Πέμπτη, 18 Απρ, 2024
Ένα Airbus A330-343 της Hong Kong Airlines λίγο πριν προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Hong Κong στην Κίνα στις 4 Απριλίου 2018 (Bobby Yip/Reuters)

Η Hong Kong Airlines κόβει 400 θέσεις εργασίας όσο ο κορωνοϊός πλήττει τις αεροπορικές μεταφορές.

Στις 7 Φεβρουαρίου η Hong Kong Airlines ανέφερε ότι θα περικόψει 400 θέσεις εργασίας και θα μειώσει τις δραστηριότητές της, λόγω της χαμηλής ζήτησης εξαιτίας του ξεσπάσματος του κορωνοϊού προσθέτοντας επιπλέον οικονομικές δυσκολίες στον δεύτερο μεγαλύτερο αερομεταφορέα της πόλης.

Πρώτη η South China Morning Post ανέφερε τα σχέδια της αεροπορικής για μείωση της τάξεως του 10% περίπου, του εργατικού της δυναμικού.

“Καθώς η αβεβαιότητα συνεχίζεται εξελισσόμενη φύση αυτού του παγκόσμιου ζητήματος, η χαμηλή ζήτηση θα συνεχιστεί πιθανότατα και τη θερινή περίοδο. Ως εκ τούτου χρειάζεται να λάβουμε επιπλέον μέτρα για να επιβιώσουμε.”, δήλωσε εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας μέσω e-mail στους Reuters.

“Δεν υπήρξε ποτέ εποχή τόσο κρίσιμη όσο αυτή, για την Hong Kong airlines. Τέτοιες αποφάσεις είναι δύσκολες αλλά πρέπει να γίνουν για να κρατηθεί η αεροπορική εταιρεία ζωντανή”, πρόσθεσε.

Αρκετές αεροπορικές έχουν αναστείλει τις πτήσεις τους από και προς την Κίνα, από όπου πιστεύεται ότι προέρχεται ο νέος κορωνοϊός. Ο νέος κορωνοϊός που παρουσιάζει συμπτώματα σαν αυτά της γρίπης, μπορεί να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Έχει εξαπλωθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, με 320 περιπτώσεις σε 27 χώρες και περιοχές εκτός Κίνας, σύμφωνα με επίσημες πηγές του πρακτορείου Reuters.

H Hong Kong Airlines που ένα μέρος της ανήκει στον κινεζικό όμιλο HNA Group, δήλωσε ότι θα μειώσει τις καθημερινές δραστηριότητές της σε 30 από τους 82 τομείς από τις 11 Φεβρουαρίου έως τον Μάρτιο.

Επίσης ανέφερε πως θα ζητήσει από το προσωπικό εδάφους στο Hong Kong, να πάρει το λιγότερο δύο εβδομάδες άδεια άνευ αποδοχών για κάθε μήνα ή να πηγαίνει για εργασία τρεις ημέρες την εβδομάδα μεταξύ 17 Φεβρουαρίου και 30 Ιουνίου.

Ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της, η Cathay Pacific Airways έχει ήδη ζητήσει από τους εργαζόμενούς της, να πάρουν τρείς εβδομάδες άδεια άνευ αποδοχών, λέγοντας πως η διατήρηση ρευστού χρήματος ήταν το κάτι βασικό και οι συνθήκες ήταν τόσο σοβαρές όπως και κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2009 λόγω της εκδήλωσης του ιού.

Από τα μέσα του 2019, η Cathay και η Hong Kong Airlines αντιμετωπίζουν απότομη πτώση της ζήτησης, λόγω των συχνών και πλατιών διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας στην ελεγχόμενη από την Κίνα περιοχή.

Η Hong Kong Airlines ωστόσο, αντιμετωπίζει και άλλες οικονομικές δυσκολίες. Τον Δεκέμβριο αναγκάστηκε να καταρτίσει σχέδια εξοικονόμησης χρηματικών πόρων καθώς αντιμετώπισε το ενδεχόμενο αναστολής της άδειας εκμετάλλευσης από την ρυθμιστική αρχή των αερομεταφορών της πόλης.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε