Τετάρτη, 29 Μαΐ, 2024
Οι εργαζόμενοι της κομητείας Gwinnett ξεκινούν την επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων στο Lawrenceville της Γκαλερί, στις 13 Νοεμβρίου 2020. (Megan Varner/Getty Images)

Σκηνοθέτης: Το ντοκιμαντέρ αποδεικνύει την ανεξέλεγκτη διακίνηση ψηφοδελτίων το 2020

Ο σκηνοθέτης Ντίνες Ντ’Σόουζα πιστεύει ότι τα στοιχεία που παρουσιάζονται στο νέο του ντοκιμαντέρ, “2000 Mules”, αποδεικνύουν ότι στις εκλογές του 2020 σημειώθηκε μεγάλης κλίμακας διακίνηση ψηφοδελτίων.

Ο Ντ’Σόουζα δήλωσε στην Epoch Times: «Το 2000 Mules θα διευθετήσει το ζήτημα πέρα από κάθε αμφιβολία, χρησιμοποιώντας δύο ισχυρούς, ανεξάρτητους τρόπους έρευνας. Τα αποδεικτικά στοιχεία είναι τόσο πειστικά, τόσο ισχυρά, που δεν αφήνουν περιθώρια για διαφωνίες».

Η ταινία προβάλλεται σε 300 αίθουσες στις 2 και 4 Μαΐου.

Ο Ντ’Σόουζα, ο οποίος είναι συνεργάτης της The Epoch Times, δήλωσε ότι μια ερευνητική ομάδα χρησιμοποίησε εντοπισμό κινητών τηλεφώνων και βίντεο για να αποδείξει ότι μη εξουσιοδοτημένοι μεσάζοντες ή αλλιώς «μούλοι» συγκέντρωσαν χιλιάδες επιστολικά ψηφοδέλτια από ψηφοφόρους και τα κατέθεσαν σε θυρίδες έναντι χρημάτων, κάτι που είναι παράνομο και στις 50 πολιτείες.

Τα κινητά τηλέφωνα εκπέμπουν ένα μοναδικό και αναγνωρίσιμο σήμα ή «ping». Τρισεκατομμύρια pings αναλύθηκαν από τους ερευνητές για να ανασυνθέσουν τις κινήσεις χιλιάδων «μούλων» καθώς έκαναν τη δουλειά τους τις εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2020, υποστηρίζει το ντοκιμαντέρ.

«Ποιος θα μπορούσε ποτέ να σκεφτεί ότι οι ερευνητές θα μπορούσαν να κοιτάξουν πίσω στο χρόνο και να ανακαλύψουν τέτοια πράγματα;» δήλωσε ο Ντ’Σόουζα.

Ο Ντίνες Ντ’Σόουζα παρευρίσκεται στην πρεμιέρα της ταινίας “America” της Lionsgate Films στο Regal Cinemas L.A. Live στο Λος Άντζελες στις 30 Ιουνίου 2014. (Alberto E. Rodriguez/Getty Images)

 

Οι ερευνητές κοσκίνισαν εκατομμύρια λεπτά βίντεο παρακολούθησης και μπόρεσαν να εντοπίσουν σε μαγνητοσκόπηση πολυάριθμους «μούλους» να γεμίζουν τα γραμματοκιβώτια με τα ψηφοδέλτια που είχαν παραληφθεί, δήλωσε ο Ντ’Σόουζα. Τα βίντεο δείχνουν τους μούλους να βγάζουν selfies του εαυτού τους ως απόδειξη των υπηρεσιών που προσέφεραν στους εργοδότες τους προκειμένου να πληρωθούν, είπε.

«Δεν ήταν όλα τα γραμματοκιβώτια ψηφοφόρων υπό βιντεοεπιτήρηση, αρκετά όμως ήταν για να παρέχουν αδιάσειστα στοιχεία, πολλά από τα οποία προέρχονται από κυβερνητικούς φορείς», είπε. «Το “2000 Mules” περιέχει πολλά πλάνα που δεν έχουν ξαναβγεί ποτέ στο φως της δημοσιότητας, τα οποία απεικονίζουν μούλους με γάντια να μετακινούνται από κομητεία σε κομητεία ρίχνοντας επιστολικά ψηφοδέλτια σε γραμματοκιβώτια μέσα στη νύχτα».

Μεγάλο μέρος της ταινίας επικεντρώνεται στην πολιτεία της Τζόρτζια, όπου, σύμφωνα με το True the Vote -την οργάνωση που διεξήγαγε τις έρευνες-, 242 μούλοι του μετρό της Ατλάντα έκαναν 5.668 στάσεις σε γραμματοκιβώτια κατά τη διάρκεια των εκλογών στα τέλη του 2020.

Κάτοικοι ρίχνουν επιστολικά ψηφοδέλτια σε μια κάλπη έξω από το παράρτημα της βιβλιοθήκης Tippecanoe στο Μιλγουόκι, στις 20 Οκτωβρίου 2020. (Scott Olson/Getty Images)

 

Παρόμοιες παράνομες δραστηριότητες εντοπίστηκαν στην Αριζόνα, το Ουισκόνσιν, την Πενσυλβάνια, το Τέξας και το Μίσιγκαν, σύμφωνα με την ομάδα. Η οργάνωση True the Vote εκτιμά ότι τουλάχιστον 4,8 εκατομμύρια ψήφοι διακινήθηκαν σε εθνικό επίπεδο. Οι μελέτες χρηματοδοτήθηκαν από την οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων First Freedoms.

Η εκλογική νοθεία έχει διαπραχθεί και από τα δύο κόμματα σε όλη την ιστορία των ΗΠΑ, και ως εκ τούτου «δεν μπορεί να θεωρηθεί αφύσικη», δήλωσε ο Ντ’Σόουζα. «Οι Δημοκρατικοί έχουν ιδιαίτερη ιστορία στη διάπραξη εξειδικευμένης εκλογικής νοθείας σε αστικές περιοχές.

«Η πανδημία του COVID-19 δημιούργησε μια ευκαιρία για απάτη σε κλίμακα που δεν είχε φανταστεί κανείς στο παρελθόν. Η χιονοστιβάδα των επιστολικών ψηφοδελτίων που στάλθηκαν και οι κάλπες που ρίχτηκαν παρουσίασαν πολύ μεγαλύτερες ευκαιρίες».

Ο Ντ’Σόουζα δήλωσε ότι ανησυχεί για την προσπάθεια των Δημοκρατικών να συγκεντρωθεί ο τρόπος διεξαγωγής των εκλογών τόσο σε πολιτειακό όσο και σε εθνικό επίπεδο.

«Η ενωμένη αντιπολίτευση των Ρεπουμπλικάνων είναι το μόνο πράγμα που εμποδίζει τον Μπάιντεν, την Πελόζι και τους Δημοκρατικούς να θέσουν σε εφαρμογή τα σχέδιά τους», είπε. «Σε όλη την Αμερική, οι Δημοκρατικοί προσπαθούν να απαλλαγούν από τα μέτρα ασφαλείας των εκλογών που επιβάλλονται από τις πολιτείες. Θέλουν να νομιμοποιήσουν την απάτη».

Η εισροή ιδιωτικών χρημάτων για να βοηθήσουν στην πληρωμή των εκλογών είναι κάτι που ο Ντ’Σόουζα βρίσκει «πολύ ανησυχητικό».

«Τα χρήματα προέρχονται σε μεγάλο βαθμό από μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που χρηματοδοτούνται από δισεκατομμυριούχους όπως ο Ζούκερμπεργκ. Παριστάνουν τους πολιτικά ουδέτερους, που δεν είναι.

«Οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί πίεζαν τις τοπικές αρχές να έχουν πράγματα όπως τα γραμματοκιβώτια ψηφοφόρων ως προϋπόθεση για να λάβουν εκατομμύρια δολάρια σε επιχορηγήσεις».

Ο Ντ’Σόουζα δήλωσε ότι τον Νοέμβριο του 2020, οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί πλήρωσαν για προγράμματα και διαφημίσεις που ενθάρρυναν ενεργά «ορισμένους ανθρώπους να έρθουν και να ψηφίσουν».

Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ καταθέτει ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων στην Ουάσινγκτον, στις 23 Οκτωβρίου 2019. (Chip Somodevilla/Getty Images)

 

Σύμφωνα με το χρηματοδοτούμενο από τον Zuckerberg Center for Tech and Civic Life, τα χρήματα δόθηκαν για να βοηθήσουν τους δήμους να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που παρουσιάζει η πανδημία για τη δημόσια υγεία.

«Μέσω της ταινίας “2000 Mules”, αναμετριόμαστε με το απόλυτο ταμπού στην αμερικανική πολιτική σήμερα – λέγοντας ότι οι εκλογές του 2020 εκλάπησαν από συστηματική, οργανωμένη απάτη που διέπραξαν οι Δημοκρατικοί και η Αριστερά», δήλωσε ο Ντ’Σόουζα στην Epoch Times.

Έχοντας επίγνωση της δύναμης της κουλτούρας ακύρωσης, ο Ντ’Σόουζα δήλωσε ότι έχει ληφθεί μεγάλη μέριμνα για την κυκλοφορία της ταινίας σε αυτό που αποκαλεί «μη ακυρώσιμες πλατφόρμες».

«Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο στην Αμερική, αλλά δυστυχώς έχουμε φτάσει», είπε.

«Όσο ήμουν συγγραφέας ή μια φιγούρα σε μια δεξαμενή σκέψης, δεν με ενοχλούσε πολύ. Ήταν όταν άρχισα να προσεγγίζω ένα ευρύτερο κοινό που έγινα πολιτικός στόχος».

Όταν ρωτήθηκε γιατί είναι διατεθειμένος να υποστεί πιθανή ακύρωση, ο Ντ’Σόουζα είπε: «Υπερασπίζομαι το σύστημα που επέτρεψε σε έναν μετανάστη από την Ινδία, ένα αγόρι στον πάτο, να ανέβει – ένα σύστημα που καθιστά δυνατή αυτού του είδους την ανοδική οικονομική και κοινωνική κινητικότητα».

Ο Ντ’Σόουζα έχει δημιουργήσει πολλά ντοκιμαντέρ, τρία από τα οποία κατατάσσονται στα 10 πιο εμπορικά πολιτικά ντοκιμαντέρ όλων των εποχών.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε