Παρασκευή, 07 Οκτ, 2022
Η Βουλή και η Γερουσία της Αριζόνα ζήτησαν έλεγχο του εκλογικού λογισμικού και του εξοπλισμού της κομητείας Μαρικόπα ύστερα από ισχυρισμούς για απάτη και άλλες παρατυπίες που παρουσίασε η ομάδα του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.

Το νομοθετικό σώμα της Αριζόνα ζητά άμεσο «δικαστικό έλεγχο» των μηχανημάτων ψηφοφορίας της Dominion

Σε δελτίο Τύπου την Παρασκευή, Ρεπουμπλικάνοι ηγέτες του -ελεγχόμενου από τους Ρεπουμπλικάνους- νομοθετικού σώματος ζήτησαν ανεξάρτητο έλεγχο του λογισμικού της Dominion – που χρησιμοποιήθηκε στην κομητεία Μαρικόπα.

Η Ρεπουμπλικανή γερουσιαστής Μισέλ Ουγκέτι-Ρίτα, δήλωσε ότι το Συμβούλιο Εποπτών της κομητείας Μαρικόπα «υποστηρίζει τη διενέργεια ανεξάρτητου ελέγχου του λογισμικού και του εξοπλισμού ψηφοφορίας», προσθέτοντας: «Είναι σημαντικό να διατηρήσουμε την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων στις εκλογές μας, και αυτό είναι ένα θετικό βήμα».

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής Γουόρεν Πίτερσεν, δήλωσε ότι «ένας σημαντικός αριθμός ψηφοφόρων πιστεύει ότι όντως διαπράχθηκε νοθεία», παραθέτοντας «τον αριθμό των παρατυπιών» που φέρεται να συνέβησαν στην κομητεία της Μαρικόπα αλλά και σε άλλα μέρη της πολιτείας.

«Ιδιαίτερα ανησυχητικοί», είπε, «είναι οι ισχυρισμοί που γίνονται σε σχέση με την Dominion», προσθέτοντας ότι η κομητεία πρέπει να διενεργήσει «δικαστικό έλεγχο στο λογισμικό της Dominion για να βεβαιωθεί ότι τα αποτελέσματα ήταν ακριβή.»

Η Epoch Times επικοινώνησε με την Dominion για κάποιο σχόλιο σχετικά με τη δήλωση του Πίτερσεν. Η κομητεία της Μαρικόπα δεν απάντησε άμεσα στο αίτημα για σχολιασμό.

Προηγουμένως, ο διευθύνων σύμβουλος και ο εκπρόσωπος Τύπου της Dominion είπαν ότι δεν είναι δυνατόν να αλλάξουν οι ψήφοι από έναν υποψήφιο σε έναν άλλο, όπως ισχυρίστηκαν ορισμένοι μάρτυρες σε ένορκες δηλώσεις και σε ακροάσεις του νομοθετικού σώματος στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αρνήθηκαν επίσης ότι μπορούν να παρακολουθούν, σε πραγματικό χρόνο, τη διαλογή των ψήφων καθώς επίσης ότι οι υπάλληλοι της Dominion έχουν πρόσβαση σε αυτήν, λέγοντας ότι πρόσβαση έχουν μόνο οι υπάλληλοι της κομητείας.

Στην επιστολή του Πίτερσεν συμμετείχε και η Πρόεδρος της Γερουσίας, η Ρεπουμπλικανή Κάρεν Φαν, ζητώντας από την κομητεία να προβεί σε έλεγχο των αποτελεσμάτων.

Η δήλωσή τους ανέφερε ότι οι επόπτες της Μαρικόπα πρέπει να «προχωρήσουν γρήγορα» στον δικαστικό έλεγχο. Το Σώµα Εκλεκτόρων θα ψηφίσει για την πιστοποιήση του εκλογικού αποτελέσματος στις 14 Δεκεμβρίου.

Για παράδειγμα, τη Δευτέρα η Ρεμπουπλικανή πρόεδρος της Μαρικόπα, Λίντα Μπρίκμαν, είπε στο Νομοθετικό Σώμα, σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από τους δικηγόρους του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ότι αυτή και ο Δημοκρατικός της εταίρος είδαν «περισσότερες από μία φορές» ψήφοι υπέρ του Τραμπ να αλλάζουν υπέρ του Τζο Μπάιντεν καθώς έμπαιναν στα μηχανήματα της Dominion από ψηφοδέλτια που δεν μπορούσαν να διαβάσουν τα μηχανήματα.

«Παρατήρησα, με τον Δημοκρατικό μου εταίρο, την προετοιμασία ενός νέου ψηφοδέλτιου, αφού το πρωτότυπο ήταν λερωμένο ή δεν μπορούσε να περάσει απο το μηχάνημα. Της διάβασα ένα ψηφοδέλτιο υπέρ του Τραμπ, και μόλις το εισήγαγε στο σύστημα, το ψηφοδέλτιο που εμφανίστηκε στην οθόνη ήταν υπέρ του Μπάιντεν», δήλωσε η Μπρίκμαν στους νομοθέτες τη Δευτέρα. Είπε ότι η κατάθεσή της υποβλήθηκε με ένορκη δήλωση υπό ποινή ψευδορκίας.

«Δεν μας είπαν ποτέ αν λήφθηκαν διορθωτικά μέτρα και ποιά ήταν αυτά», ισχυρίστηκε η Μπρίκμαν. «Το μόνο που ξέρω είναι ότι την επόμενη μέρα, κλήθηκα από έναν επόπτη έξω από το δωμάτιο στο οποίο δούλευα για το γνήσιο της υπογραφής και μου είπε: « Καταλαβαίνω ότι προκάλεσες κάποια προβλήματα αυτήν την εβδομάδα και νομίζεις ότι τα μηχανήματά μας δεν λειτουργούσαν σωστά».

Προηγουμένως, η νομική ομάδα του Τραμπ και άλλοι δικηγόροι είχαν ισχυριστεί ότι τα συστήματα της Dominion ήταν προσβεβλημένα, γεγονός που πυροδότησε μια σειρά αντι-δηλώσεων από την Dominion που το διέψευδαν.

Βοηθήστε μας να διαδώσουμε την αλήθεια, μοιραστείτε αυτό το άρθρο με φίλους σας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε