Σάββατο, 13 Ιούλ, 2024
Σύριγγες με το εμβόλιο COVID-19 απεικονίζονται στο Central Falls, R.I., σε φωτογραφία αρχείου. (Joseph Prezioso/AFP via Getty Images)

Ομάδα Προάσπισης: Δεν υπάρχουν έγγραφα που να υποστηρίζουν τους ισχυρισμούς του CDC ότι τα εμβόλια COVID-19 δεν ενσωματώνονται στο DNA

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) δεν βασίστηκαν σε κανένα έγγραφο για τους ισχυρισμούς τους ότι τα εμβόλια COVID-19 δεν αλλοιώνουν ή ενσωματώνονται στο γενετικό υλικό των ανθρώπων, σύμφωνα με μια ομάδα προάσπισης της ασφάλειας των εμβολίων και των φαρμάκων και του δικαιώματος στην ενημερωμένη συναίνεση.

Η οργάνωση Informed Consent Action Network (ICAN) κατέθεσε στις 28 Απριλίου 2021 αγωγή κατά του CDC, βασιζόμενο στον Νόμο περί Ελευθερίας της Πληροφόρησης (FOIA) για «όλα τα έγγραφα που επικαλέστηκε» η ομοσπονδιακή υπηρεσία για να προβεί στους ακόλουθους ισχυρισμούς στους ιστότοπούς της σχετικά με τα εμβόλια COVID-19:

1. «Το γενετικό υλικό που παραδίδεται από τον ιικό φορέα δεν ενσωματώνεται στο DNA ενός ατόμου,»
2. «Δεν επηρεάζουν [τα εμβόλια με ιικό φορέα] ούτε αλληλεπιδρούν με το DNA μας με οποιονδήποτε τρόπο,»
3. «Το “mRNA δεν εισέρχεται ποτέ στον πυρήνα του κυττάρου όπου βρίσκεται το DNA μας (γενετικό υλικό), οπότε δεν μπορεί να αλλάξει ή να επηρεάσει τα γονίδιά μας», και,
4. «Δεν επηρεάζουν [τα εμβόλια mRNA] ούτε αλληλεπιδρούν με το DNA μας με οποιονδήποτε τρόπο».

Τα τρία εμβόλια COVID-19 που χορηγούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες περιέχουν γενετικό υλικό με τη μορφή RNA (Pfizer και Moderna) ή DNA (Johnson & Johnson) για να πουν στον οργανισμό μας να παράγει την πρωτεΐνη ακίδα του ιού.

Τρία φιαλίδια του «εμβολίου Moderna COVID-19» σε ένα νέο κέντρο εμβολιασμού COVID-19 στο «Velodrom» (ποδηλατοδρόμιο-στάδιο) στο Βερολίνο της Γερμανίας, στις 17 Φεβρουαρίου 2021. (Michael Sohn/Pool/Getty Images)

 

Σχεδόν ένα χρόνο αφότου ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός υπέβαλε το αίτημα FOIA, το CDC απάντησε, λέγοντας ότι δεν μπορούσε να παράσχει τα απαραίτητα έγγραφα που είχε ζητήσει η ICAN.

«Η έρευνα στα αρχεία μας απέτυχε να αποκαλύψει οποιαδήποτε έγγραφα σχετικά με το αίτημά σας», έγραψε το CDC στην απαντητική του επιστολή (pdf), προσθέτοντας ότι η ομοσπονδιακή υπηρεσία «σώζει ζωές και προστατεύει τους ανθρώπους από απειλές για την υγεία».

Το CDC συνεχίζει λέγοντας ότι πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τα εμβόλια θα πρέπει να απευθύνονται στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), καθώς είναι ο «μοναδικός οργανισμός που είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των ανθρώπινων και κτηνιατρικών φαρμάκων».

Η ανάρτηση των δηλώσεων στο διαδίκτυο χωρίς υποστηρικτικά έγγραφα φαίνεται να είναι αρκετή για το CDC, σύμφωνα με την ICAN.

«Το μόνο που ζητάμε από το CDC είναι να στηρίξει τους ισχυρισμούς στον ίδιο του τον ιστότοπο – ισχυρισμούς που δηλώνει ως “γεγονότα”», ανέφερε η ICAN σε δελτίο Τύπου στις 13 Απριλίου. «Προφανώς, αυτό που ζητάμε είναι πάρα πολλά».

«Αντ’ αυτού, το CDC ουσιαστικά λέει: δημοσιεύσαμε τις δηλώσεις στον ιστότοπό μας και η αιτιολόγηση γι’ αυτό είναι, λοιπόν, ότι είναι στον ιστότοπό μας. Μετάφραση: ‘επειδή το είπαμε εμείς’», πρόσθεσε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός.

Η ICAN λέει ότι το CDC θα πρέπει να αφαιρέσει τις δηλώσεις.

Τα κεντρικά γραφεία των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων φαίνεται στην Ατλάντα, Γκάλας, σε μια φωτογραφία αρχείου. (Tami Chappell/Reuters)

 

Σε απάντησή του στην Epoch Times, το CDC επανέλαβε τα ίδια μηνύματα που υπάρχουν στον ιστότοπό του σχετικά με τα εμβόλια COVID-19. Η ομοσπονδιακή υγειονομική αρχή δεν διευκρίνισε αν βασίστηκε σε έγγραφα για να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς της.

«Τόσο το εμβόλιο COVID-19 με αγγελιοφόρο RNA (mRNA) όσο και το εμβόλιο COVID-19 με ιικό φορέα λειτουργούν παρέχοντας οδηγίες (γενετικό υλικό) στα κύτταρά μας για να αρχίσουν να δημιουργούν προστασία κατά του ιού που προκαλεί την COVID-19», δήλωσε εκπρόσωπος του CDC στην Epoch Times σε ηλεκτρονικό μήνυμα. «Αφού ο οργανισμός παράγει ανοσολογική απόκριση, απορρίπτει όλα τα συστατικά του εμβολίου, όπως ακριβώς θα απορρίψει οποιαδήποτε πληροφορία που τα κύτταρα δεν χρειάζονται πλέον».

«Το γενετικό υλικό που παραδίδεται από τα εμβόλια mRNA δεν εισέρχεται ποτέ στον πυρήνα των κυττάρων σας. … Τα εμβόλια COVID-19 με ιικό φορέα παραδίδουν γενετικό υλικό στον πυρήνα των κυττάρων για να επιτρέψουν στα κύτταρά μας να δημιουργήσουν προστασία κατά της COVID-19. Ωστόσο, ο ιός-φορέας δεν διαθέτει τους μηχανισμούς που απαιτούνται για την ενσωμάτωση του γενετικού του υλικού στο DNA μας, επομένως δεν μπορεί να μεταβάλει το DNA μας», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Όπως και το CDC, ο FDA έδωσε τη διαβεβαίωσή του ότι τα εμβόλια COVID-19 μόνο «καθοδηγούν τα κύτταρα του σώματος να παράγουν τη χαρακτηριστική πρωτεΐνη ‘ακίδα’ του ιού … η οποία δεν προκαλεί ασθένεια» και ότι μετά από μια ανοσολογική αντίδραση, «ο οργανισμός διασπά τα συστατικά των εμβολίων και τα εξαλείφει σε περίπου 36 ώρες».

Ο εκπρόσωπος του FDA δεν απάντησε σε ερώτημα σχετικά με το αν διαθέτει τα έγγραφα που υποστηρίζουν τους ισχυρισμούς του CDC, αντιθέτως, είπε: «Μπορείτε να υποβάλετε αίτημα FOIA στον FDA για τυχόν πρόσθετα αρχεία».

Η Pfizer, η Moderna και η Johnson & Johnson δεν απάντησαν στο αίτημα της Epoch Times για σχολιασμό.

Η ICAN αναφέρει ότι «η πιθανή βλάβη στον γενετικό κώδικα ενός ατόμου αποτελεί κεντρική ανησυχία των επαγγελματιών υγείας και του κοινού σχετικά με μια ιατρική παρέμβαση που βιάστηκε να κυκλοφορήσει στην αγορά, προωθήθηκε έντονα από την κυβέρνηση και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και επιβλήθηκε με πρωτοφανή επίπεδα εξαναγκασμού».

Επιστήμονες από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης ήταν οι πρώτοι που έδειξαν σε ένα τρυβλίο Petri, ή in-vitro, ότι το RNA του SARS-CoV-2 μπορεί να αντιστραφεί-μεταγραφεί και να ενσωματωθεί στο DNA των ανθρώπινων κυττάρων και ότι «η μεταγραφή των ενσωματωμένων αλληλουχιών μπορεί να εξηγεί ορισμένες από τις θετικές εξετάσεις PCR που παρατηρούνται στους ασθενείς». Η μελέτη τους δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Proceedings of the National Academy of Sciences (Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών).

Ο SARS-CoV-2 είναι ο ιός που προκαλεί την ασθένεια COVID-19.

Μια διαφορετική in-vitro μελέτη από τη Σουηδία έδειξε ότι το mRNA από το εμβόλιο COVID-19 της Pfizer είναι σε θέση να εισέλθει στα ανθρώπινα ηπατικά κύτταρα και γρήγορα να μεταγραφεί αντίστροφα σε spike DNA.

Η Pfizer δεν σχολίασε τα ευρήματα της μελέτης, αλλά δήλωσε στην Epoch Times τον περασμένο μήνα ότι το εμβόλιό της δεν μεταβάλλει το ανθρώπινο γονιδίωμα.

«Το εμβόλιό μας COVID-19 δεν μεταβάλλει την αλληλουχία του DNA ενός ανθρώπινου κυττάρου», δήλωσε εκπρόσωπος της Pfizer στην Epoch Times σε ηλεκτρονικό μήνυμα. «Παρουσιάζει μόνο στον οργανισμό τις οδηγίες για τη δημιουργία ανοσίας».

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε