Ο κορεατικός τεχνολογικός γίγαντας Samsung Electronics δήλωσε την Κυριακή ότι θα ενσωματώσει γεύματα με βάση τα λαχανικά στο μενού του προσωπικού της, στο πλαίσιο των προσπαθειών να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα της εταιρείας για την αντιμετώπιση της λεγόμενης «κλιματικής αλλαγής».
Η Samsung θα δημιουργήσει μια γωνιά φαγητού στα κεντρικά της γραφεία στην επαρχία Γκιόνγκι για να παρέχει στους υπαλλήλους της επιλογές γευμάτων με χαμηλές εκπομπές άνθρακα, όπως ρύζι με μανιτάρια, και ζυμαρικά πέστο με καρυκευμένα λαχανικά, μεταξύ άλλων.
Ο νοτιοκορεατικός τεχνολογικός γίγαντας αναμένεται να παρουσιάσει τα μενού χαμηλών εκπομπών άνθρακα στα κεντρικά γραφεία του στο Σουόν της επαρχίας Γκιόνγκι ήδη από τον Φεβρουάριο. Τα περιφερειακά γραφεία θα περάσουν επίσης από μαχαιροπήρουνα μίας χρήσης σε «πολλαπλών χρήσεων», ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης
Η κίνηση αυτή είναι σύμφωνη με τη νέα περιβαλλοντική στρατηγική της εταιρείας για την επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών μέχρι το 2050. Η Samsung δήλωσε πέρυσι ότι θα επενδύσει 7 τρισεκατομμύρια γουόν (5,7 δισεκατομμύρια δολάρια) στα περιβαλλοντικά της έργα έως το 2030.
«Η κλιματική κρίση είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής μας. Οι συνέπειες της αδράνειας είναι αδιανόητες και απαιτούν τη συμβολή όλων μας, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρήσεων και των κυβερνήσεων», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Samsung Χαν Γιονγκ Χι σε δήλωσή του στις 15 Σεπτεμβρίου 2022.
Οι δίαιτες χαμηλών εκπομπών άνθρακα έχουν αναδειχθεί σε επιλογή τρόπου ζωής για όσους επιθυμούν να μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, τα τρόφιμα φυτικής προέλευσης εκπέμπουν λιγότερα αέρια του θερμοκηπίου από τα τρόφιμα ζωικής προέλευσης.
Με βάση την έκθεση του ΟΗΕ, το βόειο κρέας και το αρνί παράγουν 70,6 κιλά και 39,7 κιλά αερίων του θερμοκηπίου ανά κιλό τροφής, αντίστοιχα, ενώ τα λαχανικά παράγουν μόνο 0,7 κιλά.
Όμως η βιωσιμότητα αυτής της προτεινόμενης λύσης δημιουργεί ερωτήματα. Από διατροφικής άποψης, συνιστώνται συμπληρώματα διατροφής για όσους ακολουθούν αυτή τη δίαιτα μακροπρόθεσμα για την πρόληψη ελλείψεων και υποσιτισμού. Αλλά αυτά τα συμπληρώματα θα προσθέσουν στις συνολικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.
Οι χορτοφαγικές δίαιτες θεωρείται ευρέως ότι χρειάζονται συμπλήρωμα με βιταμίνη Β12 και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Εν τω μεταξύ, οι φυτικές καλλιέργειες απαιτούν την προσθήκη κοπριάς ή λιπασμάτων για να είναι παραγωγικές, τα οποία είναι και πάλι μια διαδικασία που συνεπάγεται πρόσθετες εκπομπές άνθρακα.
Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Twitter @epochtimesgreece