Παρασκευή, 01 Μαρ, 2024
Τιερί Μπρετόν (γεν. 1955), Ευρωπαίος Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς και πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας.

Ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν στην Ελλάδα για την αμυντική βιομηχανία

Σήμερα, Παρασκευή 28 Απριλίου, ο Επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά, Τιερί Μπρετόν, που έχει έρθει στη χώρα μας στο πλαίσιο της περιοδείας του στις αμυντικές βιομηχανίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρόκειται να συναντήσει τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιώτοπουλο, αλλά και αντιπροσώπους των εξοπλιστικών βιομηχανιών.

Θέμα της συζήτησης με τον Έλληνα υπουργό η ανάγκη για αύξηση της παραγωγής πυρομαχικών, σε συνάρτηση με τον εξελισσόμενο πόλεμο στην Ουκρανία και τους φόβους για την ασφάλεια της Ευρώπης.

Επίσης, ο Γάλλος Επίτροπος θα επισκεφθεί δύο μεγάλα εργοστάσια αμυντικού εξοπλισμού στην Ελλάδα και θα συναντηθεί με εκπροσώπους κατασκευαστών για να αξιολογήσει τις ανάγκες της αμυντικής βιομηχανίας, ώστε η ΕΕ να μπορεί να παράσχει εξατομικευμένη υποστήριξη, μεταξύ άλλων μέσω των κονδυλίων της ΕΕ, και να αντιμετωπίσει τα σχετικά σημεία συμφόρησης.

Τις επόμενες ημέρες, ο Επίτροπος Τιερί Μπρετόν θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την αμυντική βιομηχανία της ΕΕ και θα επισκέπτεται βιομηχανικές εγκαταστάσεις, προκειμένου να διευκολύνει και να επιταχύνει τη βιομηχανική ανάπτυξη, αναφέρει ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε