Πέμπτη, 25 Απρ, 2024
Αυτοκίνητα που προορίζονται για εξαγωγή περιμένουν στο λιμάνι προς φόρτωση, καθώς η εξάπλωση του κορωνοϊού (COVID-19) συνεχίζεται στην πόλη Μπρεμερχάβεν της Γερμανίας, στις 24 Απριλίου 2020. (Fabian Bimmer / Reuters)

Η αυτοκινητοβιομηχανία της Γερμανίας μεταξύ των μεγαλύτερων κερδισμένων στις εξαγωγές

ΒΕΡΟΛΙΝΟ – Οι προσδοκίες εξαγωγών στον βιομηχανικό τομέα της Ευρώπης αυξήθηκαν τον Ιούλιο, με την αυτοκινητοβιομηχανία να βρίσκεται μεταξύ των μεγαλύτερων κερδισμένων. «Είναι ευλογία για έναν τομέα που έχει πληγεί σκληρά από την πανδημία του κορωνοϊου», ανέφερε το ινστιτούτο Ifo.

Η αυτοκινητοβιομηχανία, ο ηγέτης και επικεφαλής των γερμανικών εξαγωγών, είχε χτυπηθεί βαριά λόγω της πανδημίας, η οποία κατάφερε σε ορισμένες περιοχές να παγώσει την παραγωγή  κατά τη διάρκεια των εγκλεισμών· μια περίοδο όπου οι εταιρείες προσπαθούσαν ήδη να κάνουν τη μεταστροφή από τα ντίζελ και τα βενζινοκίνητα προς τα «πράσινα» ηλεκτρικά οχήματα.

Το ινστιτούτο Ifo δήλωσε ότι ο δείκτης που παρακολουθεί τις προσδοκίες εξαγωγών του βιομηχανικού τομέα αυξήθηκε σε 6,9 μονάδες τον Ιούλιο από -2,2 του προηγούμενου μήνα χάρη στην οικονομική ανάκαμψη πολλών χωρών.

«Αρχίζει να διαφαίνεται μια συγκρατημένη αισιοδοξία στους Γερμανούς εξαγωγείς», δήλωσε το Ifo. «Ο τομέας της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι ένας από τους μεγαλύτερους κερδισμένους. Ύστερα από κάποιους πολύ δύσκολους μήνες, οι εξαγωγές θα ανακάμψουν και πάλι».

Η Daimler σημείωσε την περασμένη εβδομάδα σημάδια ανάκαμψης της ζήτησης για κορυφαία μοντέλα Mercedes-Benz και ηλεκτρικά οχήματα και η Volkswagen δήλωσε ότι αναμένει μια μικρή ανάπτυξη στην Κίνα, στην κατηγορία των πολυτελών (premium) αυτοκινήτων φέτος.

Επιπλέον, η BMW παρουσίασε το δεύτερο τρίμηνο υψηλότερες πωλήσεις στην Κίνα .

Μια μηνιαία έρευνα της Ifo, έδειξε ότι το επιχειρηματικό ηθικό συνεχίζει να ανακάμπτει τον Ιούλιο ύστερα από μια εκ των μεγαλύτερων πτώσεων των τελευταίων δεκαετιών, και οι εταιρείες αρχίζουν να ανακάμπτουν μετά από το σοκ του κορωνοϊού – αρκεί να αποφευχθεί το δεύτερο κύμα επιδημίας.

Παρ ‘όλα αυτά, η γερμανική οικονομία αναμένεται να παρουσιάσει πτώση μετά από 3 μήνες εγκλεισμού, εξαιτίας της πανδημίας. Το Ifo δήλωσε την Τρίτη ότι οι εταιρείες χημικών και ηλεκτρονικών αισθάνονται πιο αισιόδοξες σχετικά με τις εξαγωγικές τους προοπτικές, ενώ ο τομέας των μηχανολόγων μηχανικών φαίνεται λιγότερο απαισιόδοξος, παρόλο που η αγορά δεν αναμένεται να ανέβει.

Της Michelle Martin

Σε τι διαφέρει η Epoch Times από άλλες εφημερίδες;

Η Epoch Times είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ανεξάρτητη εφημερίδα στην Αμερική. Είμαστε διαφορετικοί από άλλους οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης επειδή δεν επηρεαζόμαστε από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Ο μόνος μας στόχος είναι να φέρουμε στους αναγνώστες μας ακριβείς πληροφορίες και να είμαστε υπεύθυνοι στο κοινό.
Δεν ακολουθούμε την ανθυγιεινή τάση στο σημερινό περιβάλλον των μέσων ενημέρωσης, της δημοσιογραφίας που έχει μια ατζέντα, και αντ’ αυτού χρησιμοποιούμε τις αρχές μας Αλήθεια και Παράδοση ως πυξίδα.

Αν εκτιμάτε την ανεξάρτητη δημοσιογραφία μας, βοηθήστε μας να συνεχίσουμε. Στηρίξτε την αλήθεια και την παράδοση.

[give_form id=”3924″]

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε