Κυριακή, 05 Φεβ, 2023
Αεροσκάφος της American Airlines προετοιμάζεται για προσγείωση στο Διεθνές Αεροδρόμιο Φορτ Λώντερντεϊλ-Χόλλυγουντ στο Φορτ Λώντερντεϊλ, Φλα., 16 Ιουλίου 2020. (Joe Raedle/Getty Images)

Το FBI «έχει γνώση» για πιθανή θέαση ΑΤΙΑ, δεν θα επιβεβαιώσει ύπαρξη έρευνας

Το FBI είπε την Πέμπτη ότι έχει λάβει γνώση μιας πιθανής θέασης αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενου αντικειμένου (ΑΤΙΑ), αλλά δεν θα επιβεβαιώσει το αν η υπηρεσία ερευνά το συμβάν.

«Το FBI έλαβε γνώση του αναφερθέντος συμβάντος. Αν και η στάση μας είναι να μην επιβεβαιώσουμε ούτε να αρνηθούμε την ύπαρξη ερευνών, το FBI δουλεύει συνεχώς με τους ομοσπονδιακούς, πολιτειακούς, τοπικούς, και ιθαγενείς συνεργάτες μας για την διαμοίραση πληροφοριών και την προστασία του κοινού», είπε ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας από το Τοπικό Τμήμα Αλμπουκέρκης στην Epoch Times μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος.

«Οποιοσδήποτε έχει γνώση ύποπτης ή εγκληματικής δραστηριότητας θα πρέπει να έρθει σε επαφή με την τοπική υπηρεσία επιβολής νόμου ή με το FBI», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Το εν λόγω συμβάν αναφέρθηκε πως έλαβε χώρα καθώς ένα αεροσκάφος της American Airlines βρισκόταν εν πτήση προς το Φοίνιξ, Αριζόνα, από το Σινσιννάτι, Οχάιο.

Σε ομιλία που καταγράφηκε από τον διαχειριστή ιστολογίου Στηβ Ντάγκλας ακούγεται ο πιλότος να ενημερώνει ότι «μόλις τώρα κάτι πέρασε ακριβώς από πάνω μας.»

«Πραγματικά δεν θέλω να το πω αυτό αλλά έμοιαζε με ένα μακρύ κυλινδρικό αντικείμενο που έμοιαζε σχεδόν με αντικείμενο παρόμοιο με πύραυλο – και κινούταν πολύ γρήγορα ακριβώς από πάνω μας», πρόσθεσε, σύμφωνα με μια αναμετάδοση από το σύστημα ενδοεπικοινωνίας του αεροσκάφους.

Η American Airlines δεν απάντησε σε αίτημα σχολιασμού.

Η αεροπορική εταιρεία είπε στο Fox News ότι η μετάδοση ήταν από την πτήση της 2292, αν και είπε επίσης στο ABC 7 ότι δεν ήταν.

ΑΤΙΑ εντοπίζονται περιοδικά από πιλότους και επιβάτες αλλά τα μυστηριώδη αντικείμενα μερικές φορές επιβεβαιώνεται πως είναι καθημερινά αντικείμενα. Σε άλλες περιπτώσεις, θεάσεις επιβεβαιώνονται αλλά δεν μπορεί να δοθεί κάποια εξήγηση.

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Αμύνης είπε το 2019 ότι αξιωματούχοι ερευνούν αναφορές ΑΤΙΑ.

«Το υπουργείο Αμύνης πάντα ενδιαφέρεται για την διατήρηση θετικής ταυτοποίησης όλων των αεροσκαφών στο λειτουργικό μας περιβάλλον, καθώς και στην ταυτοποίηση κάποιας ξένης δυνατότητας που θα μπορούσε να αποτελεί απειλή στην πατρίδα», είπε ο εκπρόσωπος.

«Το υπουργείο θα συνεχίσει να ερευνά, μέσω κανονικών διαδικασιών, αναφορές αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων που είδαν πιλότοι της στρατιωτικής αεροπορίας των ΗΠΑ ώστε να εξασφαλίσει την άμυνα της πατρίδας και την προστασία έναντι στρατηγικών εκπλήξεων από τους αντιπάλους του έθνους μας.»

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε