Κυριακή, 03 Μαρ, 2024
Λογότυπο της Bayer AG απεικονίζεται στη συνέντευξη Τύπου για τα ετήσια αποτελέσματα της γερμανικής φαρμακοβιομηχανίας στο Λεβερκούζεν της Γερμανίας στις 27 Φεβρουαρίου 2019. (Wolfgang Rattay/Reuters)

Στέλεχος της Bayer λέει ότι τα mRNA εμβόλια είναι γονιδιακή θεραπεία

Το βίντεο της ομιλίας του τον Οκτώβριο του 2021 κάνει και πάλι τον γύρο των κοινωνικών δικτύων

Μια ομιλία που έγινε πέρυσι από ένα στέλεχος της Bayer και ανέφερε ότι τα mRNA εμβόλια είναι γονιδιακή θεραπεία κερδίζει έδαφος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για δεύτερη φορά από τότε που αναρτήθηκε αρχικά στο διαδίκτυο τον Οκτώβριο του 2021.

Ο Στέφαν Όελριχ, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Bayer και επικεφαλής του τμήματος φαρμακευτικών προϊόντων, έδωσε μια ομιλία στην Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για την Υγεία που επικεντρώθηκε στη βιοτεχνολογική καινοτομία. Είπε ότι η εταιρεία του «κάνει πραγματικά αυτό το άλμα … στην κυτταρική και γονιδιακή θεραπεία».

«Τελικά, τα εμβόλια mRNA είναι ένα παράδειγμα για αυτή την κυτταρική και γονιδιακή θεραπεία», δήλωσε ο Όελριχ κατά την έναρξη της εκδήλωσης στο Βερολίνο.

«Μου αρέσει πάντα να λέω, αν είχαμε κάνει έρευνα πριν από δύο χρόνια στο κοινό – «θα ήσασταν πρόθυμοι να πάρετε γονιδιακή ή κυτταρική θεραπεία και να την εγχύσετε στο σώμα σας;»- πιθανότατα θα είχαμε ποσοστό άρνησης 95 τοις εκατό», πρόσθεσε.

Η πανδημία έδωσε στη φαρμακευτική βιομηχανία ευκαιρίες καινοτομίας που ίσως δεν ήταν δυνατές πριν, δήλωσε ο Όελριχ.

«Νομίζω ότι αυτή η πανδημία άνοιξε επίσης τα μάτια πολλών ανθρώπων στην καινοτομία με τρόπο που ίσως δεν ήταν δυνατός πριν», δήλωσε το στέλεχος της Bayer. «Αλλά δεν είναι μόνο η βιομηχανία που πρέπει να καινοτομήσει, είναι σε όλη την αλυσίδα, ξεκινώντας από την ακαδημαϊκή κοινότητα και το πανεπιστήμιο, και πάλι στην Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για την Υγεία».

Η Bayer δεν απάντησε στο αίτημα της Epoch Times για σχολιασμό μέχρι την ώρα δημοσίευσης.

Οι ελεγκτές γεγονότων υποστηρίζουν ότι η ομιλία του Όελριχ αφαιρέθηκε από το πλαίσιο που έγινε και διαστρεβλώθηκε, υποστηρίζοντας ότι ο Όελριχ επεσήμανε ότι «τα εμβόλια με βάση το mRNA είναι ένα παράδειγμα τεχνολογικής καινοτομίας, όπως και η γονιδιακή και κυτταρική θεραπεία που προτείνει η Bayer είναι ένα παράδειγμα τεχνολογικής καινοτομίας».

Οι σκεπτικιστές των εμβολίων mRNA COVID-19 υποστηρίζουν ότι πρόκειται για γονιδιακή θεραπεία και όχι για το τι είναι τα πραγματικά εμβόλια, αφού δεν προστατεύουν από τη μόλυνση, τον πολλαπλασιασμό ή τη μετάδοση του ιού. Αντίθετα λειτουργούν περισσότερο σαν φάρμακα που προλαμβάνουν σοβαρές ασθένειες και θάνατο.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων αναθεώρησαν τον ορισμό του εμβολίου ως «ένα παρασκεύασμα που χρησιμοποιείται για τη διέγερση της ανοσολογικής απόκρισης του οργανισμού κατά της νόσου» τον Σεπτέμβριο του 2021. Ο ομοσπονδιακός οργανισμός δήλωσε στην Epoch Times ότι ο νέος ορισμός είναι πιο διαφανής και δεν θα «παρερμηνευθεί ότι τα εμβόλια είναι 100% αποτελεσματικά».

Όποιος αποκαλεί τα νέα εμβόλια COVID-19 γονιδιακή θεραπεία ή αμφισβητεί την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά τους συνεχίζει να λογοκρίνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ένας πρωτοπόρος της τεχνολογίας των mRNA εμβολίων, ο Δρ Ρόμπερτ Μαλόουν, ο οποίος αποκαλεί το εμβόλιο COVID-19 γενετικό εμβόλιο, μπλοκαρίστηκε από όλους τους μεγάλους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, επειδή εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια των εμβολίων και τις υποχρεωτικότητες.

Η κυβέρνηση και οι κατασκευαστές εμβολίων αρνούνται τον ισχυρισμό ότι το mRNA εμβόλιο είναι γονιδιακή ή κυτταρική θεραπεία και λένε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος τα εμβόλια να ενσωματωθούν στο DNA μας ή να εισέλθουν στον πυρήνα του κυττάρου που φιλοξενεί το DNA μας.

Ωστόσο, μια σουηδική μελέτη -που διεξήχθη εκτός ζωντανού οργανισμού ή in vitro- έδειξε ότι το εμβόλιο COVID-19 της Pfizer μπορεί να εισέλθει σε ανθρώπινα ηπατικά κύτταρα και να μετατρέψει το mRNA σε DNA ακίδας μέσα σε έξι ώρες. Επιπλέον, αυτά τα DNA ακίδας βρέθηκαν στον πυρήνα. Χρειάζονται περισσότερες μελέτες για να εξεταστεί κατά πόσον το DNA ακίδας ενσωματώνεται στο γονιδίωμά μας.

Η Pfizer λέει ότι το mRNA COVID-19 δεν μεταβάλλει το DNA.

«Το εμβόλιό μας COVID-19 δεν μεταβάλλει την αλληλουχία του DNA ενός ανθρώπινου κυττάρου», δήλωσε εκπρόσωπος της Pfizer στην Epoch Times μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. «Παρουσιάζει μόνο στον οργανισμό τις οδηγίες για τη δημιουργία ανοσίας».

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε