Τετάρτη, 29 Νοέ, 2023
Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Έλον Μασκ φεύγει από το ομοσπονδιακό κτίριο Phillip Burton στο Σαν Φρανσίσκο, Καλιφόρνια, στις 24 Ιανουαρίου 2023. (Justin Sullivan/Getty Images)

Ο Έλον Μασκ καταδικάζει τις αλλαγές φύλου παιδιών

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας λέει ότι οι γονείς και οι γιατροί που στειρώνουν ένα παιδί πρέπει να πάνε φυλακή ισόβια

Ο ιδρυτής της Tesla και διευθύνων σύμβουλος του Twitter Έλον Μασκ επανέλαβε την προηγούμενη κριτική του για τους ενήλικες που επιτρέπουν σε ανήλικους να υποβάλλονται σε διαδικασίες αλλαγής φύλου στις 14 Απριλίου, δηλώνοντας ότι η στείρωση παιδιών μέσω τέτοιων διαδικασιών θα πρέπει να τιμωρείται με ισόβια κάθειρξη.

«Κάθε γονέας ή γιατρός που στειρώνει ένα παιδί πριν αυτό γίνει ενήλικος με τη συγκατάθεσή του θα πρέπει να πάει φυλακή ισόβια», έγραψε ο Μασκ στο Twitter.

Το σχόλιο του δισεκατομμυριούχου της τεχνολογίας ήρθε ως απάντηση στην ανάρτηση ενός άλλου χρήστη που διακωμωδούσε ένα άρθρο γνώμης του MSNBC, το οποίο επέκρινε τον κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις για τις πολιτικές του σχετικά με τα γονικά δικαιώματα, μεταξύ άλλων θεμάτων.

Ο Μασκ, ο οποίος έχει ένα παιδί που προσδιορίζεται ως τρανσέξουαλ, έχει εκφράσει στο παρελθόν την αποδοκιμασία του για τη μετάβαση των ανηλίκων στο φύλο.

Μόλις τον περασμένο μήνα, σε μια άλλη ανταλλαγή απόψεων στο Twitter, έβαλε στο στόχαστρο τους ενήλικες που ενθαρρύνουν τα παιδιά να υποβληθούν σε τέτοιες διαδικασίες, θεωρώντας ότι ταΐζουν τα παιδιά με «προπαγάνδα».

«Επιπλέον, κάθε παιδί περνάει μια κρίση ταυτότητας πριν αποκρυσταλλωθεί η προσωπικότητα/ταυτότητά του», πρόσθεσε. «Ως εκ τούτου, δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε σοβαρές, μη αναστρέψιμες χειρουργικές επεμβάσεις ή φάρμακα αποστείρωσης που μπορεί να μετανιώσουν μέχρι τουλάχιστον την ηλικία των 18 ετών».

Οι ανοιχτές κριτικές του Μασκ έχουν συναντήσει αντιδράσεις από εκείνους που θεωρούν ότι τα παιδιά είναι ικανά να πάρουν τέτοιες αποφάσεις μόνα τους.

Λαμβάνοντας υπόψη τα τελευταία σχόλια του Μασκ για το θέμα την Παρασκευή, η βουλευτής Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν (R-Ga.) παρενέβη για να εκφράσει την υποστήριξή της.

«Συμφωνώ», δήλωσε. «Γι’ αυτό εισήγαγα τον νόμο Protect Children’s Innocence Act (Νόμος για την προστασία της αθωότητας των παιδιών), ο οποίος καθιστά κακούργημα τη διενέργεια θεραπειών που σχετίζονται με το φύλο σε παιδιά κάτω των 18 ετών».

Ο νόμος «Protect Children’s Innocence Act» θα καθιστούσε κακούργημα τις διαδικασίες αλλαγής φύλου -συμπεριλαμβανομένων των χειρουργικών επεμβάσεων, των φαρμάκων που μπλοκάρουν την εφηβεία και των ορμονών διασταυρούμενου φύλου- σε ανηλίκους. H Γκριν εισήγαγε τη νομοθεσία πέρυσι, αλλά δεν ψηφίστηκε ποτέ.

Μιλώντας στο Συνέδριο Συντηρητικής Πολιτικής Δράσης (Conservative Political Action Conference-CPAC) τον Μάρτιο, η βουλευτής υποσχέθηκε να επαναφέρει το νομοσχέδιο τώρα που οι Ρεπουμπλικάνοι ελέγχουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

«Δεν μπόρεσε να περάσει στο προηγούμενο Κογκρέσο επειδή, όπως είπα, η Νάνσι Πελόζι ήταν η πρόεδρος της Βουλής και δεν πιστεύει καθόλου στο φύλο», δήλωσε η Γκριν. «Αλλά έχουμε έναν νέο πρόεδρο με τη ρεπουμπλικανική πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων και θα παρουσιάσω το νομοσχέδιό μου … που θα καθιστά κακούργημα την εκτέλεση οποιασδήποτε φροντίδας που έχει σχέση με  θεραπείες που σχετίζονται με το φύλο σε παιδιά».

Και πρόσθεσε: «Δεν πρόκειται απλώς για μια ακροδεξιά ιδέα, όλοι, ότι πρέπει να προστατεύσουμε τα παιδιά από το να κάνουν ένα φρικτό λάθος, διότι πολλά από αυτά τα παιδιά συνειδητοποιούν ότι πρόκειται για λάθος και μισούν αυτό που έκαναν στον εαυτό τους. … Υπάρχουν ανεξάρτητοι, Δημοκρατικοί, Ρεπουμπλικάνοι σε όλη την Αμερική που συμφωνούν ότι πρέπει να αφήσουμε τα παιδιά να είναι παιδιά».

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε