Κυριακή, 02 Οκτ, 2022
Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μιλά στην συγκέντρωση «Stop the Steal» στην Ουάσινγκτον, 6 Ιανουαρίου 2021. (Tasos Katopodis/Getty Images)

Τραμπ στην συγκέντρωση της Ουάσινγκτον: «Δεν θα το αποδεχτούμε ποτέ, δεν θα το ανεχτούμε άλλο»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, απευθυνόμενος σε πλήθος υποστηρικτών στην Ουάσινγκτον την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε ότι δεν θα αποδεχτεί το αποτέλεσμα.

«Δεν θα το αναγνωρίσουμε ποτέ. Ότι δεν συμβαίνει … δεν θα το ανεχτούμε πια. Δεν το αποδέχεσαι όταν υπάρχει κλοπή», είπε ο Τραμπ. Ο Τραμπ πρόσθεσε: «Δεν θα το ανεχτούμε πια … θα σταματήσουμε την κλοπή».

Ο Τραμπ πρόσθεσε ότι ορισμένοι ριζοσπαστικοί αριστεροί Δημοκρατικοί και τα «ψεύτικα μέσα ενημέρωσης» προσπαθούν να κλέψουν τις εκλογές: «Αυτό έχουν κάνει και αυτο είναι που κάνουν τώρα.»

Οι παρατηρήσεις ήρθαν περίπου μία ώρα πριν από τη σύγκληση της Κοινής Συνόδου του Κογκρέσου, όπου οι νομοθέτες έχουν προγραμματίσει να μετρήσουν τις εκλεκτορικές ψήφους. Δεκάδες βουλευτές του Σώματος και της Γερουσίας του GOP δεσμεύθηκαν να αντιταχθούν στην επικύρωση κρίσιμων πολιτείων, το οποίο πιθανότατα θα καθυστερήσει την διαδικασία για πολλές ώρες πριν διεξαχθεί μια απλή πλειοψηφία.

Εν τω μεταξύ, ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς αντιμετωπίζει πίεση να μην αποδεχθεί τις ψήφους του Εκλεκτορικού Κολλεγίου υπέρ του Τζο Μπάιντεν, σε κρίσιμες πολιτείες.

Ορισμένοι νομικοί ειδικοί έχουν πει ότι δεν πιστεύουν ότι ο Πενς – ή οποιοσδήποτε άλλος αντιπρόεδρος – έχει μεγάλη δύναμη κατά τη διάρκεια της Κοινής Συνόδου του Κογκρέσου, χαρακτηρίζοντας τον ρόλο του ως συνήθως τελετουργικού. Ο Πενς, υπό την ιδιότητά του ως αντιπροέδρου, είναι πρόεδρος της Γερουσίας.

Αλλά ο Τραμπ και η εκστρατεία του ισχυρίστηκαν ότι ο Πένς έχει κάποιο βαθμό εξουσίας κατά τη διάρκεια της Κοινής Συνόδου.

«Οι πολιτείες θέλουν να διορθώσουν τις ψήφους τους, οι οποίες τώρα γνωρίζουν οτι βασίζονταν σε παρατυπίες και απάτες, και σε μια διεφθαρμένη διαδικασία που δεν έλαβε ποτέ νομοθετική έγκριση», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter. «Το μόνο που πρέπει να κάνει ο Μάικ Πενς είναι να τις στείλει πίσω στις πολιτείες και ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ. Κάνε το Μάικ, αυτή είναι η στιγμή για εξαιρετικό θάρρος!»

Και ο Πενς, από την πλευρά του, σύμφωνα με δήλωση του προέδρου, συμφωνεί ότι ο «αντιπρόεδρος έχει την εξουσία να δράσει» κατά τη διάρκεια της κοινής συνόδου. Αυτές οι παρατηρήσεις ήταν στο πλαίσιο μιας δήλωσης που αντέκρουσε ένα άρθρο ανώνυμης πηγής της New York Times, ισχυριζόμενο ότι ο Πενς είπε στον Τραμπ ότι δεν έχει καμία εξουσία.

«Το άρθρο της New York Times σχετικά με τα σχόλια που υποτίθεται μου έκανε σήμερα ο αντιπρόεδρος Πενς είναι ψεύτικες ειδήσεις… Ο αντιπρόεδρος και εγώ συμφωνούμε απόλυτα», παρατήρησε ο Τραμπ αργά το βράδυ της Τρίτης.

Οι ενστάσεις προς το Κολλέγιο Εκλεκτόρων που αναμένεται να υποβληθούν έναντι των εκλεκτορικών ψήφων, αντιμετώπισαν αντίσταση τόσο από Δημοκρατικούς όσο και από Ρεπουμπλικανούς. Σύμφωνα με άρθρα, ο πρόεδρος πλειοψηφίας της Γερουσίας, Μιτς ΜακΚόννελλ (Ρ-Κυ.) προειδοποίησε τους Ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές για την κίνηση, ενώ ο νο. 2 της Γερουσίας Τζον Τουν της Νότιας Ντακότα δήλωσε ότι η προσπάθειά τους να αμφισβητήσουν τα εκλογικά αποτελέσματα των πολιτειών θα «αποτύχει αξιολύπητα».

Ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί στις 6 Ιανουαρίου, τα σχόλια του Τραμπ προς το πλήθος για μη παραδοχή σημαίνουν ότι πιθανότατα θα συνεχίσει να μιλάει σχετικά με τους ισχυρισμούς εκλογικής απάτης κατά την διάρκεια του εκλογικού αγώνα της 3ης Νοεμβρίου – και στις εκλογές της Γερουσίας στην Γεωργία – έως τις 20 Ιανουαρίου, που είναι η Ημέρα Ορκωμοσίας του Αμερικανού προέδρου.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Βοηθήστε μας να διαδώσουμε την αλήθεια, μοιραστείτε αυτό το άρθρο με φίλους σας.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε