Πέμπτη, 07 Δεκ, 2023
Ο Δρ. Άντονι Φαούτσι, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων, καταθέτει σε ακρόαση στη Βουλή των Αντιπροσώπων στην Ουάσιγκτον στις 31 Ιουλίου 2020. (Kevin Dietsch-Pool/Getty Images)

Ο Φαούτσι δηλώνει: «Δεν έχω απολύτως τίποτα να κρύψω» σε ακρόαση στο Κονγκρέσο

Ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου COVID-19 Δρ. Άντονι Φαούτσι απάντησε εκ νέου στις προτάσεις των Ρεπουμπλικάνων βουλευτών της Βουλής των Αντιπροσώπων σχετικά με πιθανές έρευνες εάν ανακαταλάβουν το κάτω τμήμα του Κογκρέσου.

«Δεν έχω απολύτως τίποτα να κρύψω ή τίποτα για να ανησυχώ, για οτιδήποτε έχω κάνει», δήλωσε ο Φαούτσι στο Fox News στις 25 Μαρτίου. «Έτσι, ποτέ δεν φοβήθηκα -ούτε τώρα ούτε θα φοβηθώ ποτέ- τις ακροάσεις που γίνονται με καλή πίστη στο πλαίσιο της εποπτείας. Θέλω να πω, προφανώς, αν κοιτάξετε κάποιες από τις ακροάσεις, ξεκίνησαν από το πουθενά για να γίνουν επιθέσεις κατά του πρόσώπου μου, χωρίς καν να τεθεί μια λογική ερώτηση».

Ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες, συμπεριλαμβανομένων των Τσιπ Ρόι και Τζιμ Τζόρνταν, έχουν υποσχεθεί έρευνες και κλητεύσεις στην υπηρεσία του Φαούτσι εάν οι Ρεπουμπλικάνοι κερδίσουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων κατά τις ενδιάμεσες εκλογές του 2022. Τουλάχιστον ένας Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής, ο Ραντ Πόουλ, έχει υποσχεθεί το ίδιο εάν η Γερουσία ανακαταληφθεί από τους Ρεπουμπλικάνους.

«Και αν το βλέπετε αυτό, Δρ Φάουτσι, προσέξτε, γιατί όταν οι Αμερικανοί μας δώσουν τον έλεγχο στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Θεού θέλοντος, θα πάρουμε κάποιες απαντήσεις για λογαριασμό του αμερικανικού λαού», δήλωσε ο Ρόι στο Fox News νωρίτερα αυτό το μήνα.

Πρωτίστως, οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν επισημάνει τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που υποδηλώνουν ότι τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH) και το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID), η υπηρεσία της οποίας ο Φαούτσι είναι επικεφαλής από την εποχή της διοίκησης Ρήγκαν, έχουν αποδείξει τη χρηματοδότηση σε οργανισμούς τρίτων για την εκτέλεση αμφιλεγόμενης έρευνας «κέρδους λειτουργίας» (gain-of-function) σε κορονοϊούς νυχτερίδων στη Γουχάν της Κίνας. Η COVID-19, η οποία προκαλείται από έναν κορονοϊό, φέρεται να εμφανίστηκε στη Γουχάν στα τέλη του 2019.

«Η δουλειά μου είναι αυτό που είναι σημαντικό. … Έτσι, η ιδέα όταν σε ειδωλοποιούν ή σε δαιμονοποιούν … αυτό είναι απλώς μια αντανάκλαση του τι συμβαίνει στην κοινωνία και πραγματικά έχει πολύ μικρή σχέση με το τι είμαι και ποιος είμαι και τι κάνω. Μπορεί λοιπόν να μην το πιστεύετε ή να μην το εκτιμάτε, αλλά όλα αυτά τα άλλα πράγματα είναι άσχετα. Σημασία έχει η δουλειά μου και αυτό που κάνω», δήλωσε επίσης ο Φάουτσι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στο Fox News.

Νωρίτερα τον Μάρτιο, ο Φάουτσι φάνηκε να υιοθετεί έναν απορριπτικό τόνο απέναντι σε ενδεχόμενη έρευνα υπό την ηγεσία των Ρεπουμπλικάνων σχετικά με την υπηρεσία του ή τα ηλεκτρονικά του μηνύματα, λέγοντας ότι πιστεύει ότι θα ήταν «η Βεγγάζη … ξανά από την αρχή», αναφερόμενος στις έρευνες των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων για την πρώην υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Λιβύη που άφησε αρκετούς Αμερικανούς νεκρούς.

Ο Φάουτσι, εν τω μεταξύ, έχει δηλώσει στα μέσα ενημέρωσης και σε ακροάσεις της Γερουσίας ότι ούτε το NIAID ούτε το NIH χρηματοδότησαν την έρευνα gain-of-function στην Κίνα.

«Το πλαίσιο βάσει του οποίου έχουμε οδηγίες σχετικά με τη διεξαγωγή της έρευνας που χρηματοδοτούμε, η χρηματοδότηση στο Ινστιτούτο της Γούχαν, ήταν να μπορέσουμε να προσδιορίσουμε τι υπάρχει στο περιβάλλον, στους ιούς των νυχτερίδων στην Κίνα», δήλωσε ο Φάουτσι στο ABC News τον Οκτώβριο του 2021.

Αυτή η έρευνα, πρόσθεσε, «ήταν πολύ αυστηρά κάτω από αυτό που αποκαλούμε πλαίσιο εποπτείας του είδους της έρευνας. Και υπό αυτές τις συνθήκες, τις οποίες έχουμε εξηγήσει πολύ, πολύ σαφώς, δεν συνιστά έρευνα κέρδους λειτουργίας που προκαλεί ανησυχία».

Ιστορικά, το κόμμα του προέδρου τείνει να χάνει έδρες κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκλογών. Οι Δημοκρατικοί έχουν σήμερα μια πολύ ισχνή πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων και μια ισχνή πλειοψηφία 50-50 στη Γερουσία.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε