοποιεί το κινεζικό καθεστώς για να επιτεθούν στο Shen Yun, σύμφωνα με δήλωση του Shen Yun.
Σύμφωνα με δύο πληροφοριοδότες που μίλησαν στο Κέντρο Πληροφοριών Φάλουν Ντάφα τον Αύγουστο, μια συνάντηση του Υπουργείου Δημόσιας Ασφάλειας δύο μήνες νωρίτερα είχε ζητήσει από όλες τις κυβερνήσεις των επαρχιών να «υποστηρίξουν πλήρως» το άτομο επιρροής που μίλησε στους New York Times παρέχοντας «όλες τις κακόβουλες πληροφορίες για το Φάλουν Γκονγκ» που είχε συλλέξει το υπουργείο εσωτερικά.
Το ΚΚΚ ενίσχυσε τις προσπάθειές του να κατά του Shen Yun, χρησιμοποιώντας το αμερικανικό νομικό σύστημα.
Οι αμερικανικές αρχές τον Σεπτέμβριο και τον Νοέμβριο καταδίκασαν δύο Κινέζους πράκτορες που συνωμότησαν να δωροδοκήσουν έναν πράκτορα της φορολογικής υπηρεσίας των ΗΠΑ με 50.000 δολάρια για να ανοίξει έρευνα κατά του Shen Yun. Τα χρήματα ελήφθησαν από αξιωματούχους του ΚΚΚ κατά τις επισκέψεις τους στην Κίνα.
Οι ίδιοι δύο πράκτορες είχαν ταξιδέψει στην Κομητεία Όραντζ της Νέας Υόρκης, όπου έχει την έδρα του το Shen Yun, για να παρακολουθήσουν τους ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ και να συλλέξουν πληροφορίες που θα χρησίμευαν ως «βάση για μια πιθανή περιβαλλοντική αγωγή που θα εμπόδιζε την ανάπτυξη της κοινότητας του Φάλουν Γκονγκ στην Κομητεία Όραντζ», σύμφωνα με τα έγγραφα του δικαστηρίου.
Ανεξάρτητα, ένας Αμερικανός (που σχετίζεται με την Κίνα) ξεκίνησε μια σειρά αβάσιμων περιβαλλοντικών αγωγών κατά του Shen Yun. Στην τελευταία υπόθεση, ο δικαστής Κέννεθ Κάρας του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης απέρριψε την αγωγή λόγω ατελειών με προειδοποίηση, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί να κατατεθεί ξανά.
Εν τω μεταξύ, την περασμένη εβδομάδα, ένας Κινέζος πολίτης καταδικάστηκε για κατασκοπεία κατά του Φάλουν Γκονγκ στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Κλήση για επαγρύπνηση
Η κλιμάκωση της διακρατικής καταστολής κατά του Φάλουν Γκονγκ έχει ανησυχήσει Αμερικανούς νομοθέτες όπως ο βουλευτής Σκοτ Πέρι (Ρ-Πενσυλβάνια).
«Είναι αδιανόητο και εξαιρετικά ανησυχητικό μία εχθρική χώρα να χρησιμοποιεί τα όργανα της ομοσπονδιακής μας κυβέρνησης κατά των ιδεολογικών της αντιπάλων», δήλωσε ο Πέρι στους Epoch Times. Ήταν ο χορηγός του Falun Gong Protection Act (Νόμου Προστασίας του Φάλουν Γκονγκ) στη Βουλή, ένα νομοσχέδιο που έχει στόχο να λογοδοτήσει το ΚΚΚ για το έγκλημα των εξαναγκαστικών αφαιρέσεων οργάνων.
Άλλοι νομοθέτες εξέφρασαν παρόμοιες ανησυχίες για την «εξαγωγή» των παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΚΚΚ στην Αμερική.
Ο βουλευτής Μάικλ ΜακΚωλ (Ρ-Τέξας), πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, δήλωσε: «Καταδικάζω σθεναρά τις νέες προσπάθειες της Κίνας […] της φιλοδημοκρατικής ομάδας Φάλουν Γκονγκ, στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό».
«Το ΚΚΚ έχει ιστορία καταπίεσης φιλοδημοκρατικών ομάδων πέρα από τα σύνορά του, καθώς προσπαθεί να ενισχύσει τη αυταρχική του επιρροή στον λαό του», δήλωσε στους Epoch Times, προσθέτοντας ότι επαινεί τις αμερικανικές αρχές για την «προστασία της ζωής των δημοκρατικών ακτιβιστών, των πολιτικών ελευθεριών και του κράτους δικαίου».
Η βουλευτής Μισέλ Στηλ (Ρ-Καλιφόρνια) έχει προηγουμένως ζητήσει νομικά μέσα για την αντιμετώπιση της διακρατικής καταστολής του καθεστώτος κατά των αντιφρονούντων. Όπως και οι άλλοι, πιστεύει ότι το Πεκίνο οφείλει να λογοδοτήσει για τις πράξεις του.
«Επί 25 χρόνια, το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας διώκει τους ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ και όσους επιθυμούν να ασκούν την πίστη τους χωρίς κυβερνητική παρέμβαση. Τα καταπιεστικά καθεστώτα, όπως το ΚΚΚ, πρέπει να λογοδοτήσουν για τις επιθέσεις τους κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μέσω παραπληροφόρησης και καταπίεσης», δήλωσε στους Epoch Times.
Για να αντιμετωπιστούν οι κρυφές κινεζικές επιχειρήσεις, ο βουλευτής Τζιμ Μπανκς (Ρ-Ιντιάνα), ο οποίος εκλέχθηκε τον Νοέμβριο στη Γερουσία, ανέφερε το «Countering China’s Political Warfare Act» («Νόμο Αντιμετώπισης της Πολεμικής Πολιτικής της Κίνας») που εισήγαγε. Το Κογκρέσο πρέπει να περάσει το νομοσχέδιο για να «επιβάλει κυρώσεις σε ομάδες του ΚΚΚ, όπως το United Front, που διεξάγουν πολιτικό πόλεμο κατά των Αμερικανών πολιτών και Κινέζων αντιφρονούντων στο αμερικανικό έδαφος», δήλωσε στους Epoch Times.
Ο Πέρι δήλωσε ότι δεδομένου ότι το ΚΚΚ είναι αντίπαλος, οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να είναι σε επιφυλακή.
«Πρέπει να αυξήσουμε την επιτήρηση σε όλες τις δραστηριότητές τους με τη σκέψη ότι αυτοί θα κάνουν αυτά τα πράγματα σκόπιμα, και όταν διαπιστώνουμε ότι αυτό ισχύει, πρέπει να επιβάλουμε σοβαρές, αυστηρές και ξαφνικές συνέπειες.»
Εδώ βλέπει μια ευκαιρία να «στείλουμε ένα ισχυρότερο μήνυμα» στο ΚΚΚ και στον Σι Τζινπίνγκ.
«Το κλείσιμο των προξενείων και άλλοι διπλωματικοί τρόποι μπορούν να είναι πράγματα που θα εξετάσουμε» αν το καθεστώς θέλει να ακολουθήσει αυτή τη στρατηγική, είπε, προσθέτοντας:
«Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας είναι ουσιαστικά μια εγκληματική οργάνωση που κυβερνά μια χώρα» και, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν επιτρέπουν σε εγκληματικές οργανώσεις να χρησιμοποιούν τα κυβερνητικά συστήματα για να διώκουν αντιπάλους ή να παραβιάζουν τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, «σίγουρα δεν πρέπει να επιτραπεί αυτό και στο ΚΚΚ».