Τρίτη, 18 Ιούν, 2024
Εγκαινιάζοντας το νέο εργοστάσιο στο Σβιστόφ της Βουλγαρίας. (φωτ. ΒΤΑ μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Βουλγαρία: Εγκαινιάζεται εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και θερμότητας από βιομάζα

Η αντιπρόεδρος Ιλιάνα Γιότοβα εγκαινίασε σήμερα το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και θερμότητας από βιομάζα στο Svilosa AD (εργοστάσιο παραγωγής λευκασμένου κραφτ πολτού και προϊόντων αυτού) στο Σβιστόφ – έργο που υλοποιήθηκε με κινεζικές επενδύσεις. Η ίδια δήλωσε ότι το νέο εργοστάσιο είναι ένα «καλό νέο για τη χώρα».

«Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τα καλά νέα στο παρασκήνιο των καθημερινών μαύρων χρονικών, των πολιτικών αποφάσεων που αντί να διευκολύνουν, εμποδίζουν την ανάπτυξη της βουλγαρικής οικονομίας, στο φόντο του σκανδαλώδους καπνού που απελευθερώνουν διάφορα ιδρύματα για να αποσπάσουν την προσοχή από αυτό που ενδιαφέρει κάθε Βούλγαρο», δήλωσε η κα Γιότοβα.

«Ελπίζω ότι τις επόμενες ημέρες, πέρα από το να πολεμά τον πρόεδρο Ράντεφ, η κυβέρνηση θα υιοθετήσει σοβαρά μια νομοθεσία που θα κάνει τη ζωή των ανθρώπων ευκολότερη», σχολίασε η αντιπρόεδρος αναφερόμενη στην πολιτική κατάσταση της χώρας.

«Αντί για απερίσκεπτες αποφάσεις, επικεντρωθείτε στους σημαντικούς νόμους. Από την αρχή των εργασιών του, το κοινοβούλιο έχει ψηφίσει 10 νόμους, επτά από τους οποίους είναι επικυρώσεις διεθνών συμβάσεων και τρεις σχετίζονται με τον προϋπολογισμό. (Η υπόλοιπη νέα νομοθεσία) είναι τροποποιητικοί νόμοι, οι περισσότεροι από τους οποίους προτάθηκαν από το υπηρεσιακό υπουργικό συμβούλιο», πρόσθεσε.

«Αντί να στηρίζει την ανάπτυξη της οικονομίας, το κράτος δημιουργεί συνεχώς εμπόδια με πρόχειρη νομοθεσία», συμπλήρωσε η κα Γιότοβα.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την παραίτηση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, η Γιότοβα είπε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται προσπάθειες επιθετικής πολιτικοποίησης του υπουργείου Εσωτερικών.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε