Παρασκευή, 19 Απρ, 2024
Mικρογραφία ηλεκτρονικού μικροσκοπίου μετάδοσης σωματιδίων του ιού KKK, ή του ιού SARS-CoV-2, απομονωμένα από έναν ασθενή. (NIAID / CC BY 2.0)

Ο ιός του KKK μπορεί να προκαλέσει μόνιμη κώφωση προειδοποιούν ερευνητές

Ένας άνδρας στη Βρετανία υπέστη ξαφνική απώλεια ακοής ενώ νοσηλευόταν με COVID-19, όπως έγινε γνωστό την Τρίτη, με αποτέλεσμα οι ερευνητές να λένε ότι ο ιός θα μπορούσε να προκαλέσει μόνιμη κώφωση.

Η έγκαιρη ανίχνευση αυτής της «πιθανής παρενέργειας» της COVID-19, της νόσου που προκαλείται από τον ιό του ΚΚΚ (Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος), είναι ζωτικής σημασίας, ώστε η άμεση θεραπεία με στεροειδή να αντιστρέψει την «κατάσταση αναπηρίας», δήλωσε η BMJ σε μια ηλεκτρονική δήλωση .

Αν και λίγα ακόμα περιστατικά ξαφνικής απώλειας ακοής που σχετίζονται με τον ιό του ΚΚΚ έχουν γίνει γνωστά, αυτή είναι η πρώτη περίπτωση που αναφέρθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε η BMJ, γνωστή ως British Medical Journal.

Αναφορά περιστατικού

Σε ένα άρθρο στο περιοδικό BMJ Case Reports, οι γιατροί περιγράφουν τον πάσχοντα ως έναν 45χρονο άντρα που παραπέμφθηκε εσωτερικά στο Ωτορινολαρυγγολογικό τμήμα του νοσοκομείου τους ενώ λάμβανε προσωπική νοσηλεία για τον ιό.

Πάσχων από άσθμα, εισήχθη στο νοσοκομείο με επίμονα συμπτώματα COVID-19 και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε εντατική θεραπεία με δυσκολίες στην αναπνοή.

Συνδέθηκε σε μονάδα υποβοήθησης αναπνοής για 30 ημέρες, η οποία προκάλεσε «άλλες επιπλοκές» προτού η κατάστασή του βελτιωθεί μετά τη θεραπεία με Remdesivir, ενδοφλέβια στεροειδή και μετάγγιση αίματος, δήλωσε η BMJ.

Μόλις μια εβδομάδα μετά την αφαίρεση του αναπνευστικού σωλήνα, ο άνδρας, ο οποίος δεν είχε υποφέρει ποτέ από προβλήματα ακοής, παρατήρησε ήχους (εμβοές) και μετά ξαφνική απώλεια ακοής στο αριστερό του αυτί.

Αποκλείοντας άλλες πιθανές αιτίες για την ξαφνική απώλεια ακοής του άνδρα και καθώς δεν βρήκαν τοπικό φράγμα ή φλεγμονή στα αυτιά του, οι γιατροί οδηγήθηκαν «στο συμπέρασμα ότι η απώλεια ακοής του συσχετίστηκε με λοίμωξη από την COVID-19», δήλωσε η BMJ.

Η απώλεια ακοής επιβεβαιώθηκε με ένα τεστ ακοής και, μετά από θεραπεία με στεροειδή, ο άνδρας ανέκτησε εν μέρει την χαμένη ακοή του.

Μόλυνση από τον ιό

Ένα βασικό εύρημα στο άρθρο ήταν ότι παρόμοια είδη κυττάρων μολυσμένων από τον ιό του ΚΚΚ βρέθηκαν στον πνεύμονα και στο αυτί.

«Ο SARS-CoV-2, ο ιός που είναι υπεύθυνος για την COVID-19, θεωρείται ότι προσκολλάται σε έναν συγκεκριμένο τύπο κυττάρου που βρίσκεται κοντά στους πνεύμονες. Και ο ιός έχει πρόσφατα βρεθεί σε παρόμοια κύτταρα που περιβάλλουν το μεσαίο αυτί», δήλωσε η BMJ, εξηγώντας τα ευρήματα της έρευνας.

Οι συγγραφείς του άρθρου δήλωσαν ότι η απώλεια ακοής και η εμβοή ήταν γνωστό ότι προσβάλλουν τους ασθενείς με COVID-19 και γρίπη, αλλά αυτό δεν είχε δημοσιοποιηθεί επαρκώς, ενώ άλλα συμπτώματα που σχετίζονται με τον ιό του ΚΚΚ πήραν μεγάλη προσοχή.

«Δεδομένης της εκτεταμένης παρουσίας του ιού στον πληθυσμό και της σημαντικής νοσηρότητας της απώλειας ακοής, είναι σημαντικό να το διερευνήσουμε περαιτέρω», έγραψαν οι γιατροί.

«Αυτό ισχύει ιδιαίτερα δεδομένης της ανάγκης ταχείας αναγνώρισης και αντιμετώπισης της απώλειας ακοής και της τρέχουσας δυσκολίας πρόσβασης σε ιατρικές υπηρεσίες», πρόσθεσαν.

Οι γιατροί εδρεύουν στο Royal National Throat Nose and Ear Hospital στο Λονδίνο και στο University College London.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε