Τρίτη, 21 Μαΐ, 2024
Νοσηλεύτρια χορηγεί αναμνηστικό εμβόλιο COVID-19 σε άτομο σε νοσοκομείο στο Hines, Ill., την 1η Απριλίου 2022. (Scott Olson/Getty Images)

Περισσότεροι από 270 αιφνίδιοι θάνατοι σε Αμερικανούς αθλητές μετά τον εμβολιασμό COVID

Διακόσιοι εβδομήντα εννέα πρώην και νυν αθλητές στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πεθάνει από καρδιακές ανακοπές και άλλα σοβαρά προβλήματα μετά τη λήψη εμβολίων COVID-19, σύμφωνα με τα στοιχεία από μια πρόσφατη επιστολή προς τον συντάκτη.

Με συγγραφείς τον μοριακό βιολόγο Παναγή Πολυκρέτη και τον πιστοποιημένο παθολόγο και καρδιολόγο Δρ Πίτερ ΜακΚάλοου, τα στοιχεία που παρατίθενται στην επιστολή δείχνουν ότι από το 2021 έως το 2022 έχουν καταγραφεί παγκοσμίως τουλάχιστον 1.616 καρδιακές ανακοπές ή άλλα σοβαρά ιατρικά προβλήματα σε εμβολιασμένους αθλητές, με 1.114 από αυτά να είναι θανατηφόρα.

Τα παγκόσμια δεδομένα έδειξαν επίσης ότι μεταξύ 2021 και 2022, πρώην και νυν Αμερικανοί αθλητές αποτελούσαν τους 279 από τους θανάτους.

Οι αθλητές έχουν μικρότερες πιθανότητες καρδιακής ανακοπής και αιφνίδιου καρδιακού θανάτου σε σύγκριση με μη αθλητές. Μια αμερικανική μελέτη του 2016 υπολόγισε ότι οι μη αθλητές, σε σύγκριση με τους αθλητές, έχουν 29 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα αιφνίδιου καρδιακού θανάτου.

Ένας από τους λόγους είναι ότι «οι αθλητές ελέγχονται για τις συνήθεις αιτίες αιφνίδιου θανάτου στον αγωνιστικό χώρο», δήλωσε ο ΜακΚάλοου στους Epoch Times.

Οι παίκτες ελέγχονται για υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια, η οποία αποτελεί σχεδόν το 50% των αιφνίδιων καρδιακών θανάτων σε αθλητές, καθώς και για άλλες λιγότερο συχνές καρδιακές ανωμαλίες.

Ο εντατικός έλεγχος είναι αυτός που καθιστά τα αθλήματα ανταγωνιστικού επιπέδου ασφαλέστερα από τις καθημερινές αθλητικές δραστηριότητες, υποστήριξε ο ΜακΚάλοου.

Οι αιφνίδιοι καρδιακοί θάνατοι σε αθλητές αυξήθηκαν μετά τον εμβολιασμό

Ο ΜακΚάλοου επεσήμανε μια ευρωπαϊκή μελέτη που παρακολούθησε τους αιφνίδιους καρδιακούς θανάτους σε Ευρωπαίους αθλητές επί 38 χρόνια από το 1966 έως το 2004. Η μελέτη ανέφερε 1.101 αιφνίδιους καρδιακούς θανάτους κατά τη διάρκεια του χρονικού διαστήματος, οι οποίοι, σύμφωνα με την εκτίμηση του Πολυκρέτη, αντιστοιχούν σε περίπου 29 θανάτους ανά έτος.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, εκτιμάται ότι 100 έως 150 αθλητές πεθαίνουν κάθε χρόνο από αιφνίδιο θάνατο.

Τα στοιχεία που αναφέρονται στην επιστολή, ωστόσο, έδειξαν ότι μόνο το 2022 έχουν αναφερθεί πάνω από 190 θάνατοι από καρδιακή ανακοπή ή άλλους παράγοντες σε νυν και πρώην αθλητές.

Αυτό δεν περιλαμβάνει τους θανάτους αθλητών με άγνωστη κατάσταση εμβολιασμού και εκείνων των οποίων τα ονόματα δεν έφτασαν στα μέσα ενημέρωσης.

Ο ΜακΚάλοου δήλωσε ότι εξετάζοντας τα δεδομένα, «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία», ότι οι αιφνίδιοι καρδιακοί θάνατοι έχουν αυξηθεί μετά τους εμβολιασμούς.

Ωστόσο, δεδομένου ότι οι περισσότεροι αιφνίδιοι καρδιακοί θάνατοι στα μέσα ενημέρωσης αφορούν επαγγελματίες αθλητές, ο ΜακΚάλοου πρόσθεσε ότι η συλλογή δεδομένων από αθλητές σε κολέγια, λύκεια και άλλα διεθνή πρωταθλήματα θα έδινε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα.

Επισήμανε μελέτες που έχουν δείξει υψηλές αυξήσεις μυοκαρδίτιδας μετά από εμβολιασμούς COVID-19.

Πριν από την πανδημία, μια μελέτη του 2017 στη Φινλανδία διαπίστωσε ότι τα ποσοστά μυοκαρδίτιδας ήταν 19,5 ανά εκατομμύριο για παιδιά ηλικίας 15 ετών και κάτω. Μια άλλη ιαπωνική μελέτη του 2012 σχετικά με παιδιατρικές εισαγωγές ανέφερε ακόμη χαμηλότερα ποσοστά 2,6 κρουσμάτων ανά εκατομμύριο σε παιδιά ηλικίας 1 μηνός έως 17 ετών.

Στα στοιχεία που δημοσίευσαν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) τον Ιούνιο του 2021 (pdf), οι ερευνητές ανέμεναν ότι τα ποσοστά μυοκαρδίτιδας στους εμβολιασμένους άνδρες ηλικίας 12 έως 17 ετών θα ήταν 63 περιπτώσεις ανά εκατομμύριο. Μέχρι το επόμενο έτος, οι ερευνητές του CDC σημείωσαν ότι οι αριθμοί μυοκαρδίτιδας στους νεαρούς άνδρες ξεπερνούσαν τα φυσιολογικά επίπεδα (pdf).

Μια μελέτη από ερευνητές του Kaiser Permanente (pdf), που δημοσιεύθηκε τον Αύγουστο του 2022, εκτιμούσε ότι η μυοκαρδίτιδα θα ήταν 186 περιπτώσεις στο εκατομμύριο, μετά από μια δεύτερη δόση εμβολίου σε παιδιά ηλικίας 12 έως 17 ετών. Στους άνδρες, ο αριθμός αυτός αυξήθηκε σε 377 περιπτώσεις στο ένα εκατομμύριο.

Ωστόσο, σε διερευνητικές μελέτες, μια ταϊλανδική μελέτη διαπίστωσε ότι το 2,3% των παιδιών που έλαβαν δύο δόσεις εμβολίου mRNA παρουσίασαν καρδιακή βλάβη. Μια άλλη μελέτη αξιολόγησε 777 εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης που είχαν λάβει ενισχυτική δόση και το 2,8 τοις εκατό ανέφερε καρδιακή βλάβη.

Αυτό σημαίνει ότι αν τα αποτελέσματα προεκτεθούν, περίπου 25.000 άνθρωποι ανά εκατομμύριο θα μπορούσαν να υποστούν καρδιακές βλάβες μετά από δύο ή τρεις δόσεις εμβολιασμού κατά της COVID-19, σύμφωνα με τον ΜακΚάλοου.

«Ανησυχώ πολύ», δήλωσε ο ΜακΚάλοου, «Πρόκειται για ένα πρόβλημα δημόσιας υγείας. Νομίζω ότι είναι υποχρέωση κάθε ατόμου να αποκαλύπτει την κατάσταση εμβολιασμού του».

«Βλέπουμε την αναφορά δημόσιων προσώπων ή αθλητών που πεθαίνουν ο ένας μετά τον άλλον ξαφνικά, χωρίς εξήγηση. Εναπόκειται στις οικογένειες, το ιατρικό προσωπικό, τους γιατρούς και τους δημοσιογράφους να αποκαλύπτουν την κατάσταση εμβολιασμού τους. Πρόκειται για ερευνητικά εμβόλια και συνδέονται με το θάνατο σε μελέτες που έχουν αξιολογηθεί από ομότιμους».

Μια γερμανική μελέτη αυτοψίας αξιολόγησε 25 άτομα που πέθαναν απροσδόκητα εντός 20 ημερών από τον εμβολιασμό τους. Τέσσερα από τα άτομα βρέθηκαν με μυοκαρδίτιδα χωρίς κανένα άλλο σήμα νόσου που μπορεί να προκάλεσε τον απροσδόκητο θάνατο.

Οι συγγραφείς κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι μελέτες αυτοψίας τους έδειξαν ότι οι θάνατοι οφείλονταν σε καρδιακή ανεπάρκεια και ότι η μυοκαρδίτιδα θα μπορούσε να είναι “μια δυνητικά θανατηφόρα επιπλοκή μετά τον εμβολιασμό με βάση το mRNA κατά του SARS-CoV-2”.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι περιστατικά μυοκαρδίτιδας έχουν επίσης αναφερθεί σε μη εμβολιασμένους ασθενείς με COVID-19 το 2020 και μελέτες έχουν δείξει ότι ο ιός μπορεί να προκαλέσει καρδιακή βλάβη. Όμως είναι αμφισβητήσιμο αν οι καρδιακές βλάβες που εμφανίζουν οι ασθενείς οφείλονται σε μυοκαρδίτιδα ή σε κάποιους άλλους λόγους.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο του 2022 διαπίστωσε ότι οι αυξήσεις της μυοκαρδίτιδας και της περικαρδίτιδας είναι στατιστικά ασήμαντες μεταξύ ανεμβολίαστων ατόμων μετά από μόλυνση με COVID. Οι ερευνητές αξιολόγησαν περίπου 197.000 ανεμβολίαστους ασθενείς και υπήρξαν 9 και 11 περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας, αντίστοιχα.

Μια γαλλική μελέτη που παρακολούθησε τις καρδιακές ανακοπές σε αθλητές πριν από την πανδημία από το 2005 έως το 2018 διαπίστωσε επίσης ότι το ποσοστό των καρδιακών ανακοπών στον αθλητισμό παρέμεινε σταθερό, ενώ η επιβίωση των περιστατικών αυτών αυξήθηκε λόγω της βοήθειας από τους παριστάμενους.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε