Τετάρτη, 17 Απρ, 2024
Ο Ρούντι Τζουλιάνι κρατάει ένα επιστολικό ψηφοδέλτιο καθώς μιλά στον Τύπο για διάφορες αγωγές που σχετίζονται με τις εκλογές του 2020, εντός της έδρας της Εθνικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικανών στην Ουάσινγκτον, στις 19 Νοεμβρίου 2020. (Drew Angerer / Getty Images)

Τζουλιάνι: Υποθέσεις σχετικές με τις εκλογές θα «σκάσουν» μετά τα Χριστούγεννα

Αγωγές που σχετίζονται με τις εκλογές και παρόμοια θέματα πρόκειται να «σκάσουν» μετά τα Χριστούγεννα, δήλωσε ο δικηγόρος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Ρούντι Τζουλιάνι, αυτή την εβδομάδα.

Σε ένα επεισόδιο στο προσωπικό podcast του, ο Τζουλιάνι είπε στους ακροατές ότι υπάρχει «σημαντική κίνηση» στη Γεωργία, το Μίσιγκαν, την Πενσυλβάνια και το Ουισκόνσιν προς την άρση της πιστοποίησης των εκλογικών αποτελεσμάτων εν μέσω ενός αυξανόμενου όγκου αποδεικτικών στοιχείων για εκλογική απάτη.

«Έτσι, ξεκινώντας μετά τα Χριστούγεννα, αυτό πραγματικά θα σκάσει», είπε. «Επειδή τα στοιχεία που σας παρέχουν όλα αυτά τα διεφθαρμένα τηλεοπτικά δίκτυα, οι εφημερίδες, οι τεχνολογικοί κολοσσοί και η ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος είναι εσφαλμένα. Και θα το συνειδητοποιήσετε όλο αυτό με τη μία. Θα είναι πολύ σοκαριστικό για την χώρα».

Ο Δημοκρατικός προεδρικός υποψήφιος πιστοποιήθηκε ως ο νικητής των τεσσάρων αμφίρροπων πολιτειών που ανέφερε ο Τζουλιάνι, αν και μια εναλλακτική λίστα εκλεκτόρων ψήφισε υπέρ του Τραμπ. Η νομική ομάδα του Τζουλιάνι και του Τραμπ εργάζονταν στο να πείσουν τους πολιτειακούς νομοθέτες να ανακτήσουν την εξουσία διορισμού εκλεκτόρων, αλλά κανένας δεν το έπραξε πριν την ψηφοφορία στις 14 Δεκεμβρίου. Τώρα πιέζουν τους πολιτειακούς νομοθέτες να άρουν την πιστοποίηση των εκλογικών αποτελεσμάτων και ενδεχομένως να πιστοποιήσουν τον Τραμπ ως το νικητή των πολιτειών, επικαλούμενοι παρατυπίες, συμπεριλαμβανομένης της φερόμενης απάτης.

«Οι αριθμοί ήταν λάθος. Επομένως, πρέπει να αρθεί η πιστοποίηση», πρόσθεσε ο Τζουλιάνι σε επεισόδιο podcast στις 25 Δεκεμβρίου.

Η άρση της πιστοποίησης θα απαιτούσε, στις περισσότερες αμφίρροπες πολιτείες, υποστήριξη από τουλάχιστον μια μερίδα Δημοκρατικών, κάτι που θεωρείται απίθανο.

Ο Δημοκρατικός υποψήφιος Τζο Μπάιντεν, αριστερά και ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε φωτογραφίες. (Φωτογραφία AP; Getty Images)

 

Ο Τζουλιάνι σημείωσε τα Χριστούγεννα με το βίντεο, λέγοντας ότι η Αμερική «πολύ πιθανόν να περάσει τον πιο δραματικό Ιανουάριο που είχαμε ποτέ στην ιστορία μας».

Ανέφερε τη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου τουλάχιστον εννέα μέλη ή εκλεγμένα μέλη έχουν δεσμευτεί να αμφισβητήσουν τις εκλεκτορικές ψήφους κατά τη διάρκεια της κοινής συνόδου του Κογκρέσου στις 6 Ιανουαρίου 2021.

«Αυτό θα γίνει τώρα — πηγαίνουμε σε νομοθετικά σώματα και συνεχίζουμε [στο] Κογκρέσο. Αυτό θα επιδιωχθεί. Ανεξάρτητα από το τι σας λένε τα διεφθαρμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης, είναι πραγματική υπόθεση», δήλωσε ο δικηγόρος, σχολιάζοντας λίγο μετά ότι είπε ότι δεν του επιτρέπεται να πάει ως φιλοξενούμενος στα ABC, NBC, CBS και Fox News.

Ο Τραμπ και η εκστρατεία του έχουν υποδείξει μάρτυρες που ήταν παρόν σε παρατυπίες στο State Farm Arena στην Ατλάντα και αλλού, μαζί με τις εφαρμογές του εκλογικού νόμου που λένε ότι ήταν αντισυνταγματικές, αμφισβητώντας τα εκλογικά αποτελέσματα. Μέχρι στιγμής, καμία νομική υπόθεση δεν ήταν επιτυχής.

Ο Μπάιντεν φάνηκε να έχει εξασφαλίσει αρκετές εκλεκτορικές ψήφους για να κερδίσει τις εκλογές νωρίτερα αυτό το μήνα, αλλά οι αμφισβητήσεις κατά τη διάρκεια της κοινής συνόδου, ή ορισμένες νομικές αποφάσεις, θα μπορούσαν να αλλάξουν αυτό το αποτέλεσμα. Η Epoch Times δεν αναγγέλει ακόμα τον νικητή.

Ο Μπάιντεν ανείγγειλε τη νίκη του μετά την ψήφο των εκλεκτόρων, καλώντας τον Τραμπ να αναγνωρίσει την ήττα του. Η ομάδα του δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό πάνω στις παρατηρήσεις του Τζουλιάνι.

Ακολουθήστε τον Zachary στο Twitter: @zackstieber

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε