Πέμπτη, 30 Μαΐ, 2024

Βουλγαρία: Περισσότερες από 131.000 απόπειρες παράνομης διέλευσης αποτράπηκαν από την συνοριακή αστυνομία

Από την 1η Ιανουαρίου έως τις 31 Αυγούστου, η συνοριακή αστυνομία απέτρεψε περισσότερες από 131.000 απόπειρες παράνομης διέλευσης στη Βουλγαρία, 49% περισσότερες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022, ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης. Σχεδόν όλες αυτές οι απόπειρες έγιναν στα βουλγαροτουρκικά σύνορα. Την ίδια περίοδο, 1.018 υπήκοοι τρίτων χωρών συνελήφθησαν καθώς επιχειρούσαν να εισέλθουν παράνομα στη Βουλγαρία.

Μεταξύ των κρατουμένων στα σύνορα με την Τουρκία, ο μεγαλύτερος αριθμός προερχόταν από την Συρία, το Αφγανιστάν, το Μαρόκο και το Ιράκ. Η ανάλυση των δεδομένων δείχνει ότι οι υπήκοοι του Μαρόκου και του Αφγανιστάν παραβιάζουν ως επί το πλείστον τα πράσινα σύνορα, ενώ οι υπήκοοι της Συρίας και του Ιράκ επιχειρούν να περάσουν παράνομα τόσο μέσω των πράσινων συνόρων όσο και μέσω συνοριακού περάσματος κρυμμένοι σε οχήματα.

Συνολικά 1.607 υπήκοοι τρίτων χωρών συνελήφθησαν κατά την προσπάθειά τους να αναχωρήσουν παράνομα από τη Βουλγαρία, στην πλειονότητά τους στα βουλγαροσερβικά σύνορα. Μόνο τον Αύγουστο, τέθηκαν υπό κράτησιν 417 άτομα, κατά 33% περισσότεροι σε σχέση με τον Ιούλιο του 2023.

Κατά το διάστημα Ιουνίου-Αυγούστου 2023, η συνοριακή αστυνομία απέτρεψε περισσότερες από 75.000 απόπειρες παράνομης εισόδου στη Βουλγαρία, ενώ τους αντίστοιχους μήνες του 2022 ο αριθμός τους ανήλθε σε 50.000.

Από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο 2023, ξεκίνησαν συνολικά 174 προδικαστικές διαδικασίες στην συνοριακή αστυνομία κατά διακινητών και συνεργών, σε αύξηση κατά 70% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2022.

Τον Ιούνιο-Αύγουστο 2023, οι αστυνομικοί των συνόρων κατέσχεσαν 4.060 κιλά καπνού και πάνω από 245.000 κουτιά τσιγάρων διαφόρων εμπορικών σημάτων που διακινήθηκαν παράνομα, αποτρέποντας απώλειες περίπου 1,5 εκατομμυρίου λέβα για τον κρατικό προϋπολογισμό από . Την ίδια περίοδο του 2022, οι αντίστοιχοι αριθμοί ήταν περίπου 70 κιλά καπνού και 74.000 κουτιά τσιγάρων, αποτρέποντας απώλειες 445.000 λέβα.

Τους τελευταίους τρεις μήνες, η συνοριακή αστυνομία κατέσχεσε περισσότερα από 145 κιλά αποξηραμένης μαριχουάνας, αξίας περίπου 3 εκατομμυρίων λέβα. Την ίδια περίοδο του 2022, η κατασχεθείσα μαριχουάνα είχε αξία περίπου 65.000 λέβα.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε