Τρίτη, 05 Δεκ, 2023
Η σημαία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στην έδρα του στη Γενεύη στις 5 Μαρτίου 2021. (Fabrice Coffrini/AFP via Getty Images)

Ο ΠΟΥ εργάζεται πάνω σε εκτεταμένες τροποποιήσεις στους διεθνείς κανόνες, παρά τα εμπόδια

Οι εμπειρογνώμονες προειδοποιούν για «ιατρική τυραννία» από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

Παρά τα εμπόδια στην 75η ετήσια συνάντηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στη Γενεύη στα τέλη Μαΐου, η προσπάθεια για την περαιτέρω ενδυνάμωση του οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών προχωρά, παραμένοντας μια σημαντική απειλή για την εθνική κυριαρχία και την αυτοδιοίκηση των ΗΠΑ, σύμφωνα με κορυφαίους εμπειρογνώμονες.

Μετά από κάποιες μικρές αλλαγές στους Διεθνείς Κανονισμούς Υγείας (ΔΚΥ) που εγκρίθηκαν στην πρόσφατη σύνοδο του ΠΟΥ, ο οργανισμός υγείας του ΟΗΕ και οι κυβερνήσεις μέλη του εργάζονται για νέες, εκτεταμένες τροποποιήσεις στους παγκόσμιους κανόνες, οι οποίες θα υποβληθούν τον Σεπτέμβριο.

Ταυτόχρονα, οι ηγέτες του ΠΟΥ και οι κυβερνήσεις μέλη του επεξεργάζονται επίσης μια νέα Διεθνή Συνθήκη για την Πανδημία. Η διαφαινόμενη διεθνής συμφωνία, η οποία ακόμη συντάσσεται, αναμένεται να παραχωρήσει στον ΠΟΥ τεράστιες νέες εξουσίες, εφόσον εγκριθεί.

Τόσο οι τροπολογίες όσο και η υπό διαπραγμάτευση συνθήκη αποσκοπούν στην ενδυνάμωση του ΠΟΥ για την καταπολέμηση παγκόσμιων κρίσεων υγείας, όπως οι πανδημίες, σύμφωνα με αξιωματούχους του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών και του ΠΟΥ.

Ωστόσο, οι Αμερικανοί νομοθέτες σε πολιτειακό και ομοσπονδιακό επίπεδο αντιδρούν σθεναρά. Εμπειρογνώμονες σε θέματα διεθνούς δικαίου και υγειονομικής περίθαλψης δήλωσαν στην Epoch Times ότι ο απώτερος στόχος είναι να επιβληθεί «ιατρική τυραννία» στην ανθρωπότητα και όχι να προστατευθεί η υγεία.

«Πρόκειται για άλλη μια μεγάλη ολοκληρωτική αρπαγή εξουσίας από το CDC, τον ΠΟΥ, τον Μπιλ Γκέιτς, την Μεγάλη Φαρμακοβιομηχανία, τη Βιομηχανία Βιολογικού Πολέμου, τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας και άλλους για να επιβάλουν την ιατρική τυραννία τους στην ανθρωπότητα», δήλωσε ο Φράνσις Μπόιλ, καθηγητής Διεθνούς Δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις.

Ο Μπόιλ, ο οποίος έγραψε τη νομοθεσία του 1989 για την εφαρμογή της Σύμβασης για τα Βιολογικά Όπλα που εγκρίθηκε ομόφωνα από το Κογκρέσο, δήλωσε ότι η κατάληψη της εξουσίας του ΠΟΥ πρέπει να αντιμετωπιστεί «με κάθε κόστος», προτρέποντας τους Αμερικανούς νομοθέτες να εμπλακούν για να τη σταματήσουν τώρα.

Σε συνέντευξή του στην Epoch Times, ο Μπόιλ δεν συγκρατήθηκε, αποκαλώντας τον ΠΟΥ «εγκληματική οργάνωση» που είναι «εντελώς σάπιος, διεφθαρμένος και κατάπτυστος». Προέτρεψε έντονα να μην δοθεί στον ΠΟΥ περισσότερη εξουσία ή χρήματα.

«Δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια οργάνωση βιτρίνα για τη φαρμακοβιομηχανία, τη βιομηχανία βιολογικού πολέμου και τον Γκέιτς», πρόσθεσε ο Μπόιλ, αναφερόμενος στον δισεκατομμυριούχο συνιδρυτή της Microsoft Μπιλ Γκέιτς, λέγοντας ότι θα πρέπει να αφεθεί να «σαπίσει στο αμπέλι» και στη συνέχεια να «σκορπίσει αργά στον άνεμο».

Ο καθηγητής διεθνούς δικαίου, ο οποίος έχει εργαστεί σε πολλές υποθέσεις υψηλού προφίλ, υποστήριξε επίσης ότι κορυφαίοι αξιωματούχοι του ΠΟΥ θα πρέπει να εξεταστούν για πιθανή δίωξη για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Μεταξύ άλλων ανησυχιών, ο Μπόιλ επεσήμανε τη χρηματοδότηση του ΠΟΥ στο διαβόητο Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν, το οποίο πολλοί υποψιάζονται ότι είναι η πηγή του ξεσπάσματος της παγκόσμιας πανδημίας του ιού του ΚΚΚ (Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας), καθώς και τον ρόλο του οργανισμού στην προώθηση των εμβολίων COVID-19, τα οποία χαρακτήρισε «επικίνδυνα τερατογενή εμβόλια».

Ο Μπόιλ, ο οποίος έχει συναντηθεί με πολιτειακούς εισαγγελείς σε όλη την Αμερική συνιστώντας την απαγγελία κατηγοριών σε βασικούς κυβερνητικούς αξιωματούχους, κυκλοφόρησε πρόσφατα το βιβλίο «Resisting Medical Tyranny» (Αντιστεκόμενος στην ιατρική τυραννία), στο οποίο διατυπώνεται η νομική υπόθεση για την άσκηση διώξεων σε ανώτερους αξιωματούχους των ΗΠΑ πίσω από αυτό που αποκάλεσε «εγκληματικές εντολές».

Τώρα, ο Μπόιλ καλεί τους γερουσιαστές των ΗΠΑ να ενώσουν τις δυνάμεις τους ενάντια στο σχέδιο του ΠΟΥ. Αρχικά, προέτρεψε τους γερουσιαστές να δημιουργήσουν και να κυκλοφορήσουν μια επιστολή στην οποία θα αναφέρουν ότι σκοπεύουν να απορρίψουν οποιαδήποτε νέα συνθήκη του ΠΟΥ για την πανδημία που μπορεί να έρθει ενώπιον τους για επικύρωση.

«Αν υποθέσουμε ότι μπορείτε να πείσετε 34 γερουσιαστές να υπογράψουν αυτή την εγκύκλιο επιστολή, αυτό θα καθιστούσε τη συνθήκη για την πανδημία “τελειωμένη κατά την άφιξή της” εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες από την όψη της και μόνο», δήλωσε ο Μπόιλ. «Αυτό στη συνέχεια θα μπορούσε να “τελειώσει” αυτή τη Συνθήκη του ΠΟΥ για την πανδημία στα σπάργανα, όταν την επόμενη φορά θα συνέλθει η [Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας] για να την εξετάσει».

Οι τροποποιήσεις του ΠΟΥ

Χωρίς πολλές δημοσιογραφικές τυμπανοκρουσίες, τα κράτη μέλη του ΠΟΥ πραγματοποίησαν την 75η συνεδρίαση της Παγκόσμιας Συνέλευσης Υγείας στη Γενεύη από τις 22 έως τις 27 Μαΐου για να συζητήσουν σημαντικές αλλαγές στους Διεθνείς Κανονισμούς Υγείας (International Health Regulations-IHR) του οργανισμού.

Τα Κέντρα Ελέγχου Ασθενειών των ΗΠΑ περιγράφουν τους IHR ως «νομικά δεσμευτικούς». Οι παγκόσμιοι κανόνες υγείας έπαιξαν επίσης σημαντικό ρόλο στη συντονισμένη παγκόσμια αντίδραση στην πανδημία του ιού του ΚΚΚ.

Οι 13 τροποποιήσεις των IHR προτάθηκαν τον Ιανουάριο από την κυβέρνηση Μπάιντεν με την υποστήριξη σχεδόν 50 άλλων κυβερνήσεων.

Μεταξύ άλλων αλλαγών, οι τροποποιήσεις θα έδιναν περαιτέρω εξουσιοδότηση στον ΠΟΥ και στον γενικό διευθυντή του να κηρύσσουν διεθνείς καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για την υγεία, ακόμη και χωρίς την έγκριση του κράτους ή της κυβέρνησής που στοχοποιείται.

Αν και φαινομενικά επικεντρώνονται σε θέματα υγείας, οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο υποστηρίζουν όλο και περισσότερο ότι και άλλα ζητήματα, όπως η κλιματική αλλαγή, η βία με όπλα και ο ρατσισμός, συνιστούν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία. Οι επικριτές επισημαίνουν ότι αυτό σημαίνει ότι σχεδόν οτιδήποτε θα μπορούσε να εμπίπτει στην αρμοδιότητα του ΠΟΥ.

Νομοθέτες και ακτιβιστές σε ολόκληρη τη χώρα πέρασαν εβδομάδες κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τις τροπολογίες πριν εξεταστούν τον περασμένο μήνα.

Οι επικριτές αναφέρθηκαν σε αυτές ως «δικτατορικές» και «αρπαγή εξουσίας» από τον ΠΟΥ και ορισμένα από τα κορυφαία μέλη του σε βάρος της αυτονομίας των εθνικών κρατών.

Μετά τις δημόσιες αντιδράσεις, νομικοί αναλυτές και ερευνητές που παρακολουθούν τις εξελίξεις δήλωσαν ότι η τελευταία προσπάθεια για την ενδυνάμωση του ΠΟΥ έχει σταματήσει – προς το παρόν.

Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών και τον ΠΟΥ, η κύρια αλλαγή που έγινε στους IHR κατά τη σύνοδο κορυφής ήταν μια τροποποίηση που άλλαξε το χρονικό διάστημα για την έναρξη ισχύος των μελλοντικών τροποποιήσεων από δύο χρόνια σε ένα.

Εγκρίθηκε επίσης η δημιουργία μιας ομάδας εργασίας που θα συμβάλει στη σύνταξη και εξέταση περισσότερων τροποποιήσεων.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστήριξαν αυτές τις τροποποιήσεις και χάρηκαν που είδαν ευρεία υποστήριξη για αυτές τις διαδικαστικές βελτιώσεις στον ΠΟΥ», δήλωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών στην Epoch Times.

Ανώτεροι αξιωματούχοι των ΗΠΑ και δημοσιεύματα σε μεγάλα μέσα ενημέρωσης έδωσαν επίσης την εντύπωση ότι πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για την ατζέντα της κυβέρνησης Μπάιντεν για ακόμη πιο επιθετικές αλλαγές.

Για παράδειγμα, η Σίμπα Κρόκερ, πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ στη Γενεύη, πανηγύρισε τις αλλαγές ως «σημαντικό επίτευγμα».

Όμως ο ανεξάρτητος ερευνητής Τζέιμς Ρογκούσκι, βασικό στέλεχος της αντιπολίτευσης στις τροποποιήσεις του ΠΟΥ, δήλωσε στην Epoch Times ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν «χτυπήθηκε » και υπέστη τεράστια ήττα.

«Για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι γελοίο να υπονοούν ότι πρόκειται για κάποιου είδους νίκη του Μπάιντεν, είναι ψέμα», είπε, υποστηρίζοντας ότι αυτό που συνέβη ήταν μια νίκη για την κυριαρχία των εθνών και ένα πλήγμα στις προσπάθειες για συγκέντρωση περισσότερης εξουσίας στον ΠΟΥ.

Ο Ρογκούσκι αναγνώρισε ότι ήταν «πρόκληση» να μάθουμε τι πραγματικά συνέβη. «Έτσι παίζουν αυτό το παιχνίδι», είπε.

Υποστήριξε επίσης ότι η απειλή δεν έχει εξαφανιστεί.

«Αυτοί οι άνθρωποι είναι αδιόρθωτοι, είναι αδυσώπητοι, δεν θα σταματήσουν ποτέ», δήλωσε ο Ρογκούσκι, σημειώνοντας ότι ο ΠΟΥ εξακολουθεί να επιδιώκει τροποποιήσεις των IHR που θα εξεταστούν στο μέλλον, καθώς και τη συνθήκη για την πανδημία που επεξεργάζεται αυτό το καλοκαίρι.

Τόσο ο ΠΟΥ όσο και η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέφεραν επίσης ότι η προσπάθεια για την εισαγωγή μεταρρυθμίσεων που θα ενδυναμώνουν τον ΠΟΥ εξακολουθεί να προχωρά.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να συζητούν με άλλα κράτη μέλη του ΠΟΥ τις προτεινόμενες τροποποιήσεις που αποσκοπούν στην αποσαφήνιση των σκανδάλων έγκαιρης προειδοποίησης για τη διεθνή αντίδραση σε απειλές πανδημίας, στην προώθηση της ταχείας ανταλλαγής πληροφοριών από τις χώρες και τον ΠΟΥ και στη βελτίωση των διαδικασιών του ΠΟΥ γύρω από τον καθορισμό των καταστάσεων έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ενώ οι τροπολογίες δεν πέρασαν αυτή τη φορά, το κομμουνιστικό κινεζικό καθεστώς σημείωσε κάποιες σημαντικές νίκες. Μεταξύ αυτών είναι ο επικεφαλής του ΠΟΥ Δρ Τέντρος Αντχάνομ Γκεμπρεγιέσους, ο οποίος υποστηρίχθηκε από το Πεκίνο, έλαβε άλλη μια 5ετή θητεία στο τιμόνι και το Πεκίνο εξασφάλισε μια θέση στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΠΟΥ.

Η διεθνής συνθήκη για την πανδημία

Καθώς οι κυβερνήσεις εργάζονται για νέες τροποποιήσεις που θα υποβάλουν έως τον Σεπτέμβριο, συντάσσουν επίσης μια νέα Διεθνή Συνθήκη για την Πανδημία, η οποία θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο σημαντική.

«Αυτό κάνει τις τροπολογίες να μοιάζουν με παιδικό παιχνίδι», δήλωσε ο Ρογκούσκι, επικαλούμενος τη διατύπωση του ΠΟΥ σχετικά με την προσέγγιση «Μία υγεία, όλη η κοινωνία».

Ο Μπόιλ, ο καθηγητής διεθνούς δικαίου, δήλωσε ότι φαινόταν ότι οι αποσυρθείσες τροπολογίες των IHR θα μπορούσαν απλώς να ενσωματωθούν στη νέα συνθήκη για την πανδημία, καθώς και σε άλλες πολιτικές που αποσκοπούν στο να καταστήσουν τον ΠΟΥ πολύ πιο ισχυρό.

Στο Κογκρέσο, οι επικριτές κρούουν επίσης τον κώδωνα του κινδύνου για τη συνθήκη.

«Η ριζοσπαστική “συνθήκη πανδημίας” του ΠΟΥ είναι μια επικίνδυνη παγκοσμιοποιητική υπερβολή», δήλωσε ο γερουσιαστής των ΗΠΑ Ρικ Σκοτ (R-Fla.) ανακοινώνοντας ένα νέο νομοσχέδιο για τον περιορισμό του παγκόσμιου οργανισμού. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής δεν πρέπει ποτέ να δώσουν περισσότερη εξουσία στον ΠΟΥ».

«Ο ΠΟΥ είναι μαριονέτα του Σι Τζινπίνγκ, ελέγχεται από το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας και βοήθησε το Πεκίνο να συγκαλύψει την προέλευση της COVID-19», συνέχισε ο γερουσιαστής, προσθέτοντας ότι η πολιτική δημόσιας υγείας για την Αμερική πρέπει να αποφασίζεται από τους Αμερικανούς και όχι από «παγκοσμιοποιημένες μαριονέτες που εργάζονται για την κομμουνιστική Κίνα».

Κορυφαία στελέχη του ΠΟΥ έχουν εκφράσει ανοιχτά την επιθυμία τους να ενδυναμώσουν περαιτέρω τον οργανισμό του ΟΗΕ χρησιμοποιώντας την προτεινόμενη συνθήκη για την πανδημία.

«Χρειαζόμαστε ισχυρότερα συστήματα και εργαλεία», γνωμοδότησε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος, ο οποίος έχει προτείνει τα πάντα, από κυρώσεις σε έθνη που αψηφούν τον ΠΟΥ μέχρι αυστηρότερους ελέγχους για την «παραπληροφόρηση» στο διαδίκτυο.

Νωρίτερα φέτος, περιγράφοντας τα σχέδιά του στην Εκτελεστική Επιτροπή του ΠΟΥ, ο Τέντρος δήλωσε ότι αποτελεί προτεραιότητα η «επείγουσα ενίσχυση του ΠΟΥ ως ηγετικής και καθοδηγητικής αρχής για την παγκόσμια υγεία, στο κέντρο της παγκόσμιας αρχιτεκτονικής της υγείας».

«Είμαστε ένας κόσμος, έχουμε μία υγεία, είμαστε ένας ΠΟΥ», πρόσθεσε.

Η εμπέδωση του είδους των πολιτικών αντιδράσεων που όρισε ο ΠΟΥ κατά τη διάρκεια της πρόσφατης κρίσης του COVID είναι επίσης στην ημερήσια διάταξη, σύμφωνα με ηγετικά στελέχη που συμμετέχουν στη διαδικασία.

«Σε συνεχή βάση, κάθε χώρα πρέπει να χρησιμοποιεί όλα τα διαθέσιμα εργαλεία δημόσιας υγείας για τον περιορισμό της μετάδοσης», δήλωσε η πρώην πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Έλεν Κλαρκ, συμπρόεδρος της Ανεξάρτητης Ομάδας του ΠΟΥ για την ετοιμότητα και την αντιμετώπιση της πανδημίας, σε πρόσφατα σχόλια σχετικά με το τι πρέπει να επιτύχει η νέα συμφωνία. «Αυτό είναι οι μάσκες, είναι η κοινωνική αποστασιοποίηση, είναι τα τεστ και η ανίχνευση επαφών, είναι η απομόνωση και η καραντίνα, είναι το αποδεδειγμένο μενού για την προσπάθεια να σταματήσει η μετάδοση μιας νόσου».

Η Κλαρκ και η επιτροπή για την πανδημία συνέστησαν επίσης τεράστιες νέες εξουσίες και αρμοδιότητες για τον ΠΟΥ, εκτός από μεγαλύτερη οικονομική και πολιτική ανεξαρτησία για τον οργανισμό. Η επιτροπή ζήτησε ακόμη και να αρχίσει ο ΠΟΥ να θέτει πρότυπα «αναφοράς» για τα εθνικά συστήματα υγειονομικής περίθαλψης.

Η Κλαρκ δεν απάντησε σε αιτήματα σχολιασμού από την Epoch Times μέχρι την ώρα του Τύπου.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με το αν θα επιδιώξει να προσθέσει τις προτάσεις τροποποίησης της κυβέρνησης Μπάιντεν στην επερχόμενη συνθήκη, αλλά επιβεβαίωσε στην Epoch Times ότι ασχολείται με τη διαδικασία.

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ήταν πιο ανοιχτές όσον αφορά τις απόψεις τους. Το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο εκπροσωπεί τα 27 κράτη μέλη του οργανισμού, δήλωσε ότι στόχος είναι ένας ισχυρότερος ΠΟΥ που θα λειτουργεί «ως συντονιστική αρχή σε θέματα παγκόσμιας υγείας».

Εν τω μεταξύ, ο ΠΟΥ υποβάθμισε τον δικό του ρόλο στη διαδικασία. «Τα κράτη μέλη του ΠΟΥ θα καθορίσουν τελικά τον στόχο ενός τέτοιου οργάνου», δήλωσε εκπρόσωπος του παγκόσμιου οργανισμού στην Epoch Times.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΠΟΥ, η συμφωνία αναμένεται «να προωθήσει την παγκόσμια συνεργασία για την πρόληψη, την προετοιμασία και την αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον και την αποτροπή επανάληψης της πανδημίας COVID-19».

Ο εκπρόσωπος δήλωσε επίσης ότι αναμένεται ότι η συμφωνία θα «ενισχύσει την υγειονομική περίθαλψη, ξεκινώντας από το επίπεδο της κοινότητας», ενώ κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να «συνεργαστεί» για να μετριάσει τις επιπτώσεις ενός άλλου ιού όπως ο SARS-CoV-2.

Τελικός στόχος: Παγκόσμια τυραννία;

Νομοθέτες, νομικοί εμπειρογνώμονες και κορυφαίοι επαγγελματίες της ιατρικής κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για αυτό που θεωρούν ως τον τελικό στόχο των προσπαθειών του ΠΟΥ- τον συγκεντρωτικό παγκόσμιο έλεγχο της ανθρωπότητας.

Ο Δρ Πίτερ ΜακΚάλοου, επικεφαλής του Τμήματος Διατροφής και Προληπτικής Ιατρικής, και ο συγγραφέας Τζον Λικ, συν-συγγραφείς του νέου βιβλίου «Το θάρρος να αντιμετωπίσουμε την COVID-19 προλαμβάνοντας τη νοσηλεία και τον θάνατο ενώ πολεμάμε το βιο-φαρμακευτικό σύμπλεγμα»(The Courage to Face COVID-19 Preventing Hospitalization and Death While Battling the Bio-Pharmaceutical Complex), προειδοποίησαν ότι στο παρασκήνιο δρουν σκοτεινές δυνάμεις.

«Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είναι ένα βασικό συστατικό αυτού που αναφέρουμε στο νέο μας βιβλίο ως το Βιο-Φαρμακευτικό Σύμπλεγμα», δήλωσαν σε σχόλια που έστειλαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην Epoch Times. «Παρόμοιο με το “στρατιωτικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα” για το οποίο προειδοποίησε ο πρόεδρος Αϊζενχάουερ στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του, το Βιο-Φαρμακευτικό Σύμπλεγμα (του οποίου η ατζέντα καθορίζεται από το Ίδρυμα Γκέιτς και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ) φιλοδοξεί να εγκαθιδρύσει μια παγκόσμια, συγκεντρωτική κυβέρνηση μέσω της πολιτικής δημόσιας υγείας, ιδίως ως απάντηση στις αναδυόμενες μολυσματικές ασθένειες – πραγματικές, αντιληπτές, υπερβολικές και κατασκευασμένες».

Πολλοί άλλοι εμπειρογνώμονες, γιατροί και δικηγόροι που μίλησαν με την Epoch Times για το θέμα αυτό δήλωσαν επίσης ότι ο ΠΟΥ επιδιώκει να παραβιάσει τα δικαιώματα των ανθρώπων με το πρόσχημα της διατήρησης της ασφάλειας και της υγείας τους.

Η πολιτική αντίσταση αυξάνεται ραγδαία και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σε πολιτειακό επίπεδο, οι νομοθέτες σε όλη τη χώρα συζητούν για το πώς θα εμποδίσουν τις κινήσεις του ΠΟΥ στις δικαιοδοσίες τους.

Η Γερουσία του Κάνσας ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο «αποδοκιμάζει έντονα» τις προσπάθειες του οργανισμού, λέγοντας ότι αποσκοπούν στο να σφετεριστούν την εθνική κυριαρχία και να θέσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες υπό τον «έλεγχο ενός μη εκλεγμένου διεθνούς οργανισμού που δεν λογοδοτεί καθόλου στους πολίτες αυτής της χώρας».

Στην Ουάσινγκτον, οι νομοθέτες εργάζονται επίσης. Τα νομοσχέδια που θα μπορούσαν να αποχρηματοδοτήσουν τον ΠΟΥ και ακόμη και να αποσύρουν τις Ηνωμένες Πολιτείες από τον ΟΗΕ κερδίζουν υποστηρικτές εν μέσω μιας αυξανόμενης δημόσιας κατακραυγής για τα σχέδια του ΠΟΥ. Πολλά μέλη της Βουλής και της Γερουσίας, συμπεριλαμβανομένης της ομάδας Freedom Caucus, έχουν παροτρύνει την κυβέρνηση Μπάιντεν να συνεχίσει την αποχώρηση των ΗΠΑ που ξεκίνησε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Ραντ Πολ (R-Ky.) έχει προειδοποιήσει δημοσίως ότι ο ΠΟΥ προσπαθεί να δημιουργήσει μια «παγκόσμια κυβέρνηση» με την εξουσία να επιβάλλει εντολές παρόμοιες με εκείνες που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID.

Το διακυβερνητικό όργανο διαπραγμάτευσης συνεδριάζει αυτή την εβδομάδα για να εργαστεί πάνω στη συνθήκη για την πανδημία, καθώς ο ΠΟΥ εργάζεται για να εμπλέξει «όλους τους ενδιαφερόμενους», δήλωσε εκπρόσωπος του ΠΟΥ στην Epoch Times.

Ο στόχος είναι να υπάρξει ένα σχέδιο της προτεινόμενης συνθήκης μέχρι τον Αύγουστο.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε