Πέμπτη, 07 Δεκ, 2023
Ο Τζο Μπάντεν θα μεταβεί στην Ιαπωνία τον Μάιο για τη σύνοδο της G7.

Ο Αμερικανός πρόεδρος στις συνόδους της G7 και της Quad τον Μάιο

Η Αμερική συσφίγγει τις σχέσεις της στην περιοχή της ΝΑ Ασίας αντιδρώντας στην αυξανόμενη κινεζική ισχύ.

Στην επικείμενη σύνοδο της G7, από 19 έως 21 Μαΐου, που θα λάβει χώρα στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας, πρόκειται να συμμετέχει και ο Αμερικανός πρόεδρος Τζούλια Μπάιντεν, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Ο κ. Μπάιντεν και οι υπόλοιποι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της G7 θα συζητήσουν κυρίως για την «αταλάντευτη υποστήριξή τους στην Ουκρανία», για «τη διπλή διατροφική και κλιματική κρίση», τρόπους να «εγγυηθούν οικονομική ανάπτυξη με ανθεκτικότητα και χωρίς αποκλεισμούς», καθώς και για τις προσπάθειες «μετάβασης σε καθαρή ενέργεια», σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ.

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος θα μεταβεί κατόπιν, την 24η Μαΐου, στο Σίδνεϊ για να συμμετάσχει σε σύνοδο κορυφής της «Quad», της τετραμερούς συμμαχίας στην οποία συμμετέχουν επίσης η Αυστραλία, η Ιαπωνία και η Ινδία.

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων αυτών των τεσσάρων χωρών θα συζητήσουν τρόπους να «βαθύνουν τη συνεργασία τους στον τομέα των νέων τεχνολογιών αιχμής», «στις υποδομές υψηλής ποιότητας», για την «παγκόσμια υγεία» και «άλλα ζητήματα που έχουν σημασία στην περιφέρεια του Ινδο-Ειρηνικού», πρόσθεσε η κυρία Ζαν-Πιερ, χρησιμοποιώντας τον αμερικανικό όρο που αναφέρεται στην περιφέρεια Ασίας-Ειρηνικού.

Οι ΗΠΑ έχουν διακηρυγμένο στόχο να ενισχύσουν την παρουσία και τις συμμαχίες τους σε αυτή την περιοχή του κόσμου, με φόντο την εντεινόμενη αντιπαλότητά τους με την Κίνα.

(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε