Παρασκευή, 19 Απρ, 2024
Γιατροί και νοσηλευτές συνέρχονται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου MedStar St. Mary's στο Λεοναρντάουν, Μέριλαντ, 8 Απριλίου 2020. (Win McNamee / Getty Images)

Γιατρός της Μινεσότα λέει ότι έχει στοχοποιηθεί για τις απόψεις του σχετικά με την COVID-19

Ένας γιατρός της Μινεσότα λέει ότι βρίσκεται υπό έρευνα από το Συμβούλιο Ιατρικής Πρακτικής της Μινεσότα για τις απόψεις του σχετικά με τον ιό του ΚΚΚ και των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) σχετικά με το θέμα της πιστοποίησης θανάτων από την ασθένεια COVID-19.

Ο Δρ. Σκοτ Τζένσεν, οικογενειακός γιατρός και Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής, πήγε στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης για να μοιραστεί ότι το Συμβούλιο Ιατρικής Πρακτικής στη Μινεσότα τον διερεύνησε για «διάδοση παραπληροφόρησης σχετικά με την ολοκλήρωση πιστοποιητικών θανάτου σε ένα πρόγραμμα ειδήσεων» και ότι παρείχε «απερίσκεπτες συμβουλές» συγκρίνοντας την COVID-19 με τη γρίπη ύστερα από δύο δημόσιες καταγγελίες που υποβλήθηκαν στο Διοικητικό Συμβούλιο.

«Θα έπρεπε να το είχα δει να έρχεται γιατί διάβασα τις απειλές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τις βλέπω τους τελευταίους δύο ή τρεις μήνες», είπε ο Τζένσεν. «Δεν συμφωνούν μαζί μου. Δεν τους άρεσε που προσπαθούσα να δώσω κάποιο πλαίσιο για τη γρίπη, για την COVID-19.»

Ο Τζένσεν ισχυρίζεται ότι οι απειλές προέρχονταν από «ανθρώπους απ’ όλα τα κοινωνικά στρώματα» συμπεριλαμβανομένων των γιατρών. Λέει ότι δεν θα μάθει ποτέ ποιος έκανε τα παράπονα.

«Δεν ξέρω αν είναι σε ένα πολιτικό στρατόπεδο ή αν είναι ακτιβιστές. Μπήκα στο Διαδίκτυο και εξέτασα τι χρειάζεται για να ολοκληρωθεί ένα παράπονο το οποίο το Συμβούλιο Ιατρικής Πρακτικής έχει υποχρέωση να παρακολουθήσει», δήλωσε ο Τζένσεν. «Είναι μια υπόθεση μιας σελίδας. Μπορείς να πεις ό,τι θέλεις, θα μπορούσε να είναι ένας μεγάλος δωρητής του άλλου κόμματος.»

Σύμφωνα με το «νόμο περί πρακτικών κυβερνητικών δεδομένων της Μινεσότα, τα δεδομένα καταγγελιών και διερεύνησης, συμπεριλαμβανομένης της πηγής καταγγελίας, ταξινομούνται ως εμπιστευτικά κατά τη διάρκεια μιας ενεργούς έρευνας», ο Ρουθ Μαρτίνεζ, MA και διευθυντής του Συμβουλίου Ιατρικής Πρακτικής της Μινεσότα , είπε στην The Epoch Times σε email. «Επειδή τα στοιχεία καταγγελίας δεν είναι δημόσια, το Διοικητικό Συμβούλιο δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει μια έρευνα ή να μοιραστεί οποιεσδήποτε πληροφορίες.»

Τον Απρίλιο, ο Τζένσεν εμφανίστηκε στην εκπομπή του Κρις Μπεργκ για να εκφράσει την ανησυχία του σχετικά με το πώς οι οδηγίες του CDC σχετικά με τον τρόπο συμπλήρωσης των πιστοποιητικών θανάτου COVID-19 (pdf) μπορούν να επηρεάσουν τους γιατρούς στο να φουσκώσουν τον αριθμό των θανάτων COVID, καθώς δεν χρειάζεται να τα επιβεβαιώσουν με κάποιο τεστ. Μετά την εμφάνισή του στο Fox News, το Τμήμα Υγείας της Μινεσότα βγήκε αρκετές φορές για να διευκρινίσει ότι δεν θα καταγράψουν μη επιβεβαιωμένες περιπτώσεις ως θανάτους στην πολιτεία.

Όσον αφορά τις δημόσιες δηλώσεις του όπου συγκρίνει την COVID-19 με τη γρίπη, ο Τζένσεν λέει: «Έχουμε περίπου 35-40.000 κρούσματα COVID-19 στη Μινεσότα μέχρι στιγμής. Σύμφωνα με το Τμήμα Υγείας, αυτό μπορεί να μεταφραστεί σε 10 φορές περισσότερα κρούσματα. Και αν όντως μεταφράζεται σε 10 φορές περισσότερα, τότε μιλάμε για 350.000 κρούσματα. Αλλά το 2018, έχουμε περισσότερους από μισό εκατομμύριο ανθρώπους με τη γρίπη στη Μινεσότα . Όταν το λέω αυτό, σας δίνω απερίσκεπτα συμβουλές σχετικά με την COVID-19 και τη γρίπη;»

Υποστηρίζει ότι δεν λέει τίποτα διαφορετικό από τον Δρ. Άντονι Φάουτσι ή τον Δρ. Ρόμπερτ Ρέντφιλντ.

Σε ένα άρθρο στο New England Journal of Medicine, σχετικά με την COVID-19, ο Φάουτσι, ο Ρέντφιλντ και ένας άλλος γιατρός είπαν: «Αν κάποιος υποθέσει ότι ο αριθμός των ασυμπτωματικών ή ελάχιστα συμπτωματικών κρουσμάτων είναι αρκετές φορές υψηλότερος από τον αριθμό των καταγεγραμένων κρουσμάτων, το ποσοστό θνησιμότητας μπορεί να είναι σημαντικά μικρότερο από 1%. Αυτό υποδηλώνει ότι οι συνολικές κλινικές συνέπειες της COVID-19 μπορεί τελικά να μοιάζουν με εκείνες μιας σοβαρής εποχιακής γρίπης (η οποία έχει ποσοστό θνησιμότητας περίπου 0,1%) ή πανδημικής γρίπης (παρόμοια με αυτές του 1957 και 1968) παρά μια ασθένεια παρόμοια με το SARS ή το MERS, που είχαν ποσοστά θνησιμότητας 9 έως 10% και 36%, αντίστοιχα.»

Ο Τζένσεν λέει ότι αισθάνεται στοχευμένος για τις διαφορετικές απόψεις του και ότι θα συνεργαστεί με την έρευνα. Η οικογένειά του του έχει δώσει δύναμη και υποστήριξη κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

«Αν αυτό μπορεί να συμβεί σε μένα [λόγω] των απόψεών μου, θα μπορούσε να συμβεί σε οποιονδήποτε», είπε ο Τζένσεν.

Πώς διαφέρει η Epoch Times από άλλες εφημερίδες;

Η Epoch Times είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ανεξάρτητη εφημερίδα στην Αμερική. Είμαστε διαφορετικοί από άλλους οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης επειδή δεν επηρεαζόμαστε από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Ο μόνος μας στόχος είναι να φέρουμε στους αναγνώστες μας ακριβείς πληροφορίες και να είμαστε υπεύθυνοι στο κοινό.
Δεν ακολουθούμε την ανθυγιεινή τάση στο σημερινό περιβάλλον των μέσων ενημέρωσης, της δημοσιογραφίας που έχει μια ατζέντα, και αντ’ αυτού χρησιμοποιούμε τις αρχές μας Αλήθεια και Παράδοση ως πυξίδα.

[give_form id=”3924″]

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε