Παρασκευή, 29 Μαρ, 2024
Ο επικεφαλής του WHO, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Αυτός είναι ο υπεύθυνος που δεν ειδοποίησε τον WHO, για το πόσο γρήγορα διαδιδόταν ο ιός του ΚΚ Κίνας

Αποκλειστικό ρεπορτάζ της Epoch Times .

 

Αυτός είναι ο υπεύθυνος για την μη ειδοποίηση του WHO (Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας – ΠΟΥ) για το πόσο γρήγορα εξαπλωνόταν ο ιός του ΚΚΚ. Τώρα υπάρχει μια παγκόσμια έκκληση που απαιτεί από τον Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους (Ghebreyesus) να παραιτηθεί.

Δείτε το βίντεο εδώ, στα Αγγλικά.

Παρακάτω βρίσκεται η μετάφραση.

Οι κινεζικές αρχές κάλυψαν την επιδημία του ιού του ΚΚΚ στην Γουχάν, το οποίο οδήγησε σε παγκόσμια πανδημία.

Ο Ghebreyesus, ο επικεφαλής του ΠΟΥ, όχι μόνο υποτίμησε επανειλημμένα τη σοβαρότητα του ιού, αλλά οι ενέργειές του έδειξαν επίσης ότι προσπαθούσε να ευχαριστήσει το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ). Τώρα, άνθρωποι σε όλο τον κόσμο υπογράφουν μια έκκληση ζητώντας του να παραιτηθεί. Σύμφωνα με ορισμένους επικριτές, οι χώρες που εμπιστεύτηκαν την καθοδήγηση του ΠΟΥ βιώνουν πολύ σοβαρές συνέπειες. Με άλλα λόγια, ο Ghebreyesus είναι υπεύθυνος για την παγκόσμια εξάπλωση του ιού του ΚΚΚ.

Πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο κατηγορούν τον ΠΟΥ για την παγκόσμια πανδημία. Ο Ghebreyesus είναι το επίκεντρο της κατακραυγής. Η συμπεριφορά του έδειξε ότι προσπαθούσε να ευχαριστήσει το Κ.Κ.Κ. και έτσι δεν μίλησε για την πραγματική σοβαρότητα του ιού.

Στις 5 Ιανουαρίου, η Κίνα ανέφερε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι ο ιός ήταν μεταδοτικός. Ο Ghebreyesus δεν πρότεινε ταξιδιωτικούς περιορισμούς για την Κίνα.

Στις 14 Ιανουαρίου, ο ιός εξαπλωνόταν σε περιορισμένη περιοχή.

Με βάση τις «επίσημες» πληροφορίες από την Κίνα, ο ΠΟΥ δήλωσε ότι υπήρξε περιορισμένη μετάδοση του κορωνοϊού από άνθρωπο σε άνθρωπο, κυρίως μικρές συστάδες σε οικογένειες, προσθέτοντας ότι «είναι πολύ σαφές τώρα ότι δεν έχουμε κανονική μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο».

Στις 23 Ιανουαρίου, ο ΠΟΥ δήλωσε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι υπήρξε μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο εκτός της Κίνας.

Στις 28 Ιανουαρίου, [ο Ghebreyesus] δεν πρότεινε την λήψη μέτρων σχετικά με τους Κινέζους κατοίκους εξωτερικού και είπε ότι ήταν σίγουρος πως η Κίνα θα μπορούσε να συγκρατήσει τον ιό.

Στις 3 Φεβρουαρίου, τέθηκε εναντίον των ταξιδιωτικών περιορισμών και της διακοπής του εμπορίου με την Κίνα.

Στις 12 Μαρτίου, ο Ghebreyesus ανακοίνωσε ότι ο ιός είχε εξαπλωθεί παγκοσμίως. Χώρες σε όλο τον κόσμο το είχαν ήδη συνειδητοποιήσει πολύ νωρίτερα.

Καναδοί ξεκίνησαν μια έκκληση στο Change.org, ζητώντας από τον Ghebreyesus να παραιτηθεί. Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Τάρο Άσο δήλωσε ότι ο Ghebreyesus θα πρέπει να θεωρηθεί υπεύθυνος για την πανδημία και τις τρομερές συνέπειες που αντιμετωπίζει τώρα ο κόσμος. Περισσότερα από 600.000 άτομα υπέγραψαν την έκκληση.

Ο Άσο είπε επίσης ότι η Κινέζα προκάτοχος του Ghebreyesus ήταν επίσης ανίκανη. Υποβλήθηκαν πολλές καταγγελίες εναντίον της. Ο Άσο συνέδεσε τον λόγο για την παγκόσμια εξάπλωση του ιού με την συγκάλυψη του ΚΚΚ. Μερικοί άνθρωποι είπαν ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας πρέπει να μετονομαστεί σε «Κινέζικος Οργανισμός Υγείας».

Τα Ηνωμένα Έθνη δεν έχουν ακόμη αντιδράσει στην έκκληση. Το άτομο που ξεκίνησε την έκκληση ανακοίνωσε ότι θα την κρατά ανοιχτή έως ότου λάβει απάντηση από τα Ηνωμένα Έθνη ή έως ότου απολυθεί ή διερευνηθεί ο Ghebreyesus.

Υπάρχει επίσης μια έκκληση προς τον Λευκό Οίκο με τίτλο «Αλλαγή του ονόματος Κορωνοϊός σε ιός του ΚΚΚ (ιός του Κινέζικου Κομμουνιστικού Κόμματος)».

Η καθυστέρηση στην ανταλλαγή πληροφοριών και η απόκρυψη από τις κινεζικές αρχές ήταν το βασικό αίτιο της πανδημίας. Ένα άρθρο του αρθρογράφου της Washington Post, Τζος Ρόγκιν, προτείνει να μετονομάσουμε τον κορωνοϊό σε ιό του ΚΚΚ, που είναι πιο ακριβές.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε