Κυριακή, 26 Μαΐ, 2024
Ο παρουσιαστής του Fox News Τάκερ Κάρλσον μιλάει στην Ουάσινγκτον, στις 29 Μαρτίου 2019. (Chip Somodevilla/Getty Images)

Τα ποσοστά τηλεθέασης στο Fox News συνεχίζουν να πέφτουν μετά την αποχώρηση του Τάκερ Κάρλσον

Η τηλεθέαση του Fox News συνέχισε να πέφτει την περασμένη Παρασκευή, με την εκπομπή αντικατάστασης του Τάκερ Κάρλσον να συγκεντρώνει λιγότερους από τους μισούς θεατές σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι βαθμολογίες που δημοσιεύθηκαν από την Nielsen Research δείχνουν ότι το «Fox News Tonight», η αντικατάσταση της εκπομπής του Κάρλσον, συγκέντρωσε 1,15 εκατομμύρια θεατές στις 28 Απριλίου. Η τελευταία εκπομπή του Κάρλσον στις 21 Απριλίου είχε 2,65 εκατομμύρια τηλεθεατές, ενώ είχε κατά μέσο όρο περίπου 3 εκατομμύρια τηλεθεατές για το σύνολο της προηγούμενης εβδομάδας.

Το «Fox News Tonight», το οποίο το Fox περιέγραψε ως προσωρινή εκπομπή αντικατάστασης, σημείωσε τηλεθέαση 2,59 εκατομμυρίων τη Δευτέρα, 1,7 εκατομμυρίων την Τρίτη, 1,33 εκατομμυρίων την Τετάρτη, και 1,46 εκατομμυρίων την Πέμπτη, αντίστοιχα, σύμφωνα με τη Nielsen. Στην ανακοίνωση της περασμένης εβδομάδας με την οποία ανακοινώθηκε η αποχώρηση του Κάρλσον, το Fox News ανέφερε ότι θα χρησιμοποιούσε ένα εναλλασσόμενο καστ παρουσιαστών για μια προσωρινή εκπομπή.

Εκπρόσωπος του Fox News δήλωσε την περασμένη εβδομάδα στην Epoch Times ότι «το Fox News ήταν το πρώτο καλωδιακό δελτίο ειδήσεων τη Δευτέρα και την Τρίτη στο σύνολο της ημέρας και στην prime time με τηλεθεατές [ηλικίας] 25 έως 54 ετών», αναφερόμενος στη δημογραφική ομάδα που είναι περιζήτητη τόσο από τους διαφημιστές όσο και από τα δίκτυα.

«Για περισσότερα από 21 χρόνια, το Fox News Channel είναι το πιο δημοφιλές καλωδιακό ειδησεογραφικό δίκτυο σε όλες τις κατηγορίες με περισσότερους Δημοκρατικούς, Ανεξάρτητους και Ρεπουμπλικάνους να παρακολουθούν τώρα από το CNN ή το MSNBC», ανέφερε το Fox News τη Δευτέρα σε δήλωσή του στην Washington Post σχετικά με τα ποσοστά τηλεθέασης.

«Υπήρξαν τεράστιες αντιδράσεις κατά του Fox News. Σχεδόν όλοι όσοι γνωρίζω έχουν ακυρώσει την εφαρμογή Fox News», δήλωσε η Ρεπουμπλικανή βουλευτής Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν στο The Hill σε πρόσφατη συνέντευξή της. «Το έχουν βγάλει από το τηλέφωνό τους. Ακύρωσαν τη συνδρομή τους στο Fox Nation και είπαν ότι απομακρύνονται από το Fox News».

Η Γκριν, συχνά καλεσμένη στο νυχτερινό πρόγραμμα του Κάρλσον, δήλωσε ότι ο ίδιος κάλυπτε θέματα που δεν καλύπτονταν αλλού, αποφεύγοντας τις αφηγήσεις που έφερναν άλλα mainstream ειδησεογραφικά μέσα.

«Και δεν κατηγορώ ούτε στο ελάχιστο αυτούς τους Αμερικανούς. Ο Τάκερ Κάρλσον, στην εκπομπή του «Tucker Carlson Tonight» και στην εκπομπή του στο Fox Nation, κάλυπτε τις ειδήσεις που οι Αμερικανοί ήθελαν απεγνωσμένα να ακούσουν, επειδή δεν τις ακούμε σε μεγάλο βαθμό από τα αριστερόστροφα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης σε αυτή τη χώρα», πρόσθεσε η Γκριν.

Η Γκριν φάνηκε επίσης να αναφέρεται σε ανεπιβεβαίωτες αναφορές που υποστηρίζουν ότι το Fox News κρατά τον Κάρλσον με συμβόλαιο και δεν του επιτρέπει να φύγει από το δίκτυο. Την περασμένη εβδομάδα, η podcaster Μέγκιν Κέλι ισχυρίστηκε ότι στελέχη του Fox News είπαν στον Κάρλσον ότι «ο [ίδιος] δεν έχει στην πραγματικότητα απολυθεί» και είναι «ακόμα εργαζόμενος» στο δίκτυο, υποστηρίζοντας ότι δεν θα του επιτραπεί να συνεχίσει την εκπομπή του.

«Ο Τάκερ Κάρλσον είναι κάποιος που θα επανέλθει», δήλωσε η ίδια. «Αλλά το Fox News πρέπει να κάνει το σωστό και να συνεργαστεί με τον Τάκερ Κάρλσον και όχι να του κλείσει το στόμα με μονωτική ταινία. Πρέπει να τον αφήσουν να φύγει και να τον αφήσουν να λύσει το συμβόλαιό του, ώστε να μπορέσει να κάνει την εκπομπή του και να προχωρήσει σε μεγαλύτερα και καλύτερα πράγματα. Και ανυπομονούμε να τον δούμε να επιστρέφει».

Όταν ζητήθηκε σχόλιο, εκπρόσωπος του Fox News παρέπεμψε την Epoch Times στην αρχική ανακοίνωση του Fox News ότι οι δρόμοι του με τον Κάρλσον θα χωρίσουν. Μετά την αποχώρησή του, το Fox δεν έχει κάνει κανένα περαιτέρω σχόλιο σχετικά με τον παρουσιαστή, συμπεριλαμβανομένων των λόγων για τους οποίους έφυγε ή αν απολύθηκε.

Εν τω μεταξύ, ο Κάρλσον δεν έχει απαντήσει δημοσίως στους ισχυρισμούς ότι δεν έχει απολυθεί ή ότι έχει κλειδώσει συμβόλαιο με το Fox News.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Twitter @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε