Παρασκευή, 29 Σεπ, 2023
ΛΕΖΑΝΤΑ / Μια ανακοίνωση του YouTube ότι η εταιρεία θα ξεκινήσει αμέσως την αφαίρεση περιεχομένου που ισχυρίζεται ότι υπήρξε «ευρεία απάτη ή σφάλματα» στις φετινές προεδρικές εκλογές, εμφανίζεται σε τηλέφωνο στις 9 Δεκεμβρίου 2020. (Samira Bouaou / The Epoch Times)

Το YouTube θα διαγράφει περιεχόμενο σχετικό με την νοθεία των προεδρικών εκλογών

Το YouTube ανακοίνωσε ότι από τις 9 Δεκεμβρίου θα μπλοκάρει και θα αφαιρεί περιεχόμενο που περιέχει δηλώσεις «που ισχυρίζονται ότι η ευρεία απάτη ή λάθη άλλαξαν το αποτέλεσμα των ιστορικών προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ».

Η θυγατρική εταιρεία της Google είπε ότι αυτό οφείλεται στο ότι είχε παρέλθει η προθεσμία «ασφαλείας» της 8ης Δεκεμβρίου για τις προεδρικές εκλογές, ισχυριζόμενη ότι «αρκετές πολιτείες έχουν πιστοποιήσει τα εκλογικά τους αποτελέσματα».

Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν εκκρεμείς νομικές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης μίας στο Ανώτατο Δικαστήριο, που θα μπορούσαν να αλλάξουν το εκλογικό αποτέλεσμα. Η δήλωση του YouTube δεν έκανε καμία αναφορά σε αυτές και δεν έκανε καμία αναφορά στην ημερομηνία ψηφοφορίας του Σώματος Εκλεκτόρων στις 14 Δεκεμβρίου.

Η Epoch Times δεν έχε ανακηρύξει τον νικητή των εκλογών.

Ωστόσο, σύμφωνα με την εταιρεία που εδρεύει στο Σαν Μπρούνο, Καλιφόρνια, «θα αρχίσουμε να αφαιρούμε οποιοδήποτε κομμάτι περιεχομένου που ανέβηκε σήμερα (ή αργότερα) που παραπλανά τους ανθρώπους ισχυριζόμενο ότι η εκτεταμένη νοθεία ή τα λάθη άλλαξαν το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2020 στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την προσέγγισή μας απέναντι στις ιστορικές προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ».

«Για παράδειγμα, θα αφαιρέσουμε βίντεο που ισχυρίζονται ότι ένας προεδρικός υποψήφιος κέρδισε τις εκλογές λόγω εκτεταμένων δυσλειτουργιών λογισμικού ή σφαλμάτων καταμέτρησης. Θα αρχίσουμε να εφαρμόζουμε αυτήν την πολιτική σήμερα και θα αυξήσουμε τις προσπάθειες τις επόμενες εβδομάδες», έγραψε η εταιρεία. «Όπως πάντα, η κάλυψη ειδήσεων και ο σχολιασμός αυτών των ζητημάτων μπορούν να παραμείνουν στον ιστότοπό μας εάν υπάρχει επαρκές εκπαιδευτικό, ερευνητικό, επιστημονικό ή καλλιτεχνικό πλαίσιο». Δεν αναφέρθηκε περαιτέρω στο περιεχόμενο που απαιτεί.

Στη συνέχεια, η εταιρεία είπε ότι θα «καθοδηγήσει» τους ανθρώπους σε «έγκυρες πληροφορίες» που παρέχονται από ειδησεογραφικά πρακτορεία όπως το ABC, CBS, NBC ή CNN. Τον τελευταίο μήνα μετά τις εκλογές, αυτά τα ειδησεογραφικά πρακτορεία παρέχουν ελάχιστη κάλυψη των αγωγών ή των ισχυρισμών περί εκλογικής νοθείας.

Η Epoch Times απευθύνθηκε στην ομάδα του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για σχόλια.

Στο Twitter, η ανακοίνωση του YouTube επικρίθηκε από συντηρητικούς σχολιαστές, οι οποίοι δήλωσαν ότι η εταιρεία ασκεί λογοκρισία.

«Το YouTube δήλωσε ότι απαγορεύεται πλέον να ασκείτε κριτική στην κυβέρνηση που χειρίζεται τις εκλογές», έγραψε ο Τζακ Ποσόμπιετς του OANN. Πριν από αρκετές εβδομάδες, το κανάλι του OANN στο YouTube τέθηκε σε αναστολή και δεν του επιτρέπεται να είναι κερδοφόρο.

Η κίνηση αυτή είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει την οργή ορισμένων μελών του Κογκρέσου και του ίδιου του Τραμπ, οι οποίοι τις τελευταίες εβδομάδες, έχουν προτείνει ότι τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης και οι τεχνολογικές εταιρείες δεν θα έπρεπε να έχουν την προστασία του Άρθρου 230 του ομοσπονδιακού νόμου. Νομοθέτες τόσο από τα Ρεπουμπλικανικό όσο και από τα Δημοκρατικό κόμμα έχουν δηλώσει ότι ο νόμος αυτός πρέπει να ξαναγραφεί ή να καταργηθεί, υποστηρίζοντας ότι προστατεύει τέτοιου είδους εταιρείες από την ανάλυψη ευθύνης.

Οι επικριτές του μέτρου λένε ότι επιτρέπει στις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες να ασκούν λογοκρισία χωρίς επιπτώσεις και να λαμβάνουν κακές αποφάσεις σε σχέση με την εποπτεία του περιεχομένου. Πολλοί συντηρητικοί δήλωσαν ότι το YouTube και άλλες εταιρείες κοινωνικών μέσων ασκούν λογοκρισία σε απόψεις υπέρ του Τραμπ ή συντηρητικές απόψεις.

Μια αγωγή τον Οκτωβρίου του 2020 που κατατέθηκε εναντίον του YouTube ανέφερε ότι η εταιρεία παραβίασε επανειλημμένα τους δικούς της όρους υπηρεσίας διαγράφοντας τις σελίδες τους ή αναστέλλοντάς τες χωρίς καμιά αιτία και χωρίς κάποια αιτιολογία.

«Οι ενάγοντες παραμένουν μπερδεμένοι ως προς το τι, ειδικά στο περιεχόμενό τους, οδήγησε στο να συμπεριληφθούν στη μαζική διαγραφή απο την πλατφόρμα, εκτός από το γεγονός ότι είναι συντηρητικά κανάλια ειδήσεων με ευρεία απήχηση του κοινού», έγραψε η δικηγόρος Μ. Κρις Αρμέντα στην καταγγελία της, η οποία κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Καλιφόρνια για λογαριασμό πολλών εναγόντων. Η Αρμέντα ισχυρίστηκε ότι το YouTube παραβίασε τα δικαιώματά τους της Πρώτης Τροπολογίας του Συντάγματος, λέγοντας ότι «συμμετείχε σε πολιτειακή δράση υποχωρώντας στην κυβερνητική πίεση» για να διαγράψει τους λογαριασμούς.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε