Κυριακή, 26 Μαΐ, 2024
Ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια, όπως φαίνεται από την ακτή της Νικόπολης. Το μεγάλο κτίριο μεταξύ των πύργων ψύξης και των αντιδραστήρων, καθώς και τα δύο ψηλά φουγάρα, ανήκουν στον θερμοηλεκτρικό σταθμό Ζαπορίζια, πέρα από τον πυρηνικό σταθμό.

«Σημάδια προόδου» διαπιστώνει στη Ζαπορίζια ο ΔΟΑΕ

Σημάδια προόδου σε ό,τι αφορά την ασφάλεια των εγκαταστάσεων του πυρηνικού σταθμού στη Ζαπορίζια διακρίνει ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) Ραφαέλ Γκρόσι, σύμφωνα με δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti που μεταδίδονται σήμερα.

Ο μεγαλύτερος πυρηνικός σταθμός της Ευρώπης κατελήφθη από τον ρωσικό στρατό τον Μάρτιο του 2022, λίγες ημέρες μετά την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία. Μόσχα και Κίεβο αλληλοκατηγορούνται για επιθέσεις γύρω από τις εγκαταστάσεις του πυρηνικού σταθμού και ο ΔΟΑΕ καταβάλλει προσπάθειες προκειμένου να ληφθούν μέτρα ασφαλείας για να αποτραπεί ένα ενδεχόμενο ατύχημα που θα είχε ολέθριες συνέπειες.

«Μέχρι στιγμής έχουμε διαπιστώσει κάποια πρόοδο, αλλά η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά εύθραυστη», δήλωσε στο RIA o Ραφαέλ Γκρόσι, επισημαίνοντας ότι δεν έχει υποπέσει στην αντίληψη του ΔΟΑΕ βομβαρδισμός των εγκαταστάσεων του πυρηνικού σταθμού. «Ωστόσο, ζυγίζω προσεκτικά τα λόγια μου», συμπλήρωσε.

Ο Ραφαέλ Γκρόσι είπε επίσης πως, στο περιθώριο των εργασιών της 78ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, σκοπεύει να συναντήσει αντιπροσωπείες της Ρωσίας και της Ουκρανίας προκειμένου να συζητήσουν το ζήτημα της ασφάλειας γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε