Τρίτη, 05 Μαρ, 2024
Zuby, ράπερ, συγγραφέας, γυμναστής και πολιτικός σχολιαστής, στη Νέα Υόρκη στις 25 Ιουνίου 2022. (Otabius Williams/The Epoch Times)

Zuby: Μεγάλη έμφαση στα δικαιώματα, ελάχιστη στην ευθύνη

Ο ράπερ, συγγραφέας, προπονητής φυσικής κατάστασης και πολιτικός σχολιαστής Zuby λέει ότι η πίστη και οι εμπειρίες της ζωής του τον έχουν προετοιμάσει για να τοποθετηθεί κατά των επικίνδυνων και παράλογων τάσεων, όπως την τάση της αριστεράς να υποστηρίζει τα προσωπικά δικαιώματα χωρίς να καθιστά τους ανθρώπους υπεύθυνους για τις επιλογές τους.

«Αυτό είναι ένα μήνυμα που εύχομαι να προωθούνταν περισσότερο», δήλωσε ο Zuby κατά τη διάρκεια συνέντευξης στην εκπομπή «American Thought Leaders» του EpochTV. «Νομίζω ότι μιλάμε πάρα πολύ τώρα στη Δύση για τα δικαιώματα και όχι αρκετά για την ευθύνη. Και το να μιλάμε για δικαιώματα είναι πολύ σημαντικό- μιλάω πολύ για δικαιώματα, αλλά πρέπει πάντα να το συνδυάζετε με την ευθύνη, επειδή με κάθε δικαίωμα έρχεται και η ευθύνη».

«Και νομίζω ότι δίνεται τόση μεγάλη έμφαση στο πρώτο μέρος: έχω δικαίωμα να κάνω αυτό, έχω δικαίωμα να κάνω εκείνο. Αυτό είναι το δικαίωμά μου… εγώ, εγώ, εγώ. Είναι πραγματικά ναρκισσιστικό και ανώριμο», δήλωσε ο Zuby.

Είπε ότι υπάρχει μια τάση για τους προοδευτικούς να κατηγορούν για όλα όσα συμβαίνουν σε ένα άτομο, ειδικά σε ένα μη λευκό άτομο, το περιβάλλον του, λέγοντας ότι είναι θύμα και χωρίς να θεωρούν το άτομο αυτό υπεύθυνο για τις επιλογές του.

«Έτσι, αν κάποιος διαπράττει ένα έγκλημα ή αν κάποιος κάνει κάτι κακό ή λάθος, αυτό οφείλεται καθαρά σε περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς παράγοντες. Και αν απλά ήταν τα πράγματα σωστά [πιστεύουν οι προοδευτικοί], τότε αυτό το άτομο δεν θα το είχε κάνει. Αυτό είναι σχεδόν αντίθετο με την ιδέα της ελεύθερης βούλησης», δήλωσε ο Zuby.

«Νομίζω ότι αυτή είναι μια ελκυστική σκέψη, νούμερο ένα επειδή επιτρέπει στους ανθρώπους να αρνούνται την προσωπική ευθύνη. Αλλά επίσης, επειδή υπάρχει κάποια αλήθεια σε αυτήν, αλλά την κάνουν απόλυτη», είπε. «Δεν επιλέγεις τα χαρτιά που σου μοιράζουν, αλλά μπορείς να επιλέξεις πώς θα παίξεις το χαρτί, ειδικά κατά τη διάρκεια πολλών δεκαετιών».

Ο Zuby πιστεύει ότι όταν οι άνθρωποι λαμβάνουν αποφάσεις χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους την προσωπική ευθύνη, αυτό οδηγεί στη διάβρωση της κοινωνίας.

«Θα ανατεθεί στο κράτος, θα ανατεθεί σε κάποιον άλλον που θα μπορεί στη συνέχεια να έχει τον έλεγχο πάνω σου και να σε χειραγωγεί», δήλωσε ο Zuby. Αυτό ισχύει για όλα τα σημαντικά ζητήματα, από τα δικαιώματα στην οπλοκατοχή μέχρι τις αμβλώσεις. Οι άνθρωποι της αριστεράς επικεντρώνονται μόνο στο δικαίωμα της γυναίκας να επιλέξει την άμβλωση, αλλά δεν μιλούν για την προσωπική ευθύνη για την εγκυμοσύνη εξ αρχής, πρόσθεσε.

Παίρνοντας τον εύκολο δρόμο

«Ως είδος που αναπαράγεται, και όλοι έχουμε την δυνατότητα και την ικανότητα να αναπαραγόμαστε και το δικαίωμα να αναπαραγόμαστε, [αλλά] πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με αυτό, πρέπει να είμαστε έξυπνοι, πρέπει να παίρνουμε σωστές αποφάσεις», δήλωσε ο Zuby.

Ο Zuby πιστεύει ότι οι άνθρωποι της αριστεράς θα πρέπει να είναι ειλικρινείς με τα επιχειρήματά τους υπέρ της άμβλωσης και να μην τη χρησιμοποιούν για να αποφύγουν την προσωπική ευθύνη.

«Όλοι γνωρίζουμε πώς γίνονται τα μωρά. Και υπάρχουν διάφορες επιλογές, υπάρχει η αποχή από το σεξ, υπάρχει η αντισύλληψη, υπάρχει η γονεϊκότητα, υπάρχει η υιοθεσία, αυτές οι τέσσερις επιλογές, ηθικά, είναι όλες καλές. Σε καμία από αυτές τις επιλογές δεν σκοτώνεται κανείς», δήλωσε ο Zuby.

Παρομοίασε την άμβλωση με τη δουλεία, καθώς και τα δύο είναι απεχθή, όπως είπε.

«Όταν διαβρώνεις την προσωπική ευθύνη και δίνεις στους ανθρώπους μια εύκολη διέξοδο για τα πάντα, ουσιαστικά, τότε θα προσαρμόσουν τις συμπεριφορές τους ανάλογα, μαζικά», δήλωσε ο Zuby.

«Εντάξει, ας είμαστε ειλικρινείς, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που πιστεύουν ότι πρέπει να μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις, να ασκείς κάθε δικαίωμα, να μην έχεις καμία ευθύνη, να μην υφίστασαι καμία από τις συνέπειες», πρόσθεσε ο Zuby.

Το να εστιάζουμε υπερβολικά στα δικαιώματα και στα συναισθήματα των ανθρώπων, απλώς τροφοδοτεί περισσότερα προβλήματα, δήλωσε ο Zuby.

Προστατέψτε τους αθώους

Ένα από τα πιο ανήθικα πράγματα που συμβαίνουν είναι η κατήχηση των μικρών παιδιών με την ιδεολογία του φύλου, δήλωσε ο Zuby.

«Οι άνθρωποι λένε ότι τα 11χρονα, τα 10χρονα, τα 8χρονα μπορούν να λαμβάνουν εξαιρετικά σοβαρές και καθοριστικές για τη ζωή τους μόνιμες αποφάσεις για τον εαυτό τους», δήλωσε ο Zuby.

«Και το βλέπετε να συμβαίνει στα σχολεία, ίσως να ξεκίνησε κυρίως στα πανεπιστήμια, αλλά έχει περάσει τώρα στα νηπιαγωγεία, στα 6χρονα, οι άνθρωποι θέλουν να διδάξουν στα 6χρονα για όλα τα είδη του σεξ και των θεμάτων που σχετίζονται με τη σεξουαλικότητα και ούτω καθεξής», δήλωσε ο Zuby.

Ο Zuby δήλωσε ότι παρακολουθεί το θέμα των τρανσέξουαλ από το 2015, επειδή ανησυχούσε για τις επιπτώσεις που έχει στις γυναίκες και τα παιδιά.

«Έλεγα, λοιπόν, ότι αυτό αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε άνδρες που θα ταυτοποιούνται ως γυναίκες και θα εισέρχονται στους ιδιωτικούς τους χώρους ή ακόμη και θα τις ανταγωνίζονται στον αθλητισμό και ούτω καθεξής», δήλωσε ο Zuby. Και οι φίλοι του τον αποκαλούσαν κινδυνολόγο, αλλά αυτό ακριβώς συμβαίνει τώρα, είπε.

«Στο πρώτο κιόλας τραγούδι του πρώτου μου άλμπουμ, έχω έναν στίχο όπου λέω ότι οι ιδέες μου είναι ασύλληπτες, όπως οι άνδρες που γεννούν», είπε ο Zuby. «Και ζούμε κυριολεκτικά σε μια εποχή τώρα όπου οι άνθρωποι υποστηρίζουν και επιχειρηματολογούν ότι οι άνδρες μπορούν πράγματι να γεννήσουν».

Επιπλέον, οι λεγόμενες «ώρες παραμυθιού από τρανσέξουαλ» στα σχολεία απασχολούν τον Zuby. Πιστεύει ότι οι άνθρωποι που υποστηρίζουν αυτή την ιδεολογία των τρανσέξουαλ, έχουν αδιαφορήσει για την ασφάλεια και την ευημερία των παιδιών, επιτρέποντας στα μικρά παιδιά να σεξουαλικοποιηθούν.

«Πώς γίνεται αυτό να είναι πραγματικότητα; Γιατί βλέπω βίντεο με ενήλικες άνδρες, άνδρες, παρεμπιπτόντως, να χορεύουν για μικρά παιδιά και στη συνέχεια να τους πετάνε χρήματα ή μικρά παιδιά να χορεύουν για ενήλικες άνδρες σε γκέι κλαμπ; Πώς στο καλό; Μπορεί κάποιος να το δει αυτό και να πει, ω ναι, αυτό είναι καλό;», δήλωσε ο Zuby.

Κοινή λογική σε έναν παράλογο κόσμο

Ο Zuby δήλωσε ότι από την αρχή της ανεξάρτητης καριέρας του είχε πάντα τις ρίζες του στην κοινή λογική, αλλά η αριστερά έχει γίνει πιο παράλογη και ριζοσπαστική στην ιδεολογία της.

«Δεν θέλω να λέω στους ανθρώπους τι να σκέφτονται. Θέλω όμως να πω στους ανθρώπους να σκέφτονται. Θέλω να ενθαρρύνω την σκέψη», δήλωσε ο Zuby.

Ο Zuby πιστεύει ότι η σύγχρονη κοινωνία έχει διαβρωθεί στο βαθμό που έχει διαβρωθεί επειδή οι άνθρωποι δεν πιστεύουν ότι υπάρχουν θεμελιώδεις αλήθειες, όπως ότι υπάρχουν δύο βιολογικά φύλα που είναι εγγενώς διαφορετικά.

«Αν μπορείς να κάνεις τους ανθρώπους να πιστέψουν σε παραλογισμούς, μπορείς να τους κάνεις να διαπράξουν φρικαλεότητες, και το έχουμε δει αυτό να διαδραματίζεται πολλές φορές κατά τη διάρκεια των αιώνων», δήλωσε ο Zuby.

Όπως ο παραλογισμός ότι οι άνδρες μπορούν να γεννήσουν, δήλωσε ο Zuby. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν μόνο δύο φύλα, «και ότι ναι μεν υπάρχει επικάλυψη στους ρόλους, αλλά είναι διαφορετικοί. Και υπάρχουν ορισμένοι ρόλοι που είναι μοναδικοί για κάθε φύλο- κάθε άνθρωπος σε αυτή τη γη γεννήθηκε από μια γυναίκα, όλοι μας, ο κάθε άνθρωπος που περπάτησε ποτέ στον πλανήτη», είπε ο Zuby.

Ο Zuby επέκρινε τους ακαδημαϊκούς χώρους, γιατί έχουν γίνει χώροι κατήχησης αντί για μάθηση, κάτι που έχει προκαλέσει την απαξίωση της κοινωνίας, όπως είπε.

«Όταν λέω υποβαθμισμένη, εννοώ, αγκιστρωμένη και χωρίς ρίζες, από την αντικειμενικότητα και την πραγματικότητα, την ολότητα και τη δικαιοσύνη ως την καλοσύνη και την ηθική».

Η πρόοδος είναι καλή όταν η κοινωνία έχει τις ρίζες της σε στέρεες ηθικές αλήθειες, είτε αυτές είναι η θρησκεία είτε άλλες ανώτερες αλήθειες. Αν όχι, οι άνθρωποι θα αποπροσανατολιστούν και θα αναζητήσουν κάτι για να καλύψουν αυτό το κενό, δήλωσε ο Zuby.

«Επειδή όταν οι άνθρωποι προσπαθούν να προσανατολιστούν, τείνουν να κοιτάζουν προς τα πάνω. Έτσι, αν υπάρχει κάποια μανιακή φιγούρα ή ένα πρόσωπο τύπου δικτάτορα ή αυταρχικού, που τους δίνει στη συνέχεια [ένα αφήγημα], είναι πιο εύκολο να πουλήσεις στους ανθρώπους ένα αφήγημα με αυτόν τον τρόπο», δήλωσε ο Zuby.

«Θέλω να πω, αν εξετάσετε τις συνθήκες που οδήγησαν στην άνοδο κάποιου σαν τον Χίτλερ, ήταν ότι εξετάζετε την κατάσταση στην οποία βρισκόταν η γερμανική κοινωνία μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, και οδηγώντας σε αυτό, οι άνθρωποι ήταν αποπροσανατολισμένοι», δήλωσε ο Zuby.

Τερματισμός της πανδημίας της δειλίας

Ο λόγος για τον οποίο η κοινωνία βρίσκεται σε τέτοιο χάλι είναι επειδή οι άνθρωποι φοβούνται να μιλήσουν.

«Αλλά το συνδυάζουμε αυτό με μια επιδημία, αυτό που ονομάζω πανδημία της δειλίας, όπου οι άνθρωποι που γνωρίζουν ακόμη και την αλήθεια φοβούνται να την πουν», δήλωσε ο Zuby.

Κατά συνέπεια, οι κυβερνήσεις μπόρεσαν να χειραγωγήσουν τους ανθρώπους κατά τη διάρκεια της πανδημίας επειδή οι άνθρωποι ήταν αποπροσανατολισμένοι και φοβισμένοι, δήλωσε ο Zuby.

Σε αυτή την κρίσιμη καμπή της ιστορίας, το να μιλήσουμε είναι ζωτικής σημασίας, επειδή σήμερα είμαστε εξίσου ευάλωτοι σε έναν ηγέτη τύπου Χίτλερ, όπως και κάθε κοινωνία, δήλωσε ο Zuby. «Τα μόνα δύο πλεονεκτήματα που έχουμε έναντι των προγόνων μας είναι [ότι έχουμε] καλύτερη τεχνολογία και πρόσβαση στην ιστορία».

«Ξέρετε, οι άνθρωποι δεν θέλουν απαραίτητα να έχουν δίκιο, θέλουν να είναι στην πλειοψηφία», δήλωσε ο Zuby. Οι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν τον λιγότερο δύσκολο δρόμο και σιωπούν σε θέματα, ακόμη και αν γνωρίζουν ότι αυτό που γίνεται είναι λανθασμένο ή επιβλαβές για την κοινωνία.

«Πρέπει επίσης να είσαι πρόθυμος να σηκωθείς και να πεις όχι, αν νομίζεις ότι κάτι είναι λάθος, ή νομίζεις ότι κάτι πάει πολύ μακριά, νομίζεις ότι κάποιος κακομεταχειρίζεται, βλέπεις κάτι που είναι λάθος, πρέπει να είσαι σε θέση να το φωνάξεις, ακόμη και αν είσαι ο πρώτος ή ο μόνος».

Το να μιλάς ενάντια στο δημοφιλές αφήγημα, αρχικά, απαιτεί θάρρος, αλλά γίνεται ευκολότερο όσο περισσότερο το κάνεις, δήλωσε ο Zuby.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε