Πέμπτη, 07 Δεκ, 2023
Ένα φορτηγό μεταφέρει μπουκάλια της Coca-Cola στα περίχωρα της Μόσχας στις 6 Αυγούστου 2014. (Reuters/Maxim Shemetov)

Υπάλληλοι της Coca-Cola εκπαιδεύονται στο πως να «γίνουν λιγότερο λευκοί»: Πληροφοριοδότης

Υπάλληλοι της Coca-Cola είναι καθώς φαίνεται υποχρεωμένοι να εκπαιδεύονται για το πως να είναι «λιγότερο λευκοί» για την καταπολέμηση του ρατσισμού, σύμφωνα με φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο από έναν φερόμενο πληροφοριοδότη.

Δεν είναι ακριβώς σαφές πού τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες. Οι εικόνες δείχνουν ένα σεμινάριο με τίτλο: «Αντιμετώπιση του ρατσισμού. Κατανοώντας τι σημαίνει να είσαι λευκός. Αμφισβητώντας τι σημαίνει να είσαι ρατσιστής».

«Να είσαι λιγότερο καταπιεστικός, να είσαι λιγότερο αλαζονικός, να είσαι λιγότερο σίγουρος, να είσαι λιγότερο αμυντικός, να είσαι λιγότερο αδαής, να είσαι πιο ταπεινός, να ακούς, να πιστεύεις, σπάσε την απάθεια, σπάσε τη λευκή αλληλεγγύη» παρατίθενται ως μέσα για να γίνει κανείς «λιγότερο λευκός» στις φωτογραφίες. Δεν εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο επιτυγχάνονται αυτά τα πράγματα.

«Στις ΗΠΑ και σε άλλες δυτικές χώρες,η κοινωνία κάνει τους λευκούς να αισθάνονται εγγενώς ανώτεροι επειδή είναι λευκοί», ισχυρίζεται μια από τις διαφάνειες. «Η έρευνα δείχνει ότι από την ηλικία των 3 έως 4 ετών, τα παιδιά καταλαβαίνουν ότι είναι καλύτερο να είναι λευκά».

Η διαφάνεια φαίνεται να καταλήγει: «Προσπαθήστε να είστε λιγότερο λευκοί».

Ο Χάρμιτ Κ. Ντίλον, συντηρητικός δικηγόρος, έγραψε ότι οι διαφάνειες φαίνεται να δείχνουν «κατάφωρη φυλετική διάκριση» εναντίον των λευκών. Η συντηρητική πολιτική σχολιάστρια Κάντενς Όουενς προέτρεψε τους υπαλλήλους να μηνύσουν την εταιρεία.

«Εάν μια εταιρεία έστελνε ένα εκπαιδευτικό κιτ που έδινε οδηγίες στους μαύρους στο πώς να« γίνουν λιγότερο μαύροι», ο κόσμος θα εκρήγνονταν και θα ακολουθούσουν αγωγές», έγραψε στο Twitter. Ελπίζω πραγματικά αυτοί οι υπάλληλοι να μηνύσουν την @CocaCola για κατάφωρο ρατσισμό και διακρίσεις».

Η Coca-Cola εξέδωσε δήλωση στον ιστότοπό της σχετικά με τις φωτογραφίες και προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί από το υλικό.

«Το βίντεο και οι εικόνες που αποδίδονται σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Coca-Cola δεν αποτελούν μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος της εταιρείας», γράφει μια δήλωση της εταιρείας με τίτλο «Δήλωση σχετικά με το πρόγραμμα εκμάθησης της Coca-Cola πάνω στην ποικιλομορφία, την δικαιοσύνη και την ένταξη».

Η εταιρεία που εδρεύει στην Ατλάντα πρόσθεσε: «Το διεθνές πρόγραμμα Better Together αποτελεί μέρος ενός προγράμματος εκμάθησης που βοηθά στη δημιουργία ενός εργασιακού χώρου χωρίς αποκλεισμούς. Αποτελείται από έναν αριθμό σύντομων χρονογραφημάτων, ολιγόλεπτων το καθένα. Η εκπαίδευση περιλαμβάνει πρόσβαση στην πλατφόρμα εκμάθησης LinkedIn σε διάφορα θέματα, συμπεριλαμβανομένης της ποικιλομορφίας, της δικαιοσύνης και της ένταξης. Το εν λόγω βίντεο ήταν προσβάσιμο στην πλατφόρμα LinkedIn Learning αλλά δεν ήταν μέρος του προγράμματος σπουδών της εταιρείας. Θα συνεχίσουμε να ακούμε τους υπαλλήλους μας και να βελτιώνουμε τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα, ανάλογα με την περίπτωση».

Η Coca-Cola επιβεβαίωσε στο Newsweek ότι το μάθημα είναι μέρος της εκπαίδευσής της.

 

Στις 19 Φεβρουαρίου, ο Κάρλιν Μπορισένκο, ακτιβιστής που υποστηρίζει την απαγόρευση της κριτικής θεωρίας των φυλών, δημοσίευσε τις εικόνες ενός εσωτερικού πληροφοριοδότη.

Στελέχη της Coca-Cola δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα της Epoch Times για σχόλιο.

Οι διαφάνειες φαίνεται να αντλούν σε μεγάλο βαθμό από την κριτική θεωρία των φυλών, μια θεωρία εμπνευσμένη από την μαρξιστική ιδεολογία που ερμηνεύει την ιστορία ως αγώνα μεταξύ λευκών και άλλων φυλών, επισημαίνοντας τους ανθρώπους – συνήθως λευκούς – ως «καταπιεστές» και όλες τις άλλες εθνικότητες ως «καταπιεσμένους» ανάλογα το χρώμα του δέρματός τους. Η θεωρία απηχεί τον μαρξιστικό διαχωρισμό της κοινωνίας που βασίζεται στην τάξη και φαντάζεται τον «ταξικό αγώνα» με βάση τη φυλή, το φύλο και τον σεξουαλικό προσανατολισμό.

Η θεωρία έχει εισέλθει σε δημόσια σχολεία, πανεπιστήμια, χώρους εργασίας και την ομοσπονδιακή κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια. Έχει προκαλέσει τις ανησυχίες των υποστηρικτές της ελευθερίας του λόγου και των συντηρητικών, με τον τέως Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να έχει εκδώσει μια εντολή το 2020 που απαγόρευε τα εκπαιδευτικά προγράμματα σε ομοσπονδιακούς υπαλλήλους βασισμένα στην κριτική θεωρία των φυλών.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε