Τρίτη, 05 Μαρ, 2024
Ψηφοφόροι περιμένουν για την πρώτη μέρα πρόωρης ψηφοφορίας έξω από τον εκλογικό σταθμό High Museum στην Ατλάντα, Γεωργία. (Jessica McGowan/Getty Images)

Ο Τραμπ κέρδισε δύο τρίτα των εκλογικών αγωγών που αξιολογήθηκαν βάσει της αξίας τους

Εγγραφή στο Newsletter της Epoch Times

 

Ο ισχυρισμός που αναπαράγεται συχνά από τα καθιερωμένα μέσα ενημέρωσης, διαχειριστές περιεχομένου κοινωνικών μέσων, και ελεγκτές «αλήθειας» ότι οι αγωγές που κατατέθηκαν από την εκστρατεία του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και Ρεπουμπλικανούς απορρίφθηκαν όλες από τα δικαστήρια είναι ψευδής, σύμφωνα με μια νέα ανάλυση.

Τα ευρήματα δεν δηλώνουν απαραιτήτως ότι αν οι αγωγές είχαν όλες λάβει δικαστική απόφαση πριν ο Τζο Μπάιντεν επικυρωθεί ως επίσημος νικητής των προεδρικών εκλογών από το Κογκρέσο στις 7 Ιανουαρίου, ο πρώην πρόεδρος Τραμπ θα είχε νικήσει τις εξαιρετικά αμφισβητούμενες εκλογές.

Ούτε ότι θα είχαν απαραιτήτως επηρεάσει πολλές από τις ψήφους του Κολλεγίου Εκλεκτόρων που κέρδισε ο Μπάιντεν στις αμφισβητούμενες κρίσιμες πολιτείες. Κάποιες από τις νομικές νίκες έλαβαν χώρα σε πολιτείες όπως Κολοράντο και Άιοβα όπου οι δημοσιευμένες καταμετρήσεις για τους αντίστοιχους νικητές αυτών των πολιτειών – Μπάιντεν στο Κολοράντο και Τραμπ στην Άιοβα – δεν είχαν μικρή διαφορά.

Από τις 22 υποθέσεις που εξετάστηκαν από δικαστήρια και στις οποίες δόθηκε απόφαση βάσει της αξίας τους, ο Τραμπ και οι Ρεπουμπλικανοί νίκησαν στις 15, σύμφωνα με τον ερασιτέχνη δημοσιογράφο Τζον Ντροζ Τζ., γιατρό και υπέρμαχο της περιβαλλοντικής προστασίας στην πόλη Μόουρχεντ, Βόρεια Καρολίνα.

Αυτό σημαίνει ότι ο Τραμπ έχει κερδίσει τα δύο τρίτα των υποθέσεων που εκδικάστηκαν πλήρως από τα δικαστήρια.

Τρεις από τις 15 υποθέσεις των οποίων οι αποφάσεις δικαίωναν τον Τραμπ κατατέθηκαν την ή μετά από την μέρα των εκλογών στις 3 Νοεμβρίου. Ο Ντροζ και μια ομάδα εθελοντών μελέτησαν τις καταθέσεις στα δικαστήρια και τις νομικές λεπτομέρειες για να εντοπίσουν τελικά 81 αγωγές που κατατέθηκαν σε σχέση με τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 2020. Οι αγωγές επαληθεύθηκαν στο δημοσίως διαθέσιμο έγγραφο του Ντροζ που ήταν ανανεωμένο έως τις 6 Φεβρουαρίου.

Από τις 81 υποθέσεις, 11 αποσύρθηκαν ή συγχωνεύτηκαν με άλλες και 23 απορρίφθηκαν λόγω έλλειψης νομικής βάσης ή για άλλους λόγους. Τόσο το σύνολο των 11 και των 23 δεν θα πρέπει να θεωρούνται «νίκες ή ήττες για οποιαδήποτε πλευρά», λέει ο Ντροζ, επειδή «δεν έχουν καμία σχέση με την αξία της υπόθεσης.»

Αυτό αφήνει υπόλοιπο 47 υποθέσεις. Από αυτές τις 47, 22 έχουν οριστικοποιηθεί αφότου το δικαστήριο άκουσε τα επιχειρήματα, έλεγξε τα στοιχεία, και μετά εξέδωσε μια απόφαση.

Από αυτές τις 22, ο Τραμπ ή οι Ρεπουμπλικανοί κέρδισαν 15 και έχασαν 7, σύμφωνα με την ανάλυση.

Αυτό αφήνει υπόλοιπο 25 αγωγές στις οποίες πρέπει να δοθεί μια τελική κρίση.

Αυτό σημαίνει ότι ο Τραμπ και οι Ρεπουμπλικανοί «έχουν ΚΕΡΔΙΣΕΙ την πλειοψηφία των μηνύσεων του 2020 που ελέγχθηκαν πλήρως, και μετά αποδόθηκε απόφαση βάσει της αξίας τους!» είπε ο Ντροζ σε μια δήλωση. «Αυτό είναι που δημοσιεύουν τα καθιερωμένα μέσα ενημέρωσης;»

Μεταξύ των νομικών νικών για τους Ρεπουμπλικανούς ήταν:

RNC v. Miller, σε δικαστήρια της Άιοβα, μια μήνυση στην οποία η Ρεπουμπλικανική Εθνική Επιτροπή κέρδισε μια απόφαση σχετικά με τις αιτήσεις για επιστολικά και άλλα εξ αποστάσεως ψηφοδέλτια.

RNC v. Gill, σε δικαστήρια της Άιοβα, στην οποία η εκστρατεία Τραμπ κέρδισε μια απόφαση σχετικά με την απαγόρευση πολιτειακού αξιωματούχου να διανέμει και να δέχεται υπογεγραμμένες φόρμες που περιέχουν παλαιότερα εκτυπωμένες πληροφορίες.

Trump for President v. Boockvar, σε δικαστήρια της Πενσυλβάνια, όπου η εκστρατεία Τραμπ έλαβε απόφαση υπέρ της και κατά της καταμέτρησης επιστολικών και άλλων εξ αποστάσεως ψηφοδελτίων όπου οι ψηφοφόροι επιτράπηκε να παρέχουν αποδεικτικό ταυτότητας μέρες μετά την ημέρα των εκλογών.

Ο Ντροζ σημείωσε ότι μόνο τρεις αγωγές σχετίζονταν με ανωμαλίες των εκλογικών μηχανημάτων.

«Μία από αυτές απορρίφθηκε (λόγω εκδίκασης), μία πήρε αρνητική απόφαση (αν και δεν δόθηκε αποκάλυψη), και μία είναι ακόμα ανοικτή (δόθηκε αποκάλυψη).»

«Η πιθανότερη εξήγηση για τόσες λίγες υποθέσεις σε αυτές τις δύο περιοχές είναι ότι η νομική απόδειξη απάτης ή παράνομου χειρισμού εκλογικού μηχανήματος είναι πολύ χρονοβόρες διαδικασίες, που απαιτούν σημαντική διερευνητική εργασία και τεκμηρίωση. Απλώς δεν υπήρχε αρκετός χρόνος για να γίνει αυτό πριν από κρίσιμες στιγμές στην διαδικασία (όπως το Κολλέγιο Εκλεκτόρων).»

«Η άποψή μας είναι ότι το κοινό χρειάζεται να είναι πολύ καλύτερα ενημερωμένο σχετικά με το πρόβλημα της αξιοπιστίας των εκλογών – και αν έχει μια πιο ακριβή κατανόηση του τμήματος των αγωγών είναι ένα κρίσιμο μέρος αυτού», έγραψε ο Ντροζ, εξηγώντας τον σκοπό της έρευνάς του.

 

Από τον Μάθιου Βάντουμ

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Βοηθήστε μας να διαδώσουμε την αλήθεια, μοιραστείτε αυτό το άρθρο με φίλους σας.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε