Τρίτη, 26 Ιαν, 2021
Οι δόσεις του εμβολίου για την COVID-19, Pfizer-BioNTech, είναι έτοιμες για χορήγηση στο Μπρίγκχαμ και Νοσοκομείο Γυναικών στη Βοστώνη της Μασαχουσέτης, στις 16 Δεκεμβρίου 2020. (Brian Snyder / Reuters)

Νοσοκομείο διακόπτει τους εμβολιασμούς για την COVID-19 μετά από ανεπιθύμητες αντιδράσεις 4 εργαζομένων

Ένα νοσοκομείο στο Ιλινόις διέκοψε τους εμβολιασμούς για την COVID-19 αφότου τέσσερις εργαζόμενοι εμφάνισαν ανεπιθύμητες αντιδράσεις.

Εργαζόμενοι στο Ιατρικό Κέντρο Advocate Condell στο Λιμπερτιβίλ μετά την λήψη του εμβολίου παρουσίασαν μυρμήγκιασμα και αυξημένους καρδιακούς παλμούς, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιατρικού κέντρου Condell στα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

«Με μεγάλη προσοχή, διακόπτουμε προσωρινά τους εμβολιασμούς στο Condell, κάτι που θα μας δώσει τον χρόνο να κατανοήσουμε καλύτερα τι μπορεί να προκάλεσε αυτές τις αντιδράσεις. Έχουμε άλλα οκτώ κέντρα εμβολιασμών στο Ιλινόις και τρία στο Ουισκόνσιν και σε αυτά τα κέντρα θα συνεχιστούν κανονικά οι εμβολιασμοί βάση προγράμματος», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Ένας από τους εργαζόμενους συνέχισε να λαμβάνει θεραπεία την Παρασκευή, ενώ οι άλλοι τρεις παρέμειναν στο σπίτι και «τα πηγαίνουν καλά», ανέφερε η δήλωση.

«Οι αντιδράσεις αυτές είναι μια αναμενόμενη παρενέργεια του εμβολιασμού. Μας ενθαρρύνουν τα μέλη της ομάδας μας που είναι πρόθυμα να πάρουν το εμβόλιο για να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τους άλλους για τον τερματισμό αυτής της πανδημίας», πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος του ιατρικού κέντρου Aurora δεν απάντησε σε αίτημα για περισσότερες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένου του κατά πόσο οι αντιδράσεις θεωρήθηκαν αλλεργικές αντιδράσεις.

Δύο υγειονομικοί εργαζόμενοι στην Αλάσκα αυτή την εβδομάδα παρουσίασαν ανεπιθύμητες αντιδράσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας μεσήλικης γυναίκας που δέχτηκε θεραπεία για τουλάχιστον δύο βράδια.

Το νοσοκομείο απεικόνισε το συμβάν όπως ήταν αναμενόμενο και δήλωσε ότι και οι δύο εργαζόμενοι ήθελαν τους συνάδελφούς τους να εμβολιαστούν.

Το νέο εμβόλιο παράγεται από την Pfizer και την BioNTech.

Η Pfizer είπε σε δήλωση της στα ειδησεογραφικά πρακτορεία ότι δουλεύει για να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις αναφερόμενες ανεπιθύμητες παρενέργειες.

«Θα παρακολουθούμε στενά όλες τις αναφορές που υποδηλώνουν σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις μετά τον εμβολιασμό και θα ενημερώσουμε την επισήμανση, εάν χρειαστεί», δήλωσε εκπρόσωπος της Pfizer. «Οι πληροφορίες συνταγογράφησης έχουν σαφές προειδοποιήσεις/προφυλάξεις ότι η κατάλληλη ιατρική περίθαλψη και επίβλεψη θα πρέπει πάντα να είναι άμεσα διαθέσιμη σε περίπτωση σπάνιου αναφυλακτικού συμβάντος μετά τη χορήγηση του εμβολίου».

Οι ρυθμιστικές αρχές για τα φάρμακα δήλωσαν ότι διερευνούν πέντε ακόμα αλλεργικές αντιδράσεις που συνέβησαν σε περισσότερες από μία πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης της Αλάσκας.

Ο Δρ. Πίτερ Μαρκς, διευθυντής του Κέντρου Έρευνας και Βιολογικής Αξιολόγησης της Διοίκησης Τροφίμων και Φαρμάκων, δήλωσε ότι μια χημική ουσία που ονομάζεται πολυαιθυλενογλυκόλη, ένα συστατικό του εμβολίου Pfizer, μπορεί να είναι η υπαίτια.

Αξιωματούχοι της υγείας έχουν δηλώσει ότι άτομα με αλλεργίες σε οποιοδήποτε συστατικό του νέου εμβολίου δεν πρέπει να το λαμβάνουν.

Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις ρυθμιστικές αρχές της Βρετανίας, οι οποίοι είπαν ότι οποιοσδήποτε με ιστορικό σοβαρών αλλεργιών δεν πρέπει να πάρει το νέο εμβόλιο.
 
 Ακολουθήστε τον Zachary στο Twitter: @zackstieber

Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

ΣΧΕΤΙΚΑ

Κεράστε μας έναν καφέ

Προσωπικές Πληροφορίες

Πληροφορίες Κάρτας
Ασφαλής SSL κρυπτογραφημένη πληρωμή

Συνολική Δωρεά: €6,00

Σχολιάστε