Παρασκευή, 02 Δεκ, 2022
Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, δίπλα στον επικεφαλή του επιτελείου του Λευκού Οίκου, Μάρκ Μέντοουζ, μιλάει σε δημοσιογράφους κατά την άφιξή του στη Βάση της Πολεμικής Αεροπορίας Andrews στο Μέριλαντ στις 3 Σεπτεμβρίου 2020. (Mandel Ngan / AFP μέσω Getty Images)

Ο Τραμπ «σκοπεύει να μείνει στην αρένα» λέει ο πρώην επικεφαλής του επιτελείου του Λευκού Οίκου

Ο πρώην επικεφαλής του επιτελείου του Λευκού Οίκου, Μάρκ Μέντοουζ, αποκάλυψε νέες πληροφορίες σχετικά με τα πολιτικά σχέδια του πρώην Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, καθώς στη Γερουσία συνεχίζεται η δίκη για την αποπομπή του.

«Η Αμερική και τα 75 εκατομμύρια ψηφοφόροι δεν έχουν τελειώσει με τον Ντόναλντ Τραμπ και με ό,τι έχει κάνει για τη χώρα», είπε ο Μέντοουζ στον Σεμπαστιάν Γκόρκα, πρώην σύμβουλο του Λευκού Οίκου, σε συνέντευξή του. Ο Τραμπ θέλει να «βάλει την Αμερική πρώτα, αλλά σχεδιάζει επίσης να μείνει στην αρένα», πρόσθεσε.

Τον τελευταίο μήνα περίπου, ο Τραμπ είναι ασυνήθιστα σιωπηλός. Οι λογαριασμοί του στο Twitter, το Facebook και σε άλλες πλατφόρμες των τεχνολογικών κολοσσών τέθηκαν σε αναστολή. Το Twitter αυτή την εβδομάδα, μέσω ενός στελέχους, ανακοίνωσε ότι ο Τραμπ δεν μπορεί να επιστρέψει στον ιστότοπο του κοινωνικού μέσου.

Ο πρώην πρόεδρος συναντήθηκε με τον επικεφαλή των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή, Κέβιν ΜακΚάρθι στο θέρετρο και σπίτι του στο Μαρ-α-Λαγκο στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, τον περασμένο μήνα δημοσιεύοντας μια φωτογραφία τους μετά τη συνάντησή τους. Και οι δύο χαρακτήρισαν τη συνομιλία τους ως εγκάρδια και θερμή, με την ομάδα του Τραμπ να λέει ότι ο πρώην πρόεδρος θα βοηθήσει τον ΜακΚάρθι να επανακτήσει την πλειοψηφία της Βουλής από τους Δημοκρατικούς.

Εν τω μεταξύ, οι Δημοκρατικοί στη Βουλή  και 10 Ρεπουμπλικάνοι υπερψήφισαν την πρόταση αποπομπής κατά του Τραμπ για υποκίνηση βίας στις 6 Ιανουαρίου. Ο Τραμπ, μέσω των δικηγόρων του, αρνήθηκε τους ισχυρισμούς και οι σύμμαχοί του έχουν επισημάνει ότι στην ομιλία του στις 6 Ιανουαρίου κάλεσε τους υποστηρικτές του «ειρηνικά και πατριωτικά» να κάνουν τις φωνές τους να ακουστούν.

Οι Δημοκρατικοί παρουσίασαν σε δύο μέρες, αυτήν την εβδομάδα, τα επιχειρήματα τους κατά τη διάρκεια της δίκης αποπομπής στη Γερουσία, ισχυριζόμενοι ότι ο πρώην πρόεδρος ήταν ο μόνος υπεύθυνος για την υποκίνηση ενός μικρού μέρους του πλήθους που παραβίασε το Καπιτώλιο. Την Πέμπτη το απόγευμα, ο υπεύθυνος της δίκης για την αποπομπή, ο βουλευτής Τζο Νεγκούς κάλεσε τους γερουσιαστές να «καταδικάσουν τον Πρόεδρο Τραμπ για το έγκλημα για το οποίο είναι εξαιρετικά ένοχος. Γιατί αν δεν το κάνετε, αν προσποιηθούμε ότι αυτό δεν συνέβη, ή χειρότερα, αν το αφήσουμε χωρίς απάντηση, ποιος μας λέει ότι δεν θα ξανασυμβεί;»

Οι δικηγόροι του Τραμπ αναμένεται να ξεκινήσουν να παρουσιάζουν τα επιχειρήματά τους την Παρασκευή. Έχουν πει στα προδικαστικά πρακτικά ότι η ομιλία του Τραμπ στις 6 Ιανουαρίου είχε την προστασία της Πρώτης Τροπολογίας του Συντάγματος και ισχυρίστηκαν ότι είναι αντισυνταγματικό να καταδικαστεί ένας πρώην πρόεδρος σε δίκη αποπομπής.

Αρκετοί Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές υψηλού προφίλ προέβλεψαν την Πέμπτη ότι ο Τραμπ δεν θα καταδικαστεί.

Ο Μέντοουζ, από την πλευρά του, εντάχθηκε στην ομάδα του Συντηρητικού Συνεργατικού Ινστιτούτου ως πρεσβύτερο μέλος. Η ομάδα διευθύνεται από τον πρώην Ρεπουμπλικανό βουλευτή Τζιμ ΝτεΜιντ.

Ο Μέντοουζ είπε στον Γκόρκα ότι πρόκειται να συναντηθεί με αρκετούς βουλευτές στη συνέλευση του House Freedom ώστε να αναπτύξουν μια στρατηγική ενάντια στην Πρόεδρο της Βουλής Νάνσι Πελόζι «Και για όλα όσα έχει στη διάθεσή της για τους φιλελεύθερους, αριστερής ατζέντας, φίλους της».

Ο πρώην ανώτερος σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Στέφεν Μίλερ, ο οποίος βοήθησε στην δημιουργία της μεταναστευτικής πολιτικής του Τραμπ, προσπαθεί να παρακινήσει μια ομάδα δικηγόρων να καταθέσουν αγωγές «ενάντια σε ορισμένες από τις ριζοσπαστικές εκτελεστικές εντολές που έρχονται από αυτήν τη νέα κυβέρνηση», σύμφωνα με τον Μέντοουζ. Δεν μπήκε σε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το σχέδιο αυτό.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε