Ο αριθμός των θυμάτων από τις φονικές πλημμύρες που σημειώθηκαν το σαββατοκύριακο στην πολιτεία του Τέξας ανήλθε τη Δευτέρα σε 104.
Στην ιδιαίτερα πληγείσα κομητεία Κερ, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι έχουν εντοπιστεί τα πτώματα 84 ανθρώπων, ανάμεσά τους και 28 παιδιά. Άλλοι 19 θάνατοι έχουν καταγραφεί στις κομητείες Τράβις, Μπέρνετ, Κένταλ, Τομ Γκρην και Ουίλλιαμσον, ενώ οι αρμόδιοι προειδοποιούν ότι ο συνολικός απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί.
Το Camp Mystic, χριστιανική κατασκήνωση κοριτσιών στην κομητεία Κερ, γνωστοποίησε τη Δευτέρα τον θάνατο 27 κατασκηνωτριών και στελεχών της κατασκήνωσης. Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του, το Camp Mystic ανέφερε ότι «θρηνεί την απώλεια 27 μελών της κοινότητας μετά τη φονική πλημμύρα στον ποταμό Γκουαντελούπε», προσθέτοντας πως «οι καρδιές όλων είναι συντετριμμένες, όπως και των οικογενειών που βιώνουν αυτήν την αδιανόητη τραγωδία». Η διοίκηση της κατασκήνωσης ανέφερε επίσης ότι «προσεύχεται διαρκώς για τους πληγέντες».
Όπως ανακοινώθηκε, η κατασκήνωση βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις πολιτειακές και τοπικές αρχές, οι οποίες εξακολουθούν να διαθέτουν δυνάμεις για τον εντοπισμό των αγνοουμένων. Παράλληλα, ευχαρίστησε την τοπική κοινότητα και τα σωστικά συνεργεία για τη στήριξή τους, ζητώντας «σεβασμό και ιδιωτικότητα» για τις οικογένειες των θυμάτων, ενώ εξέφρασε την ευχή «ο Θεός να συνεχίσει να περιβάλει όλους με την παρουσία Του».
Διασώστες επιχειρούν σε δύσβατες περιοχές προκειμένου να εντοπίσουν αγνοούμενους, ανάμεσά τους και επιζώντες από την κατασκήνωση. Κοντά στο σημείο, συνεργεία χρησιμοποιούν βαριά μηχανήματα για την απομάκρυνση κορμών δέντρων και άλλων φερτών υλικών από τον ποταμό, με την ελπίδα να βρουν επιζώντες.
Μέχρι το απόγευμα της Κυριακής, περισσότερο από δύο ημέρες μετά τις καταστροφές στην κατασκήνωση, οι αρχές ανέφεραν ότι ακόμη αγνοούνταν αρκετά άτομα, μεταξύ αυτών κατασκηνώτριες και στελέχη του Camp Mystic.
Ο κυβερνήτης του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ, δήλωσε την Κυριακή ότι τουλάχιστον 41 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι σε όλη την πολιτεία, ενώ ο αριθμός αυτός ενδέχεται να αυξηθεί.
Η Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών του Τέξας εξέδωσε νέες προειδοποιήσεις, καλώντας το κοινό να αποφεύγει περιοχές με αυξημένη στάθμη υδάτων και να τηρεί τις συστάσεις.
Επιπλέον, η Στρατιωτική Υπηρεσία του Τέξας ανακοίνωσε ότι από τις επιχειρήσεις της έχουν διασωθεί συνολικά 520 άτομα, κυρίως μέσω εναέριων επιχειρήσεων με ελικόπτερα Black Hawk.
Ο κυβερνήτης προειδοποίησε ότι οι έντονες βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν έως και την Τρίτη, αυξάνοντας τον κίνδυνο για νέες πλημμύρες, ιδίως σε περιοχές που έχουν ήδη κορεστεί από τα ύδατα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε την Κυριακή ομοσπονδιακή διακήρυξη κατάστασης μεγάλης καταστροφής για την κομητεία Κερ, δηλώνοντας ότι πιθανότατα θα επισκεφθεί την περιοχή την Παρασκευή. Όπως ανέφερε στους δημοσιογράφους, «θα το έκανα σήμερα, αλλά θα τους παρεμποδίζαμε», προσθέτοντας πως «πρόκειται για κάτι φρικτό, απολύτως φρικτό».
Από τη Ρώμη, ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ εξέφρασε τη συμπαράστασή του προς τους πληγέντες. Κατά την καθιερωμένη κυριακάτικη ευλογία στο Βατικανό, ο πρώτος Αμερικανός ποντίφικας ανέφερε ότι «εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια σε όλες τις οικογένειες που έχασαν αγαπημένα πρόσωπα, και ιδίως τις κόρες τους που βρίσκονταν στην καλοκαιρινή κατασκήνωση», προσευχόμενος για τα θύματα της πλημμύρας στον ποταμό Γκουαντελούπε.