Τρίτη, 16 Ιούλ, 2024
(ευγενική παραχώρηση του Κέησι Κινγκ)

Υπέρβαρος άντρας 372 κιλών καταφέρνει να χάσει τα 272 και να γίνει αγνώριστος

Μετάφραση: Αλία Ζάε

Ένας υπέρβαρος άντρας, που είχε φτάσει να απασχολεί το εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο των ΗΠΑ, πέτυχε να αντιστρέψει τα πράγματα και να αλλάξει τη ζωή του. Μετά από μια εγχείρηση, πλήρη αλλαγή διατροφικών συνηθειών αλλά κυρίως χάρη σε έναν καινούριο τρόπο να βλέπει τα πράγματα κατάφερε να χάσει 180 κιλά, ώστε σήμερα να είναι σε θέση να λέει γεμάτος αυτοπεποίθηση: «Είμαι ικανοποιημένος με τον εαυτό μου».

Ο 38χρονος Κέησι Κινγκ από τη Γεωργία των ΗΠΑ άρχισε να γίνεται παχύσαρκος όταν πήγαινε ακόμα στο Γυμνάσιο, κάτι που προκάλεσε τον κοινωνικό εξοστρακισμό του. Όταν έφτασε στα 373 κιλά, το φαγητό είχε γίνει πια το καταφύγιό του.

«Πάντα ήμουν ο παρίας, κατά κάποιο τρόπο. Ήμουν πάντοτε παράξενος ή διαφορετικός, με πολλή ενέργεια, θορυβώδης… Ποτέ δεν είχα πολλούς φίλους, έτσι απλά έτρωγα πολύ.»

Τελειώνοντας το σχολείο, δούλεψε σε αρκετά εστιατόρια και έμαθε να αντιμετωπίζει τη μοναξιά του με το φαγητό. Όσο περισσότερο έτρωγε τόσο πιο τεράστιος γινόταν. Μετά από έναν τραυματισμό στον αστράγαλο που τον ακινητοποίησε για δύο μήνες, οι διατροφικές του συνήθειες ξέφυγαν από κάθε όριο.

Ο Κέησι Κινγκ νέος. (ευγενική παραχώρηση του Κέησι Κινγκ)

 

Πριν αρχίσει να χάνει βάρος, έφτασε τα 373 κιλά. (ευγενική παραχώρηση του Κέησι Κινγκ)

 

«Απλώς έτρωγα όλη μέρα. Έπαιζα βιντεοπαιχνίδια, δεν πολυέβγαινα… Δεν ήμουν καθόλου δραστήριος.»

Ο Κινγκ περνούσε όλη την ημέρα μέσα στο σπίτι. Δεν πήγαινε σε φίλους, ενώ την οικογένειά του την έβλεπε μόνο σε εξαιρετικές περιστάσεις. Σύμφωνα με τον ίδιο, ένιωθε παγιδευμένος.

Έχοντας ζήσει με τον πατέρα του για 14 περίπου χρόνια, τον θυμάται να βγαίνει για να φέρει φαγητό: 12-15 κοτόπουλα πανέ με σάλτσα μπάρμπεκιου, μια μεγάλη μερίδα πατατοκροκέτες και ένα μεγάλο γλυκό τσάι. Άλλες φορές μπορεί να έπαιρναν πίτσα – 2 μεγάλες πίτσες, μόνο οι δυο τους.

«Δεν μετρούσαμε θερμίδες, απλά τρώγαμε μέχρι να χορτάσουμε.»

Τελικά, οι γονείς του αναγκάστηκαν να του μιλήσουν για το βάρος του, επιμένοντας ότι μόνο ο ίδιος μπορούσε να κάνει κάτι για να αλλάξει τα πράγματα. Παρά την ιδιαίτερη σχέση που είχε ιδίως με τη μητέρα του, που ήταν πάντα με το μέρος του, το μήνυμα δεν ελήφθη μέχρι που έγινε θείος.

Ο Κέησι Κινγκ με τον ανιψιό του, που τον ενέπνευσε να χάσει βάρος. (ευγενική παραχώρηση του Κέησι Κινγκ)

 

«Πριν από τέσσερα χρόνια, ήμουν πια τόσο τεράστιος που δεν μπορούσα να σηκωθώ. Πήγαμε στο νοσοκομείο την επόμενη ημέρα και εκεί μου εξήγησαν ότι εφόσον μετά βίας αναπνέω, δεν παίρνω και αρκετό οξυγόνο. Αυτή ήταν η  αιτία της συνεχούς μου κόπωσης και αδυναμίας  να κινηθώ. Και μου είπαν ότι όπου νά’ ναι θα πεθάνω.

»Περίπου εκείνη την εποχή, είχε γεννηθεί και ο ανιψιός μου. Σκέφτηκα ότι θα αλλάξω τη ζωή μου για χάρη αυτού του παιδιού, επειδή τον αγαπούσα και ήθελα να είμαι ένας καλός θείος.»

Όχι άλλη κούραση!

Έτσι ο Κινγκ πήρε την υγεία του στα χέρια του. Το 2019, όταν ζύγιζε 322 κιλά, συμμετείχε στον δεύτερο κύκλο επεισοδίων του ριάλιτι του TLC (The Learning Channel) «Τόνοι Οικογένειας» («Family By The Ton»). Προτού του προσφερθεί η εγχείρηση απώλειας βάρους, του ζητήθηκε να χάσει πρώτα μερικά κιλά μόνος του, για να φανεί η αποφασιστικότητά του. Ο Κινγκ κατάφερε να φτάσει στα 285 κιλά με έναν υγιή τρόπο, πριν υποβληθεί σε επιμήκη γαστρεκτομή (γαστρικό μανίκι). Μετά από την εγχείρηση, αντικατέστησε τα γαργαντουικά του γεύματα με μικρότερα και συχνότερα, που περιλάμβαναν σαλάτα, ψητά λαχανικά και ψητό κρέας. Σιγά σιγά το στομάχι του προσαρμόστηκε στη νέα κατάσταση – το ίδιο κι αυτός.

Πριν και μετά την απώλεια βάρους. (ευγενική παραχώρηση του Κέησι Κινγκ)

 

Χάνοντας βάρος, έγινα πιο ενεργητικός και άρχισα να ασχολούμαι περισσότερο με τη διατροφή μου.»

Ακολούθησαν τα κομπλιμέντα για την εμφάνισή του. Κάποιοι είπαν ότι δείχνει «χαριτωμένος», κάτι που του άρεσε πολύ. Καθώς πολλαπλασιάζονταν τα θετικά σχόλια, όχι μόνο βελτιωνόταν η διάθεσή του, αλλά και ενισχυόταν η θέλησή του να συνεχίσει την προσπάθεια.

Με την πεζοπορία, το περπάτημα, την κολύμβηση και την υγιεινή διατροφή, ο Κινγκ εισήλθε σε μια ανοδική πορεία. Μετά από την εγχείρηση, κατάφερε να χάσει 176 κιλά, φτάνοντας το βάρος των 110, το οποίο δεν απέχει και πολύ από τον τελικό του στόχο των 97 κιλών. Βέβαια, μερικές μέρες είναι δύσκολες…

«Ακόμα ζηλεύω τους άλλους που τρώνε φυσιολογικό φαγητό. Ακόμα θέλω και λαχταράω πράγματα. Ορισμένες φορές, τα κιλά δεν έφευγαν. […] Τότε έπρεπε να είμαι σκληρός με τον εαυτό μου – αλλά δεν ήθελα να ξαναγίνω τεράστιος.»

Ο Κέησι Κινγκ δείχνει τη μεταμόρφωσή του, φορώντας τα παλιά του ρούχα. (ευγενική παραχώρηση του Κέησι Κινγκ)

 

Ο Κινγκ, ο οποίος δουλεύει τώρα σε ένα κέντρο εκπλήρωσης της Home Depot κοντά στο σπίτι του, δεν θυμίζει σε τίποτα τον εφηβικό του εαυτό. Δημοσιοποιεί την εξέλιξη της προσπάθειάς του στο Instagram και δηλώνει ότι έχει περισσότερη ενέργεια στο σώμα, τον νου και τα συναισθήματά του από ποτέ.

«Είμαι πραγματικά χαρούμενος με το ποιος είμαι. Δεν ξέρει κανείς πόσο δυστυχισμένος είναι, μέχρι να γνωρίσει και την άλλη πλευρά.»

Ούτε ραντεβού είχε βγει ποτέ. Η αγάπη είχε αποκλειστεί από τη ζωή του, αφού ένιωθε «άσχημος και σαν ένα ανθρώπινο σαρκικό απόβλητο».

«Δεν μπορούσα να έχω τίποτε από αυτά παλιότερα. Πριν, απλώς υπήρχα σε αυτό τον κόσμο. Τώρα ζω τη ζωή μου.»

Διάφορα στάδια της μεταμόρφωσης του Κέησι Κινγκ. (ευγενική παραχώρηση του Κέησι Κινγκ)

 

Σήμερα, ο Κινγκ ερευνά τις δυνατότητες της πλαστικής χειρουργικής για την αφαίρεση του πλεονάζοντος δέρματος.

«Είναι κάτι περίπλοκο και εξαιρετικά ακριβό», λέει. Αλλά δεν εγκαταλείπει την ιδέα, καθώς θέλει όταν πηγαίνει για κολύμπι μαζί με άλλους, να βγάζει την μπλούζα του χωρίς να ντρέπεται.

Η υποστήριξη της οικογένειάς του και των φίλων του τον κάνει να νιώθει σαν σούπερ-ήρωας.

«Κατά κανόνα, είμαι ταπεινός. Αλλά τα κοπλιμέντα μου παίρνουν τα μυαλά! Μόλις άρχισα να στηρίζομαι στην ιδέα ότι εμπνέω τον κόσμο και ότι είμαι ένας καταπληκτικός άνθρωπος.»

Διάφορα στάδια της μεταμόρφωσης του Κέησι Κινγκ και η επίδρασή της στο δέρμα του. (ευγενική παραχώρηση του Κέησι Κινγκ)

 

Σύμφωνα με τον Κινγκ, δεν υπάρχει καμία σωστή δίαιτα. Η απώλεια βάρους είναι ένα προσωπικό ταξίδι και καθένας βρίσκει τον τρόπο που ταιριάζει στον ίδιο.

«Μη διακινδυνεύετε τη ζωή σας. Μην κάνετε πράγματα που θα σας σκοτώσουν σε ένα ή δύο χρόνια, αλλά κάντε αυτό που είναι καλό για εσάς», συμβουλεύει και προσθέτει ότι «δεν χρειάζεται να κάνετε δραστικές αλλαγές στη ζωή σας, εκτός αν βρίσκεστε στα πρόθυρα του θανάτου κυριολεκτικά. Προτιμήστε τις μικρές αλλαγές, όπως το να παίρνετε σόδα, να τρώτε λιγότερα τηγανητά και περισσότερα ψητά, να προσθέτετε λαχανικά στο φαγητό σας και να γίνετε πιο δραστήριοι. Με αυτόν τον τρόπο θα πετύχετε μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

Και μια τελευταία συμβουλή:

«Πάρτε έναν σκύλο! Βγάλτε τον βόλτα! Το ταξίδι δεν είναι γρήγορο, αλλά είναι κατορθωτό.»

Μια πρόσφατη φωτογραφία του Κέησι Κινγκ. (ευγενική παραχώρηση του Κέησι Κινγκ)

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε