Τρίτη, 07 Φεβ, 2023
Ο Γενικός Εισαγγελέας της Νεμπράσκα Νταγκ Πίτερσον μιλάει ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον, 9 Σεπτεμβρίου 2019. (Alex Wong/Getty Images)

Νεμπράσκα: Ιβερμεκτίνη, υδροξυχλωροκίνη μπορούν να χορηγηθούν εκτός εγκεκριμένων ενδείξεων σε νοσούντες από COVID-19

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Νεμπράσκα Νταγκ Πίτερσον εξέδωσε νομική γνωμοδότηση λέγοντας ότι το γραφείο του δεν θα ζητήσει πειθαρχική δράση εναντίον των γιατρών που συνταγογραφούν υδροξυχλωροκίνη ή ιβερμεκτίνη ως φάρμακα εκτός εγκεκριμένων ενδείξεων για τη θεραπεία ή την πρόληψη του COVID-19, εφόσον δεν εμπλέκονται σε κανένα παράπτωμα.

Η γνωμοδότηση (pdf), που εκδόθηκε στις 14 Οκτωβρίου, ήταν απάντηση σε αίτημα της Ντανέτ Σμιθ, Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Υγείας της πολιτείας, το οποίο χορηγεί άδειες και πειθαρχεί τους γιατρούς. Η Σμιθ ρώτησε αν θα «θεωρηθεί παράνομο ή θα υπόκειται με άλλο τρόπο σε πειθαρχία» για τους γιατρούς να συνταγογραφούν φάρμακα ιβερμεκτίνης, υδροξυχλωροκίνης ή άλλων φαρμάκων «εκτός εγκεκριμένων ενδείξεων» για τη θεραπεία ή την πρόληψη του COVID-19.

Ο Ρεπουμπλικάνος γενικός εισαγγελέας δήλωσε στη γνωμοδότηση ότι το γραφείο του βρίσκει ότι «τα διαθέσιμα δεδομένα δεν δικαιολογούν την κατάθεση πειθαρχικών μέτρων εναντίον των γιατρών απλώς και μόνο επειδή συνταγογραφούν ιβερμεκτίνη ή υδροξυχλωροκίνη για την πρόληψη ή τη θεραπεία του COVID-19».

Οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης γενικά μπορεί να υπόκεινται σε πειθαρχία εάν «παραμελούν να λάβουν συγκατάθεση κατόπιν ενημέρωσης, εξαπατήσουν τους ασθενείς τους, συνταγογραφούν υπερβολικά υψηλές δόσεις, αποτυγχάνουν να ελέγξουν για αντενδείξεις ή εμπλέκονται σε άλλα παραπτώματα», έγραψε ο Πίτερσον.

Είπε ότι το γραφείο του δεν συνιστά συγκεκριμένες επιλογές θεραπείας για τον COVID-19, αλλά μόνο τις επιλογές πρώιμης θεραπείας εκτός εγκεκριμένων ενδείξεων, όπως προέκυψαν από το υπουργείο Υγείας «και καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι μπορεί να λειτουργήσουν για μερικούς ανθρώπους».

Η γνωμοδότηση συνεχίζει: «Επιτρέποντας στους γιατρούς να εξετάσουν αυτές τις πρώιμες θεραπείες θα τους ελευθερώσει να αξιολογήσουν πρόσθετα εργαλεία που θα μπορούσαν να σώσουν ζωές, να κρατήσουν τους ασθενείς έξω από το νοσοκομείο και να παρέχουν ανακούφιση στο ήδη τεταμένο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης».

Η νομική γνωμοδότηση σημείωσε επίσης ότι ενδέχεται να υπάρχουν και άλλα πολλά υποσχόμενα φάρμακα εκτός εγκεκριμένων ενδείξεων για την αντιμετώπιση του ιού του ΚΚΚ (Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας), ο οποίος προκαλεί τον COVID-19.  Η υδροξυχλωροκίνη, ένα αντιφλεγμονώδες και αντι-ελονοσιακό φάρμακο, ήρθε στο φως της δημοσιότητας όταν ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι το έπαιρνε προληπτικά.

Πέρυσι, το ιατρικό περιοδικό The Lancet δημοσίευσε αρχικά μια εργασία που καταδίκαζε την υδροξυχλωροκίνη πριν την ανακαλέσει, αφού περισσότεροι από 100 επαγγελματίες υγείας έθεσαν σημαντικά ζητήματα στη μελέτη.

Το Facebook, το Twitter και το YouTube αφαίρεσαν τον Ιούλιο του 2020 βίντεο μιας ομάδας γιατρών που υποστήριζαν τη χρήση του ως πρώιμη θεραπεία και προφύλαξη εν μέσω της πανδημίας.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Medicine στις 1 Ιανουαρίου διαπίστωσε ότι η υδροξυχλωροκίνη βοήθησε στη μείωση της θνησιμότητας στην πρώιμη θεραπεία του COVID-19.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τον Μάρτιο συμβούλευσε κατά της χρήσης υδροξυχλωροκίνης για τον COVID-19.

Η ιβερμεκτίνη, ένα γενικού τύπου φάρμακο που χρησιμοποιείται ευρέως κατά ορισμένων παρασιτικών σκουληκιών καθώς και για τη θεραπεία της ψώρας, των ψειρών και της ροδόχρου ακμής στον άνθρωπο, έχει επαινεθεί από ορισμένους γιατρούς ως μια σωτήρια πρώιμη θεραπεία για τον COVID-19.

Δύο ομάδες, η Front Line COVID-19 Critical Care Alliance και η British Ivermectin Recommendation Development Group προέτρεψαν για την εκτός εγκεκριμένων ενδείξεων χρήση της ιβερμεκτίνης για τον COVID-19. Υπάρχουν τουλάχιστον 63 μελέτες, εκ των οποίων οι 45 εξετάζονται από ομοτίμους, σχετικά με τη θεραπεία του COVID-19 με ιβερμεκτίνη.

Η Αμερικανική Ιατρική Ένωση, η Αμερικανική Ένωση Φαρμακοποιών και η Αμερικανική Εταιρεία Φαρμακοποιών Συστήματος Υγείας, ανέφεραν σε κοινή δήλωση τον Σεπτέμβριο ότι ήταν κατά της χρήσης της εκτός κλινικής δοκιμής ως φαρμάκου COVID-19.

Στην Αυστραλία, η ρυθμιστική αρχή θεραπευτικής έχει περιορίσει τη συνταγογράφηση της ιβερμεκτίνης για COVID-19 και άλλη χρήση εκτός εγκεκριμένων ενδείξεων μόνο για ορισμένους ειδικούς, συμπεριλαμβανομένων των ιατρών λοιμώδων νοσημάτων, δερματολόγων, γαστρεντερολόγων και ηπατολόγων.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε