Δευτέρα, 18 Ιαν, 2021
Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει σε μια τηλεδιάσκεψη των Ευχαριστιών με μέλη του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών, στον Λευκό Οίκο στην Ουάσινγκτον, στις 26 Νοεμβρίου 2020. (Andrew Caballero-Reynolds / AFP μέσω Getty Images)

Τραμπ: «Θα δείτε σημαντικά πράγματα να συμβαίνουν τις επόμενες μέρες»

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είπε στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα ότι οι άνθρωποι μπορούν να περιμένουν να «δουν πολλά σημαντικά πράγματα» τις επόμενες μέρες.

Σχετικά με την εικαζόμενη εκλογική απάτη, «νομίζω ότι η υπόθεση έχει αποκαλυφθεί», δήλωσε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο. «Και τώρα ανακαλύπτουμε τι μπορούμε να κάνουμε γι ‘αυτό. Αλλά θα δείτε πολλά σημαντικά πράγματα να συμβαίνουν τις επόμενες δύο ημέρες».

Δεν έδωσε περαιτέρω εξηγήσεις για το τι εννοούσε.

Ο πρόεδρος απαντούσε σε μια ερώτηση σχετικά με τη στρατηγική του μετά την ψηφοφορία των εκλεκτόρων στο «Κολέγιο των Εκλεκτόρων», η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 14 Δεκεμβρίου.

«Οι εκλογές ήταν εντελώς νοθευμένες. Είναι ντροπή για τη χώρα μας», δήλωσε επίσης ο Τραμπ. «Λες και πρόκειται για μια τριτοκοσμική χώρα – αυτά τα ψηφοδέλτια να έρχονται από παντού, χρησιμοποιώντας μηχανήματα που κανείς δεν γνωρίζει τον ιδιοκτήτη, κανείς δεν ξέρει τίποτα. Είχαν «δυσλειτουργίες», όπως τις αποκαλούν. Δυσλειτουργίες. Οι δυσλειτουργίες δεν ήταν δυσλειτουργίες. Πιάστηκαν ενώ έστελναν χιλιάδες ψήφους – όλες εναντίον μου, παρεμπιπτόντως».

Ξεκινώντας στα τέλη Νοεμβρίου, η νομική ομάδα του Τραμπ παρακολούθησε εκδηλώσεις και ακροάσεις με νομοθέτες από διάφορες πολιτείες-κλειδιά, υποστηρίζοντας ότι τα νομοθετικά σώματα έχουν την εξουσία σύμφωνα με το Σύνταγμα των ΗΠΑ να επιλέγουν τους δικούς τους εκλέκτορες. Παρουσίασαν επίσης μάρτυρες που ισχυρίστηκαν ότι υπήρχε εκφοβισμός, πρόσθεση ψηφδελτίων, πολλά ψηφοδέλτια που θα έπρεπε να είχαν θεωρηθεί άκυρα και στατιστικές παρατυπίες.

Οι υπουργοί Εσωτερικών σε πολλές πολιτείες δήλωσαν ότι δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία απάτης ικανά να ανατρέψουν τις εκλογές.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ένας δικαστής στο Μίσιγκαν επέτρεψε να γίνει εγκληματολογική εξέταση από τη νομική ομάδα του Τραμπ σε δεκάδες μηχανήματα Dominion Voting Systems στην κομητεία Άντριμ. Η κομητεία Άντριμ δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό.

Ο εκπρόσωπος της κομητείας Άντριμ, Τζέρεμι Σκοτ, δήλωσε στο Detroit Free Press ότι οι εγκληματολογικές εικόνες θα ληφθούν από μηχανήματα ψηφοφορίας που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου. Ο δικαστής Κέβιν Ελσενχάιμερ εξέδωσε την εντολή την περασμένη εβδομάδα μετά από μια ένσταση ενός ψηφοφόρου του Μίσιγκαν για ένα ξεχωριστό ζήτημα που σχετίζεται με μια πρόταση με θέμα τη μαριχουάνα.

«Η ομάδα μας θα είναι σε θέση να πάει σήμερα το πρωί περίπου στις 8:30 [π.μ.] και θα είναι εκεί για περίπου οκτώ ώρες για να διεξαγάγει αυτήν την εγκληματολογική εξέταση και θα έχουμε τα αποτελέσματα σε περίπου 48 ώρες, και αυτό θα μας πει πολλά για αυτά τα μηχανήματα», δήλωσε η δικηγόρος του Τραμπ, Τζένα Έλις, στο Fox News την Κυριακή. «Ένας δικαστής παραχώρησε στην ομάδα μας πρόσβαση… για να διενεργήσει εγκληματολογικό έλεγχο», πρόσθεσε η Έλις.

Η Έλις είπε επίσης στο Fox News τη Δευτέρα ότι η ομάδα εργάζεται επί του παρόντος στο να προσπαθήσει να παραπέμψει τις αγωγές τους στο Ανώτατο Δικαστήριο, ενώ εξακολουθούν να ασκούν πιέσεις σε πολιτειακά νομοθετικά σώματα στην Αριζόνα, τη Γεωργία, το Μίσιγκαν και την Πενσυλβάνια. Και όλα αυτά καθώς ο δικηγόρος του Τραμπ, Ρούντι Τζουλιάνι, διαγνώστηκε με ιό του ΚΚΚ το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Βοηθήστε μας να διαδώσουμε την αλήθεια, μοιραστείτε αυτό το άρθρο με φίλους σας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

ΣΧΕΤΙΚΑ

Κεράστε μας έναν καφέ

Προσωπικές Πληροφορίες

Πληροφορίες Κάρτας
Ασφαλής SSL κρυπτογραφημένη πληρωμή

Συνολική Δωρεά: €6,00

Σχολιάστε